Reklama

Reklama

České století

(seriál)
  • angličtina Czech Century
Trailer 3
Česko, (2013–2014), 11 h 11 min (Minutáž: 65–83 min)

Hrají:

Daniel Landa, Jiří Vyorálek, Luboš Veselý, Jan Budař, David Novotný, Martin Finger, Miloslav Mejzlík, Martin Stránský, Monika A. Fingerová, Jaromír Dulava (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

České století je otevřenou sérií autorsky zpracovaných televizních dramat, která se vracejí ke klíčovým událostem českých dějin z pohledu jejich hlavních aktérů. Televizní cyklus, vytvořený podle scénáře spisovatele Pavla Kosatíka, nabídne nezvyklý pohled na mezní okamžiky moderních dějin naší země od roku 1918 do roku 1992. V každém z devíti dílů se zaměří na jedno datum a klíčové aktéry, jejichž tehdejší rozhodnutí měla mít osudové důsledky pro celý národ, i pro ně samotné. Každý hráč měl v rukou nějaké karty a rozhodoval se, jaký trumf vynese. Autoři Českého století nehodnotí, jestli šlo o dobrý, nebo špatný tah, spíše je zajímá osobní příběh „národního" aktéra své doby. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PowPow k tomuto seriálu (1)

Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (2013) (E04) 

Dnes je to 70. let. Komunisté to svinstvo otevřeně oslavují. Je to doba, která měla na podobu našeho státu asi největší vliv, díl je pořád svým způsobem aktuální, což mu dodává na síle a kontroverznosti. Pro mě prakticky neznámý Jiří Vyorálek svoji roli Gottwalda podal fantasticky, a super byla i například vložka s jeho ženou Martou, párky a sprostými vtípky, která udělala z historických postav debatujících o revoluci partu obyčejných, trochu křupanských chlápků. I Jan Novotný zahrál Beneše tak, že z něj není černobílá postava, ale starý, slábnoucí člověk, který nezvládl situaci. Demokratičtí politici nejsou hrdiny bojujícími proti teroru, ale spíš skupinou bezradných lidí, kteří byli v téhle strategické hře za mazaným Gottwaldem neustále o tah pozadu. Škoda, že to skončilo takhle. Oživovat si ty události a přitom vědět, že ti hajzlíci to vyhrají, to bolí. ()

Reklama

Reklama