Reklama

Reklama

Fanouškovský počin s názvem The Joker Blogs se odehrává po událostech ve filmu Temný rytíř (2008). Joker (Scott McClure) byl umístěn do Arkhamské psychiatrické léčebny, kde se poprvé setkává s doktorkou Harleen Quinzelovou (Kira Westberg). Naštěstí pro nás doktorka (a znalci komiksu jistě uhodli, že nejde o nikoho jiného než budoucí Harley Quinn, kterou její obsese Jokerem v budoucnosti přivede na stranu zla) vše zaznamenává videokamerou.
Seriál je koncipován jako série Jokerových terapeutických sezení v léčebně – zkouší na něj kde co, můžeme se těšit například na arte nebo hypnoterapii. Jde o záznam rozhovorů s Jokerem, v nichž nechybí ani občasné rýpnutí do Batmana nebo Harveyho Denta. Ačkoliv jde zpočátku v podstatě výhradně o záznam samotného Jokera (a klobouk dolů před hereckým výkonem), postupně se seznamujeme s jednotlivými členy léčebny. Joker si užívá manipulaci a hrátky se svým okolím a tak věřte, že některé z nich potká nehezký (a poněkud předčasný) konec. Jednotlivé díly na sebe navazují a Joker si pro nás připravil dokonce i několik speciálů, např. velikonoční nebo valentýnský. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

sgt.paper 

všechny recenze uživatele

První co si musíme uvědomit je to že to udělali fanoušci. A teď hodnocení McClure to zahrál úžasně, vystihuje temnou atmosféru Jokera, kterou přinesl Temný rytíř, první část ve které vystupuje jenom on je na 5* i kdyby to udělali profesionálové. Ale bohužel přišla druhá část a s ní víc herců... absolutní nedomyšlení toho že režie zapomněla to že je to natáčeno na kameru. Takže v některých situacích nedává smysl přítomnost kameramana. Herecké výkony ostatních jsou špatné až trapné, z nich jediný vyčnívá řiditel, na kterého se dá trochu koukat. Ovšem Joker je perfektně zahraný a je to zábavné i strašidelné. Takže (až na druhou část) velký úspěch. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

přestaňte už proboha srovnávat Ledgera a McClura, je to JINÝ herec a Jokera prostě hraje jinak, proč se s tím nesmíříte? Blogům se dají odpustit občas nepříliš zdatné herecké výkony ve vedlejších rolích, výborná oddechovka pro Jokerofily (ne Ledgerofily), díky délce jednotlivých dílů nemá koncept moc šancí nudit ()

Reklama

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jestli 3 nebo 4 hvězdy. Tu čtvrtou jsem chtěl věnovat geniálnímu herci, ztvárňujícího Jokera. Ovšem v průběhu jednotlivých dílů, se podoba chování vzhledem k Temnému rytíři, ztrácí. Avšak né úplně vymizí. Joker ze zahrán skutečně svěle, ale bohužel je to asi jediná silná zbraň této minisérie. Ovšem jakožto "fanouškovský počin", musím říct, že je to skvělé! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

na tvorbu fandů skoro geniální, ale samozřejmě má to svý mouchy a někdy dost otravné a velké masařky.. Herec hrající Jokera se od počátku snaží, hlas je skoro dokonalý (jelikož přímo odkazuje celé dílko na Temného rytíře, a Joker má dokonce, mimochodem velmi povedený, makeup Ledgera, porovnávám ho s ním), no jeho celkové grimasy, pohyby atd. už tak dobře neodpovídají.. No, postupem času a dílů je vidět, že se do toho dostává stále víc a víc, a i když jeho Joker není ani tak anarchista jako spíše úplný šílenec, hrající si z psychikou normálních lidí, je to stále velmi nadprůměrný výkon. Děj je taky velmi svěží a každý druhý díl končí parádním Jokerovským rozuzlením, což pro ty normální lidi určitě není příjemné, no pro diváka a fandu Batmana ano.. Logiku ovšem nemůžete hledat, plno věcí, týkajících se děje, nedává smysl, a není ani nijak extra vysvětleno, což je asi chytré, jinak by to museli rychle ukončit. No, na druhou stranu, hlavní je ta snaha o co nejlepší poctu komiksu a je super vidět různé postavy a odkazy, které zatím byly jenom v Arkham hrách (tam samozřejmě na zcela jiném levelu, ale film žel ještě nebyl a tak se cení i tohle). A pak je tu taky problém amatérismu, co se herectví týče. Joker, jak jsem už napsal, je hodně dobrý, no většina ostatních postav je zahrána opravdu bídně, emoce a strach jim nejde věřit a o nějakém prožívání rolí taky nejde mluvit. To ve vypjatých okamžicích hodně kazí dojem, ale nakonec, zase nešlo čekat nic jiného. A jako fan seriál je to, jak jsem napsal, opravdu parádní a dostatečně věrné... Mlask ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Joker má sice masku, ale hrát každý ho nemůže, ale pokud dokážete napodobit hlas a ďábelský smích, tak nemám výhrad, tady se to povedlo. Seriál má sice nedostatky (např. Joker je téměř nepřemožitelný poté, co uteče z léčebny) a logické kopance (ale ty jsou ve filmech často a komiksech asi schválně), ale přesto se jedná o zdařilý počin, navíc od fanoušků. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Policejní vozidla pro natáčení poskytla Los Angelská policie. (TwoFace)
  • V 7. epizodě první série se objevuje i Scarecrow, který se mimo jiné objevil v Nolanově snímku Batman začíná (2005). (TwoFace)
  • Scott McClure kromě toho, že hrál hlavní roli, film režíroval, napsal scénář, sestříhal a osvětlil. (TwoFace)

Reklama

Reklama