Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 2
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Diskuze

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Jak tak sleduji klesající návštěvnost kina na poslední Avengers, vypadá to, že nakonec na Endgame půjdu - jestli půjdu - o týden dříve. 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Včera MCU filmy překonali hranici 20ti miliard dolarů celkových tržeb.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

BackPa

No jasně, ale pubertálním výrostkům se dá jen těžko něco vysvětlit. A na takové filmy chodí u nás vesměs děcka. Když jsem byla na Aquamanovi, byla jsem skoro nejstarší v celém kině.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

dragon94

Marvela nemám šanci vidět, půjdu do práce. Co se týká Endgame, tak uvidím. Budu sledovat obsazenost kina, nemám ráda když je tam narváno, pak je všude okolo moc rušení. 

na příspěvěk reagoval BackPa

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Proste..Jana

Kapítánku Marvel. To je slečna, která má větší moc než Thor, kterou Fury znal z minulosti a o tom jak ji poznal a kde do teď byla je právě její film. Jinak úplně tak důležité není vidět její film před Endgame. A doporučuju nenechat si nic vyspoilerovat. Ten film je fakt zážitek a těch zvratů je tam opravdu hodně. Bohužel si myslím, že nezapůsobí ani z půlky tak dobře, když to budeš vědět dopředu.

na příspěvěk reagoval Proste..Jana

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Proste..Jana

Mě nevadí šablonovitost, vždy se dá udělat obsah jinak... Strange má stejnou šablonu jako první iron Man ale každý je přesto jiný

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Ratemus

Jak jsem napsala, tohle téma je hodně používané v příbězích, ale nevzpomínám si, že by to v některém příběhu bylo dotaženo do konce. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Ratemus

Kapitána Marvela nemám šanci vidět, u nás ho dávají jednou a to jdu do práce. Jestli půjdu na Endgame, tak až na poslední promítání, to je 18.5., kdy pomine největší nápor. To mi ale už naspoiluje kámoška, takže se podle toho rozhodnu, jestli to vůbec chci vidět v kině.

na příspěvěk reagoval Bury., dragon94

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

No tak tohle... Za běžných okolností bych se asi pekelně naštvala, protože jednoznačně nesnáším otevřené konce a nedokončené příběhy a dala bych hodnocení "odpad" pod vlivem emocí. 

Jenomže to je natolik dobrý film, že mi to prostě nedovolí tak hodnotit. 

Jen k tomu, co jsem viděla něco napíšu, ale je doufám jasné, že se jedná o ryze subjektivní pohled, nejsem žádný filmový kritik. 

To, čím film skončil, tedy likvidací poloviny všech populací, je vlastně - nechci nikoho urazit - docela otřepané téma mnoha příběhů, mám na mysli příběhy z knih. Romány s tímto námětem a myšlenkou jsem četla již nesčetněkrát a je to dokonce známý fakt, že po velkém vymírání nastává doba rozkvětu, protože se uvolní nejen prostor, ale i zdroje. Tolik k myšlence příběhu, jak jsem ji tedy osobně pochopila. 

===

A teď k samotnému filmu.

Vesměs se nekonala žádná překvapení a to ani ten špatný konec, protože s tím, že následuje konečný střet v dalším filmu, je jasné, že Thanos nemohl být poražen už teď. 

Jsem ale zvědavá na to, jaké bylo to potenciální vítězství, které Doctor viděl ve své vizi. Přijde mi, že jeho dřívější tvrzení o tom, že ostatní obětuje, aby ochránil kámen, šlo do háje právě pod tíhou té vize. Aby dobro zvítězilo, muselo dojít k této prohře, tak to alespoň chápu já. On by se jen tak toho kamene nevzdal, kdyby nevěděl, že to povede k vítězství, k té jediné vítězné variantě. 

No jo, je mi hrozně líto těch, které potkalo vyhlazení "ve jménu blaha", ale kameny stále existují, takže kdovíco se může stát dál. Ti, co na tom filmu už byli v kině to samozřejmě už vědí, ale tipnu si. Kameny budou použity k nápravě škod, které Thanos napáchal ve vesmíru. 

Co se jeho týká, dosáhl toho, co chtěl, ale asi tuší, že ho čeká pořádná bitka. 
Taky jsem docela zvědavá na obsah zprávy, kterou stihl "jednooký" ještě odeslat než se vypařil. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

LuiCJ

LuiCJ (hodnocení, recenze)

Vysvetlenie plánu Doctora Strangea (anglicky): https://www.youtube.com/watch?v=woiBsYv1qDs

Teória o tom, či zabilo "Lusknutie" Thanosa (anglicky): https://www.youtube.com/watch?v=lSGkbaSxyQ4

 

Obidve videá sú super, určite ich odporúčam všetkým Marvelom fanúšikom a tým čo by sa o Avengers: Nekonečná vojna chceli dozvedieť viac. Objasnujú mnohé veci. Tiež by sme tu o tom mohli potom diskutovať.

na příspěvěk reagoval Nevka

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak Deadshotovi by stačili kulky napuštěné kryptonitem, nebo jedna kulka.....

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

O postradani životu nepadlo slovo, celý film slyšíme badguys a pak zjistíš že tak špatní nejsou a ještě říkají nejhorší u nejhorších

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama