Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (10)

Pod hladinou (2013) (S01E01) 

Alice Nellis rozehrála civilní příběh, ovšem ve srovnání s těmi, které jsem již viděl, o poznání méně zajímavý. O to více nejspíše běžný. Přestože jsem se tolik nebavil a chybělo napětí, "pobavil" mě závěr, kde si režisérka - scénáristka hezky vyhrála s osudem hlavní hrdinky. Ač je to protimluv, odhalení lži bylo tak nepříjemně málo pravděpodobné, až je jako ze života. Ovšem u mě zde ženy prohrály svůj "souboj" s muži. Jinak snad jsem sledoval film pozorně, ale neseděl mi věk matky a dcery. Babička Daniely Kolářové říkala, že oddalovala děti skoro až do čtyřicítky. Hlavní hrdince Ani Geislerové bylo 35, ale její matka oslavovala 65. Chybí mi deset let. ()

Lež má rozbité auto (2013) (S01E02) 

Celkem milý, i když trochu nepravděpodobný příběh, dokonce i občas vtipný. Herecké obsazení se povedlo, včetně využití velkých krás Jitky Čvančarové. ()

Druhý dech (2013) (S01E03) 

Velice trefně popsaný a navíc stále aktuální příběh z prostředí byznysu. Navíc jej táhne nejen skvělý Langmajer, ale zdatně mu sekunduje i Petra Hřebíčková, doplněni účetním a farmářem Ondřeje Malého. "Proč jsi nevzal mě?" Protože jsi kamarád!" Opravdu jako ze života, byť pointa byla vcelku jasně avizovaná od začátku. ()

Hvězdička (2013) (S01E04) 

Mix rodinného dramatu, kterak muž středního věku ztratí hlavu pro mladou holku a k tomu drsný byznys, kde peníze jsou až na prvním místě, bez ohledu na vztahy, podaný v odlehčené podobě. Prima Suchánek, přesvědčivý Hofmann a svůdná rebelka Voříšková starší. ()

Klukovina (2013) (S01E05) 

Další z témat moderní doby. Až se divím, že takových případů neznám více, protože zneužít situace se dá velice snadno a dokazování je opravdu obtížné. I když...Přece jen tak snadné zneužití možné není, i když záleží na postoji vyšetřovatele. Ovšem ten tlak, vyvíjený na údajné oběti, může být chápán všelijak. Napadlo měl plno alternativních konců příběhu, ale ten zfilmovaný byl trochu "násilný". ()

Chromozom (2013) (S01E06) 

Ačkoli nastolené téma mi není nijak blízké, příběh mě silně zaujal. Lež tedy nebyla vůbec nevinná, spíše naopak. Tato problematika je dodnes živá, aktuální, zraňující - a notně kontroverzní Navíc po příchodu mužského elementu a hutných dialogů dvou lidí "z oboru", téma ještě více emočně zesílilo a prohloubilo se o další rozměr. Scénář rozehrál zajímavou partii, která měla několik neočekávatelných momentů, ale spěla víceméně k rozumnému konci. Brodská, Žáčková, Čermák i dětští herci byli výborní. ()

Byl lásky čas (2013) (S01E08) 

Na hvězdné herecké obsazení neměly dámy v hlavních rolích mnoho co hrát. Ostatně, pánové na vedlejší (důležité) koleji taktéž ne. Hezky se na věhlasné herce dívalo, ale obsah by mohl být klidně zhuštěn do poloviční délky. Každopádně přestože scéna trvala pár vteřin, dlouho jsem se tak nezasmál na pohřbu. Ve finále byl příběh i jen díky hlasu paní Janžurové milý a dojemný, byť pramálo dějově barvitý. ()

Vedlejší příznaky (2014) (S02E02) 

Jak se staví sen, až se nakonec hroutí maminka i rodina, aneb Pražáci na venkově. Cynická, ale mající pravdu babička byla výborná. Nejlepší ovšem byla malá Týnka. Příběh byl silný, opravdový, až mě mrazilo. Takže jsem byl rád, že nakonec se objevila další biorodina. ()

Na dně skleničky (2014) (S02E03) 

Tento příběh mě opravdu rozsekal. Sice jsme nastoupili do rozjetého vlaku, ale zato rychle, byť v podstatě nevinně. Člověk se až nestačí divit, jak hodně je kolem něj svodů. Majerovi jsem věřil vše, děj byl notně cynický a konec mě nepotěšil. Sice šlo vystoupit, ale kde je vina a kde viník. ()

Moje pravda (2014) (S02E04) 

Dlouho jsem váhal a hledal viníka rodinné krize. V průběhu děje a odhalování souvislostí se váhy nakláněly sem a tam. Až přišel ten moment, byť v podstatě náhodný. Ovšem "vnitřní bohyně" s jógou, sedící ve zlaté kleci, chvilku vedla o parník. S příchodem Pavla Nového se mnohé vyjasnilo. Poté muselo padnout klasické "takže nakonec za všechno můžu já". Příběh ale díky tomu dopadl nejlépe, jak mohl. Potěšily mě nejen postavy v hlavních rolích, ale také příjemný "Žloudek". ()

Reklama

Reklama