Reklama

Reklama

Fanouškovský počin s názvem The Joker Blogs se odehrává po událostech ve filmu Temný rytíř (2008). Joker (Scott McClure) byl umístěn do Arkhamské psychiatrické léčebny, kde se poprvé setkává s doktorkou Harleen Quinzelovou (Kira Westberg). Naštěstí pro nás doktorka (a znalci komiksu jistě uhodli, že nejde o nikoho jiného než budoucí Harley Quinn, kterou její obsese Jokerem v budoucnosti přivede na stranu zla) vše zaznamenává videokamerou.
Seriál je koncipován jako série Jokerových terapeutických sezení v léčebně – zkouší na něj kde co, můžeme se těšit například na arte nebo hypnoterapii. Jde o záznam rozhovorů s Jokerem, v nichž nechybí ani občasné rýpnutí do Batmana nebo Harveyho Denta. Ačkoliv jde zpočátku v podstatě výhradně o záznam samotného Jokera (a klobouk dolů před hereckým výkonem), postupně se seznamujeme s jednotlivými členy léčebny. Joker si užívá manipulaci a hrátky se svým okolím a tak věřte, že některé z nich potká nehezký (a poněkud předčasný) konec. Jednotlivé díly na sebe navazují a Joker si pro nás připravil dokonce i několik speciálů, např. velikonoční nebo valentýnský. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Zpočátku byl tento seriál vskutku geniální (na to, že to je od fanoušků). A byl geniální dokud Joker byl v Arkhamu. Jenže jakmile utekl, začaly se kupit věci na sebe a mnohdy prostě a jednoduše nedávaly smysl. Když už holt chcete něco točit ruční kamerou, musíte si nějak obhájit její přítomnost a ne spoléhat na to, že divák zapomene, že na druhé straně je vždy někdo, kdo by měl být zapojen do příběhu… Jinak ohledně herce, co představuje Jokera, zpočátku se mi líbilo, že se nesnaží hrát Heatha, ale že se snaží navázat na jeho výkon a ne ho jen kopírovat. Bohužel mi přišlo, že jakmile se Joker dostal z Arkhamu, tak jako by Scottovi (herec hrající Jokera) zvedlo sebevědomí a od té doby přišlo to, s čím se budou potýkat i mnohem profesionálnější filmoví tvůrci - kopírování. Bude těžké přijít s něčím novým po třech Nolanových filmech, bude hodně těžké zahrát znovu Jokera tak, aby to nevypadala jen jako laciná kopírka Heatha Ledgera. Tomuto projektu to ještě dokážu odpustit, je vidět, že všichni, co na The Joker Blogs pracovali, jsou fanoušci a prostě chtěli vzdát hold svému oblíbenému komiksu nebo filmu. Jen proto i přes všechny chyby (někdy menší, někdy větší) dávám 80 % a jsem zvědavý, zda někdy budou pokračovat v druhé sérii. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Joker Blogs jsem se jako většině fanmade dlouho vyhýbal, ale když jsem na videačesky.cz zahlédl první řadu s titulky, pustil jsem se do toho. A musím uznat, že na fanmade je to skutečně povedené. Scott McClure se fakt snaží, jeho líčení je povedené, takže jsem spokojený. Se zbytkem osazenstva je to horší. Harleen se povedla (alespoň v první řadě, na druhou se teprve chystám), ale Arkham je strašný, nevěřil bych mu absolutně nic. První série slušných 70 % ()

Reklama

LokiZombie 

všechny recenze uživatele

Fiktivní blog je fajn cena útěchy, vzhledem k tomu, že Heathova Jokera už nikdy neuvidíme... a není to vůbec zlý! Jako fanoušek oceňuji propojení filmového a komiksového univerza (spekulace o Jokerově příčetnosti, Quinzel, Strange, starej Arkham...) + některý dialogy jako by vypadly z pera samotného Nolana (finále 10. epizody- můj favorit). Kdyby se při masovém útěku vězňů a psychopatů v TDKR mihl tenhle joker alá http://desmond.imageshack.us/Himg607/scaled.php?server=607&filename=jokertdkrposter1.jpg&res=landing vůbec by mi to nevadilo... ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Na ploche dvadsiatich častí a štyroch doplňujúcich špeciáloch rozohráva pacient číslo 4479 svoju diabolskú hru. Prvé tri epizódy patria k tomu najlepšiemu na čo som tu narazil. Naopak, absolútnym failom je video nazvané My Funny Valentine (radí sa medzi 4 a 5 diel). Je to prvý náznak toho (možno preto mi utkvel v pamäti najviac), že s logikou sa autor bude pohrávať tak, aby vyhovovala danej situácii. Nie je to také strašné, pokiaľ sa dej sústreďuje na udalosti v Arkhame. Ja som tie chyby ľahostajne ignoroval, pretože z pred kamery na vás doslova vyžaruje nadšenie a zapálenosť účinkujúcich, hlavne tvorcu Scotta McClurea. Lenže akonáhle sa dianie prenesie mimo múry liečebne, nedostatky sa naplno preukážu. Postavy svojím hlúpym jednaním ničia všetku snahu aspoň o akú takú realistickosť, logika sa odporúča do ulíc Gotham City a navracia sa iba sporadicky. Iným a dosť zásadným problémom sú emócie. Skoro vo všetkých prípadoch totižto postrádajú vierohodnosť. Napriek týmto negatívam seriál udržal moju pozornosť až do konca. Zásluhu na tom má určite aj príbeh. Nateraz som celkom spokojný a určite si nenechám ujsť ďalšie Jokerove vyčíňanie (ak teda nejaké bude). A áno, ukáže sa aj Batman. ()

Nolanofil

všechny recenze uživatele

Na to že sa jedná o amatérsky počin,je to veľmi vydarené. Prekvapivo predstaviteľ Jokera / Heatha skoro vôbec nevadí a je pomerne zábavný a presvedčivý. (na Oscara to samozrejme nieje). Prvá časť je asi najslabšia a druhá najlepšia ostatné sa držia priemeru. Pár dobrých odkazov na film a jeho záporných hrdinov, príjemné spestrenie večera. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • V 7. epizodě první série se objevuje i Scarecrow, který se mimo jiné objevil v Nolanově snímku Batman začíná (2005). (TwoFace)
  • V předposlední epizodě první série se na chvíli mihne komisař James Gordon (Gary Oldman). (ManOfPhoenix)

Reklama

Reklama