Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním díle...stylová kriminálka s výbornou atmosférou,která může směle konkurovat třebas Sherlockovi.Britové tohle zkrátka umí a další díly určitě dostanou šanci.Po kompletní první sérii jde hvězda nahoru.Někdy kolem třetího dílu se objevila menší závislost a navíc poslední dva díly byly nejlepší z celé řády...90% druhá řada je na startu o něco slabší než jednička,ale dvoudílné finále maže veškeré rozdíly.Už dlouho (pokud vůbec) jsem u seriálu neviděl takhle intenzivní a hutné finále řady.Klobouk dolů a velká škoda,že BBC Ripper Street odpískala...90% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích. ()

Reklama

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

BBC mi naservírovala přesně to, co jsem od nich chtěla. Je sice předčasné dělat závěry teprve po prvním vysílaném díle, ale dá se říct, že byl více než vydařený. Ripper street má zajímavý děj (Jack Rozparovač nikdy neomrzí, ikdyž to není jen o něm. Doufám, že se ale na scéně brzy objeví, může z něj být další zajímavá linie), herecké obsazení je též vydařené, nejvíce zde září Matthew MacFadyen, ale ani ostatní za ním nezůstávají pozadu. Ústřední trio se skvěle doplňuje a dominuje celému seriálu. Dalším plusem je hudba, která se velmi vydařila a zajímavě je uděláno úvodní intro. Suma sumárum Ripper street stojí za shlédnutí. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Srovnání se Sherlockem překvapivě není vůbec od věci. S tím seriálovým má Ripper Street společný typ znělky a spád děje, s tím filmovým prostředí. Však sám seriál se odehrává v době, kdy svého detektiva Doyle vpustil do ulic Londýna. Zarputilý a spravedlivý inspektor Reid, se sympatickou tváří Matthewa MacFaydena, seriál táhne, ale jeho přátelé mu, až na Američana, pouze sekundují. Ripper Street chybí opravdu výrazný hrdina, nejlépe ten záporný, úplně nejlépe sám Jack. Uvidíme, jestli se dočkáme. Prozatím je to příjemná, tematická a poctivá kriminálka. Nic víc, nic míň. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

První tři díly byly luxusní... Charismatický MacFadyen a fešný Rothenberg a k nim pod drsnou slupkou chápavý a jemný Flynn (kdo by to byl u úvodního boxerského utkání čekal) si mě od počátku získali. Ale cca od pátého dílu se nám do zločinů čistě kriminální povahy začala motat politika (Irsko...) a různá etnika, nic proti Číňanům, ale v detektivkách je dle vzoru dobrého pátera Knoxe fakt nemusím, a bylo po výjimečnosti. Ale pořád si to zachovává dobrou úroveň a s "ochočeným Pinkertonem" je fakt sranda (navíc Rothenbergovi seriálový image velmi sluší), takže zatím hodlám dokoukat všechny dostupné díly, jelikož po Pompejích a Nové Francii to byl doslova balzám, byť poněkud brutálnějšího charakteru, ale o to zřejmě reálnější. Edit po vidění 2 kompletních sérií. Poslední 3 díly byly zase stejně jako ty první tři, perfektní, ty mezi nimi byly sice velmi dobré, ale jejich úrovně nedosahovaly. Podle mě tak mohl celý seriál i skončit, ač by mě mrzelo, že se s oblíbenými hrdiny loučíme právě v takovém rozpoložení jejich myslí, protože by takový konec měl jak smysl (vlastně jsme skončili tam, kde jsme začali - u ringu a v ringu) tak byl také ze života... Ano, takto nějak by to dopadlo ve skutečném životě, který, jak máme možnost každý den pozorovat, se happy endům vyhýbá jako čert peří. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Ve středověku byl ergotismus znám jako „svatý oheň“ nebo „oheň svatého Antonína“, protože mniši Řádu sv. Antonína byli zvláště úspěšní při léčbě této otravy. (Epistemolog)
  • V seriály je i pár nezrovnalostí, ako napríklad "priepasť" medzi epidémiou Dr. Johna Snowa, cholera, ktorá sa roznášala cez vodné pumpy, a leukotómiou činí až necelé storočie. Takisto i výraz Molly house sa vo viktoriánskej dobe stal už archaizmom a nebol skoro vôbec používaný. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama