Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 15
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Recenze (143)

ktulinka 

všechny recenze uživatele

Nuda na záchodě? O tom již nemůže být řeč! Toto je seriál jako stvořený, pro takové chvíle. Potřebuješ si udělat výpisky do školy, ale ticho tě rozptyluje? Pak je toto seriál přesně pro tebe. Skvělá kulisa při učení, vaření nebo s*aní. ()

S.Bubblegum 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, kde hrají normální "lidé" a nejenom hezouni, jež jsou do filmu vybráni, aby diváky nalákali na svůj vzhled. Nahota a sprosté dialogy v dnešní době asi nikoho nepřekvapí, ale líbí se mi bezprostřednost a způsob, jakým nám tyto věci servírují Girls. Alespoň jeden seriál ze kterého nemám depresi, protože by tam byli všichni bohatí, krásní a měli všechno jen tak zadarmo, ba naopak se v Girls možná tolik vyžívám právě proto, že si přijdu lépe než rozmazlená a výstřední L. Dunham, která zjistí, že její ex je vlastně na kluky. ()

Hadrian 

všechny recenze uživatele

Zvládl jsem jen asi první dvě řady...je to seriál pro holky, což se dá přežít, ale problém vidím v silně nesympatické hlavní postavě ztvárněné Lenou Dunham, která napsala scénář, řežíruje to a ještě hraje hlavní roli a co je nejhorší je v každém díle nahá, ipřes to, že je neuvěřitelně hnusná a tlustá -_- její kámošky jsou na druhou stranu docela sympatické, takže ty dvě hvězdičky tomu tak odpovídají ()

Ignitus.C odpad!

všechny recenze uživatele

Děte s tímhle odporným seriálem někam. Kéž by nikdy nevznikl. Všechno je tam odporné. Hlavně, kéž by v tomhle seriálu nikdo nehrál! Klidně by tam mohli být jenom dlouhé záběry do prázdna, a nikoho by to nezajímalo. Bohužel mám smůlu na to, že z toho pořád něco vidím, jelikož v tom hraje někdo, kdo mě zajímá. ()

Llaney 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že takhle nesympatické a sobecké hlavní postavy už jsem dlouho neviděla. Nejen, že mi byl úplně ukradený osud (téměř) všech postav, ale většinu času jsem jim chtěla utrhnout hlavu a vyhodit ji z okna (nebo sobě??). Jednu hvězdičku tvoří Adam a Jessa, druhou hudba, ta byla vynikající. Jen opravdu doufám, že scénář neodráží realitu americké "mladé" společnosti...nebo vlastně jakékoli společnosti. Takové přátele by snad nechtěl mít nikdo. Ps: jsem fanynka Sexu ve městě, ale prosím, srovnávat tyhle dva seriály? C'mon! ()

the_robbie 

všechny recenze uživatele

Stručne a jasne - komu sa páčilo How To Make it in America (mimochodom tiež z dielne HBO), nespraví s Girls chybu... Veľmi príjemné, určite zostávam. ()

Nelusha 

všechny recenze uživatele

Seriál mě mile překvapil, konečně něco realistického, kde holky vypadají na svůj věk, je jim lehce přes 20 a né 17. Škoda že jeden díl má jenom 27 minut, vzládla bych klidně víc. Jenom poznámka k hereckému odsazení - myslím že Lana měla zůstat pouze režisérkou, erotické scény v jejím podání? no moc se na to koukat nedá.... ()

pozremsi 

všechny recenze uživatele

"Projekcia je v psychológii obranný mechanizmus spočívajúci v neuvedomovanom prenose vlastných pocitov a impulzov mimo seba, na nejakú druhú osobu. Starej panne s potlačenými, ale celkom neodstránenými sexuálnymi podnetmi sa často zdá, že sa všetci ostatní správajú nemorálne. Mechanizmus projekcie čiastočne objasňuje pokrytectvo. Pokrytec pripisuje iným vlastné zámery, želania, protirečiace jeho morálnemu vedomiu." Wiki____ Lena aka Woody Allen v xxxl sukni a ... často aj bez nej. Inteligentná ženská, ktorá zabila. Ako čítam komentáre a pozerám na hviezdičky, trafila presne obe strany spektra. Polovica divákov pochopila a v Girls sa našla (Ace.Anita), druhá polovica sa urazila lebo "herečky nie sú také pekné ako na plagáte", "Hanna je asexuálna a nepríťažlivá", "Adam je divný a nesympatický" a vôbec, moje hovno nesmrdí!__ Keep it coming, girl! ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Nevím o co se vlastně ten seriál snaží, ale celkem mu fandím. První díl jsem byl překvapen, že tu máme celkem atypický seriál o reálných lidech. Rozhodně se nedá považovat za další teen seriál jako Pretty little liars nebo Gossip Girl. Zatím jsem po shlédnutí 5ti dílů a nevím jestli budu pokračovat. ()

andaAanda 

všechny recenze uživatele

pro mě jeden z nejlepších, ne-li nejlepší seriál z posledních let.plnokrevný, svižný, vtipný, s životnými postavami a až laboratorně přesně dávkovanými romantickými momenty. hlavní hrdinka, se kterou se snadno identifikuju, vedlejší postavy, kterým rozumím, hlavní romantický hrdina, který je tak ošklivý, až je hezký. rozkošný andrew rannels. výborná hudební dramaturgie. asi nic pro heterosexuální muže... zatím poslední třetí série podle mě nejvýrazněji odlišná od předchozích, rozpačitá a roztříštěná, ale ne nezajímavá. asi celkem ovlivněná faktem, že se na seriálu začalo podílet víc scénáristů a režisérů. podle mě jde spíš než o seriál v tomhle případě o sérii krátkometrážních filmů, propojených spíše volně, především postavami, ale odlišných žánrů, prostředí atp. pozornost od té hlavní linky to na můj vkus odvádí někdy až moc... nejpovedenější mi přijde třetí díl s oslavou haniných narozenin, kde mají výtečné scény ray a marnie, mimochodem postavy podle mě budované v téhle sérii nejzajmavěji. je to vlastně geniální - původně nesnesitelně dokonalá a precizní marnie dopadla hubu, sebrala se a jede dál, začíná sama odkopnutá a tak i končí. holky ji začnou mít přirozeně rády. naopak jessin příběh je plochý a a hannu a shoshanu poznáváme jako čím dál neuvěřitelnější a nesnesitelnější picduchy, v hannině případě dokonce bez soudnosti - ale přiznám se, že mi epizoda, kterou stráví v nelichotivých bikinách přijde až terapeuticky vtipná. ()

Minoka 

všechny recenze uživatele

Prostě divný seriál, divný, divný, divný....zkoukla jsem skoro celou první sérii a nadšení se nedostavilo, ani zájem pokračovat ve sledování. Žádná postava mi nebyla sympatická natolik, aby mne přesvědčila se na to dívat dál. Nevím, jestli to i tím, že scénář napsala Lena Dunham, která je zároveň režisérka a zároveň hlavní postavou téhle slátaniny. Myslím, že to je celkem na škodu... Byl její záměr opravdu takový...šedo-úchylno-grotesko-sjetý? ()

suts 

všechny recenze uživatele

krásne spísané dialógy. nikdy sa neda predvidat, co sa prave udeje a ako postavy zareaguju. nikdy to nie je stereotypne. Adam je fascinujúca postava a objavovať, čo sa v tomto človeku skrýva, bol pre mňa najvačší ťahák seriálu. (po 2. sérií) Hannnah Horvath je tiež výborná - je egocentrik, ale vtipný a uvedomelý. Zároveň ľudský, verím jej šetko. Všetci sú ľudskí, nechovajú sa ako z dajakých coolových katalógov alebo čo a aby boli vzormi pre ďalšie generácie (hoci Hanna po tom v rámci seriálu túži, čo sa vlastne v jej esejách skrýva, sa nikdy nedozvieme), ale tak ako je pre nich najvýhodnejšie. Neprehovárajú k divákom, žijú si komplexné vlastné životy vo vlastnej dimenzií... ľúbi sa mi ich pozorovať, je to inšpirujúce... ()

najret 

všechny recenze uživatele

Místy hodně dobrý, místy hodně nudný, sem tam divný, ve výsledku ale příjemně nenucený a hlavně nevyumělkovaný. 3,5*. ()

LadyDoriana 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tento seriál není jen tak pro každého. Bez ohledu na naturalistické scény nahé Leny Dunham, sexu, dokonce i neoholených intimních partií jedné z hereček musím říct, že Girls se dokáže dostat po kůži. Zejména citlivým zpracováním nátury žen, které v dnešním světě neví co se sebou a bojí se dospět. Každá epizoda poměrně pomalu ubíhá, což ale není na újmu kvalitě. Hlavní hrdinky se často dostávají do absurdních situací, které může napsat sám život. Syrové, opravdické. Skutečně byste věřili, že žijí a chodí mezi námi(a do jisté míry tomu tak je). 1. série- perfektní 2.série- nuda, nějak jsem ji nepochopila 3.série - Lena se vrací! Opět nádherně rozporuplné a absurdní scény. ()

Fash 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně kvalitní seriál z produkce HBO. První sérii jsem sjel relativně rychle a některé postavy si dokonce i oblíbil. Ssamozřejmě mi Adam přišel totálně na hlavu a ránu pěstí. Nicméně, postupem času a jak série plynuly,...začínal být normálnější společně s Rayem dostali nálepku oblíbenců. Kdežto "naše" slečny, to je jiná. Mít ve svém okolí Hannu, z fleku bych ji poslal do prdele, protože někoho tak nehorazně sebestřednýho a sobeckýho byste těžko našli. Záliba v creepy svetrech ever a odhaleným chubby pupíku to jen zhoršuje. Její kámoška Marnie líta nahoru/dolu a nějak se v tom plácá, stále příliš důvěřivá a nejistá. Shosh je roztomile naivní a občas téměř atutistická, čímž kolikrát pusobí jako 12letá v těle 20leté. Jessa,..kapitola sama o sobě,..postupem času jsem pochopil, proč si s Hannou tak rozuměj. Jessa je též maximálně zaměřená na sebe s myslí pravýho anarchisty a pusou prořízlou tak, že kolikrát není na ránu, ale rovnou odstřel. Bože můj jak mě ty holky serou,..se nedá ani popsat. ()

somme 

všechny recenze uživatele

Nejdriv skvely. V ty zaplave otravnejch serialu “s hezkyma lidma” clovek oceni originalitu, humor a tak...ale pak. Hannah je s kazdym dilem cim dal tim vetsi a otravnejsi pi*a (vic nez Carrie) - pardon to nejde jinak - ze uz se to pak neda ani dokoukat. Skoda. ()

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama