Reklama

Reklama

České století

(seriál)
  • angličtina Czech Century
Trailer 3
Česko, (2013–2014), 11 h 11 min (Minutáž: 65–83 min)

Hrají:

Daniel Landa, Jiří Vyorálek, Luboš Veselý, Jan Budař, David Novotný, Martin Finger, Miloslav Mejzlík, Martin Stránský, Monika A. Fingerová, Jaromír Dulava (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

České století je otevřenou sérií autorsky zpracovaných televizních dramat, která se vracejí ke klíčovým událostem českých dějin z pohledu jejich hlavních aktérů. Televizní cyklus, vytvořený podle scénáře spisovatele Pavla Kosatíka, nabídne nezvyklý pohled na mezní okamžiky moderních dějin naší země od roku 1918 do roku 1992. V každém z devíti dílů se zaměří na jedno datum a klíčové aktéry, jejichž tehdejší rozhodnutí měla mít osudové důsledky pro celý národ, i pro ně samotné. Každý hráč měl v rukou nějaké karty a rozhodoval se, jaký trumf vynese. Autoři Českého století nehodnotí, jestli šlo o dobrý, nebo špatný tah, spíše je zajímá osobní příběh „národního" aktéra své doby. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Hutss k tomuto seriálu (1)

Kulka pro Heydricha (1941) (2013) (E03) 

Všichni se tu snaží hodnoti tento díl serie České Století v kvalitě herectví, kritizují že jde jen o povídání apod. Ale chtěl bych upozornit na to že jde o popis jak probíhala příprava na tuto operaci Anthropid proto bych chtěl říct že se jedná o snímek spíše pro historiky nebo historické nadšence popř. nacionalisty. Atmosféra a popis období ČR během 2. světové je na vysoké urovni. Je ukázáno že Beneš nebyl zase tak neschopný jak si někteří myslí. ()

Reklama

Reklama