Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (166)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jo, Luhačovice mají celkem čtyři četníky (!), holku se syflem neumí chytit ani jeden. Tito čtyři četníci nemají nijak rozdělenou práci, ani funkce, dělají všechno tak nějak, jak jim to přijde pod ruku a ten největší blbec z nich jim šéfuje. Opravdu kouzelné. Jediní obstojní herci v obsazení jsou Ondřej Malý a Pavla Tomicová, asi mají finanční potíže a proto přijali role v takovém braku, docela se ještě snaží Pavel Zedníček, zbytek moc hereckého talentu nepobral, o charisma se už nebavím vůbec. Je to naivní, je to pitomé (např. velitel pátrací stanice se diví, proč by někdo chtěl vraždit; po První světové válce nemá zkušenost se zbraněmi ohledně střelného prachu apod.) a především je to nudné. Koneckonců, co čekat od režiséra nevkusné telenovely První republika? Tohle je o malý kousek lepší, ale pořád to na víc, než jednu hvězdičku nemá. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné. Klobouk dolu, že se Zedníček rozhodl zahrát Rakušáka a jeho německá čeština zní celkem věrohodně. Zaujala mě drobnost - Hájek i Donutil museli zřejmě při přípravě na roli prodělat nějaký základní výcvik se zbraní, proto způsob jakým drží karabiny, svědčí o tom, že vědí co dělají. ()

Reklama

Ezis 

všechny recenze uživatele

Dva mladí četníci v roce 1919. Nevím, komu a do jaké situace tenhle seriál doporučit. Není to ani pro vychutnání drsných, až hororových vražd, ani pro chvíle, kdy si člověk chce oddychnout u lehké, vtipné detektivky. Totiž.... Je. Je to obojí. Třeba v dílu Staré dluhy se tyto atmosféry střídají až k infarktu. A střídají se také v jednotlivých dílech - podle toho, kdo je zrovna velitelem stanice. To mě trochu mate. A nelíbí se mně, že tvůrci jakoby schválně tlačili na pilu a pokoušeli se oba druhy atmosféry stůj co stůj vytvořit. Pro mě to ale atmosféru nemá - to by to chtělo zajímavější hudbu a jazyk. V prvních dílech se mluví hezky prvorepublikově s různými německými výpůjčkami, ale v pozdějších dílech - kromě starého rakouského četníka - se všichni vyjadřují strašně jednoduše a provozně. Nikdo nehláškuje, nikdo nemá zvláštní způsob vyjadřování, nikdo nemluví nářečím. Páni scénáristi, přečtěte si třeba něco od Karla Poláčka... Kromě toho mně vadí, že za scénářem je poměrně negativní a depresivní přístup ke všemu - vždycky si zvyknete na nějakou sympatickou figurku z města, načež po několika dílech zjistíte, že je to podvodník nebo vrah nebo jánevímkdo. A scénáristé neumí psát ženské role - ty tu jsou dost mělké a většinou negativní. To byly jediné momenty, kdy jsem Četníky z Luhačovic srovnávala s Četnickými humoreskami a s nostalgií vzpomínala na Andělku a Karličku. - Tak to bychom měli negativa. Pozitiv má seriál také hodně - třeba historicky přesné kostýmy, včetně luhačovického kroje! To opravdu není samozřejmost. Secesní klobouk dolů před kostýmní výtvarnicí Sylvou Hanákovou! Kromě toho také nádherné exteriéry, reálie z poválečné doby, které pomáhají ji pochopit, místy velice napínavý či svérázný děj, opravdové Maďary a Židy mluvící maďarsky a jidiš (ne Čechy snažící se tyto jazyky napodobit), neokoukané moravské herce. Třeba Zdeněk Černín v roli lékárníka je přesný. - Celkově je to seriál, který zároveň připomíná spoustu jiných seriálů a zároveň je dost specifický. Nemůžu říct "podívejte se na první dva díly a uvidíte, jestli je to seriál pro vás", protože se pořádně rozjede teprve v díle čtvrtém a tak jako hezky srovná v díle desátém. Takže - podívejte se na prvních dvanáct dílů a uvidíte, jestli je to seriál pro vás :-) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ač jsem byla z první epizody upřímně zděšená, nakonec se z "Četníků" vyklubala ucházející podívaná na páteční večer. Na počátku nevýrazní mladí četníci se postupem času vypracovali na sympatické vyšetřovatele, jejichž osud nám divákům snad nebyl úplně lhostejný. Jako hlavní pozitiva seriálu každopádně považuji výpravu a epizody s Karlem Dobrým jako nejlepším velitelem. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmovější, než Humoresky, což se mi líbí, s velkou spotřebou velitelů, což mi připadne prdlé. Ze začátku byla detektivní linie slabá, pak se to začalo zlepšovat, nejlepší byla epizoda Bestie. Občas řeší seriál dost současné vztahové problémy, což mi připadne vzhledem k době, ve které se to odehrává, nepřiměřené. Zcela výborná a drsná je naopak akcentace první světové války. Ale jo, šlo to, rozhodně jsem čekal větší vykrádačku četníků o Arazímovi a spol., tohle nemá cenu seriálu vyčítat, jde víceméně vlastní cestou. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Zákon definoval četnictvo jako Vojensky organizovaný sbor, jenž je určen, aby podle stávajících zákonů udržoval veřejný pořádek a veřejnou bezpečnost. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Četnická stanice byla vybudována na zámku v Lesním Hlubokém u Velké Bíteše, dále natáčení probíhalo v Jimramově, Prostějově, Luhačovicích či Mrákotíně. Seriál se natáčel i v okolí Znojma, v Brně nebo Praze. Seriálový Hotel Popper je ve skutečnosti Dům Bedřicha Smetany (Lázeňské nám. 308, 763 26 Luhačovice). Kostel z 1. dílu 1. série "Pytláci" je z malé vesničky na Vysočině, z obce Jasenice. Historická budova vlakového nádraží se nachází v Lednici. Ve 2. a 3. díle 1. série se děj mimojiné odehrává na železnici. Lokalita k natáčení byla vybrána na Olomoucku, na trati č. 310 mezi obcemi Domašov nad Bystřicí a Hlubočky. Zámek, na kterém bydlel baron Jan Jiří Podhajský a jeho žena Vilma Hermína (Tereza Bebarová), se nachází v Hošticích u Kroměříže. (gogos)
  • Soudce (Igor Bareš) nechá Toníka (Šimon Tintěra) vzít do rukou vražedný nástroj, aniž by předtím nechal sejmout otisky prstů. Kdyby byl skutečně pachatel, nemohl by už tento důkaz použít. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno