Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Začátek pilotu pakárna, ale pak přijde změna. Nevesmírné ne-nadpřirozené "sci-fi" tu chybělo, navíc se sympatickou hrdinkou. # Po 4 dílech pokojenost. Snad nesklouzne k něčemu mysterióznímu. # po 1. řadě: Sice se ke konci dotýkal trochu mysteriózna, ale celou dobu mě bavil, nechyběla akce, napětí. Pravda, že nebýt Kiera sexy sympaťačka, možná to za 4* není. Jen si stále nedokážu tak docela představit cestování v čase se všemi jeho důsledky, ale snad mi víc napoví 2. řada, na kterou se těším. ()

Crowen 

všechny recenze uživatele

Velice solidní start, ovšem skvělou první sezónu už tvůrci nikdy nezopakovali. Druhá půlka seriálu už je překobinovaná změť událostí a paradoxů nedávající pořádnej smysl. Dokoukáno na sílu. Točit o cestování v čase je prostě těžký, zvlášť když si ani nestanovíte žádný pevný pravidla, jak má fungovat kausalita. Neukočírovali to. ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Hodně škodolibý vtip na účet historie nebo budoucnosti … aneb jak reagovat, když se nikoliv vlastním přičiněním ocitnete o desítky let zpátky v minulosti, v době, která je morálním, institucionálním, společenským a politickým opakem světa, ze kterého pocházíte. Autoři čerpají inspiraci ze současné neutěšené a silně explozivní sociální situace v západním světě. Můj zájem budí především zajímavý, pro dobro všech, doufám, že čistě fiktivní náčrt vývoje budoucnosti konce 21. století. S očekáváním vyhlížím druhou sezónu s vědomým toho, že tvůrci budou mít plné ruce práce, aby tento příběhový a scénáristický kolos, plný potencionálních paradoxů udrželi v provazech fyzikální logiky a zároveň neopomněli působit věrohodně. Držím palce. 1. série 80 %, 2. série: 85%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, Nejoblíbenější postavy: Kiera Cameron, Edouard Kagame ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Continuum se mi opravdu nelíbilo. Svět budoucnosti mne osobně hodně nadchl, bohužel po přesunu k nám jsem nemohl rozchodit spoustu datailů, jak je to či ono možné. Všechno tohle se ale po 3 nebo 4 dílu zlomilo a právě tyhle detaily přestanete řešit. I když mám občas pocit, že z některých epizod cítím nízký rozpočet, tak jak scénář, režije i herci drží seriál na výši. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Povedený sci-fi seriál s menším množství technologií. Policistka Kiera Cameron se spolu se 7 vězni dostane z roku 2077 do roku 2012. Je to z toho dost zmatená. V roce 2077 svět ovládají velké vládní korporace a lidé se bouří. Proto vzniká teroristické hnutí Liber 8. Po zabití 30 00 lidí jsou odsouzeni k smrti. Jenže poprava se moc nepovede a oni se ocitnou v minulosti. V současnosti se snaží zničit tyto korporace už od jejich vzniku. A Kiera se jim v tom snaží zabránit. Naštěstí na to není sama. Spolupracuje s mladým Alecem Sadlerem, který v budoucnu vymyslí spoustu převratných technologií. Kiera má na sobě multifunkční oblek, který toho mí opravdu hodně. Přidává se k místní policii a bojuje proti teroristům. Ale nemá to jednoduché. Mají sympatizanty už v této době. Nakonec se spojí s jedním z nich. Ve 2. sérii se objeví nové postavy a děj se hodně prohloubí. Také přibudou nové souvislosti. 3. série posouvá seriál na úplně jiný level. Spoiler: Vzniká paralelní realita a s ní nové problémy. Ve hře se objevují hned dva Aleci Sadlerové. Budoucnost je čím dál víc nejistá. Kiera to nemá jednoduché. Nakonec se i s Liber 8 usmíří. 4. a poslední série měla jenom 6 dílů. Nakonec se všechno hezky uzavřelo a skončilo to trochu dojemně... "Kdybychom byli ve Star Treku, tak bychom se začali prát." :D ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)
  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)

Reklama

Reklama