Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (811)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny brečení, kde jediná postava, kterou něco váže k záporákovi, leží v komatu, a ostatní jen běhají z místa na místo, aby získali McGuffin. Příběh jen opakuje předchozí motivy a nikam je neposouvá (Rocketova série flashbacků, která sentimentálně a nekonečně dlouze doslovně přehrává původ traumat, který přitom dávno známe, je nesnesitelná). Vůbec to nedrží pohromadě. Vtipy taky výhradně recyklované a film je tak posedlý svým sebedojímáním, že v něm humorné vsuvky beztak působí jako pěst na oko. I tři hvězdy jsou milost, upřímně řečeno. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Konečně Marvel opět přišel s něčím co by taky stálo za zmínku. Ne jako zpackaný Thor a nebo nějaký ten další trapný seriál o ničem. Za normálních okolností bych asi těmto Strážcům dal jen tři hvězdy, avšak z nějakého důvodu jsem byl celkem nadšený. To bych zdůvodnil asi nostalgickou připomínkou na vše dobré a skvělé, co se odehrávalo v úvodní fázi, v době Avengerů, prvních Iron Manů a podobně. Bylo to totiž jednak stejně dokonalé po akční stránce, příběhově nápadité, přiměřeně zajímavé, vtipné a místy dokonce skutečně dojemné. V pokusech ždímání emocí však tvůrci občas tlačili na pilu příliš, až to bylo protivné. Například scén se zohavenými zvířátky dílo obsahovalo až zbytečně mnoho a pak ta děcka v závěru byla úplně zbytečnou výplní, jenž mi kazila konec filmu. Přes všechno špatné mám stále ze sledování velmi dobrý pocit a na studio přeci jen ještě úplně nezanevřel. 65% (Edit 03.10.23: Úprava hodnocení, na pět hvězd to zkrátka nemá) PS: Největší palec vzhůru dávám za příběhové linie Nebuly a Gomory, ve kterých obě ušly opravdu dlouhé cesty a byly tak nejhodnotnějšími postavami, jenž mne bavilo nejvíce sledovat. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Marvelu se už několikrát podařilo mě dojmout, ale ještě nikdy se mu to nepodařilo tolikrát během jednoho filmu. Tohle se zkrátka povedlo a je radost vidět, jak to vypadá, když o jednu sérii s láskou pečuje člověk, který jí rozumí - James Gunn. Rozlučka se Strážci Galaxie sice není úplně stoprocentní, trochu mi vadily například ne úplně plynulé přechody od komedie k dramatu, ale ve výsledku je to zkrátka tak krásný film, že na něj nejen kvůli mývalím očím nemůžu být zlý. Takže díky, od prvního filmu to byla krásná, vždy nápaditá, stylová a nezapomenutelná jízda. Co bude dál, uvidíme (?). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po tej mizérii, čo Marvel vypúšťal, James Gunn trošku vrátil Marvel na výslnie. Rovnako ako predošlé diely aj toto je pekelne dobra a hlavne vtipná zábava s partou podivínov, ktorých máme radi. No jednotka mi príde stále najlepšia. Trojka ma znova niekoľko super vtipných scén (Ty poznáš ich jazyk, prečo si nám to nepovedal ? Nepýtali ste sa) alebo akčných (vynikne hlavne scéna na jeden záber). No najväčšie mínus je pre mňa príbeh ,ktorý je vlastne iba o záchrane kamoša. Viac menej je tento diel venovaný hlavne Rocketovy. O jeho temnej minulosti sme niečo počuli už v predošlých dieloch, no tu keď vidíme tie flashbacky naberá to úplne iný rozmer. James Gunn pridal toľko nechutných a zvrátených scén, že deťom, ktoré videli predošlé diely, by som tento tretí určite zakázal. Do istej miery je to fajn, budí to vašu pozornosť a viete, že s úhlavným nepriateľom nie je reč a chcete toho mamrda zabiť tou najhoršou smrťou. No potom sú tu vtipne scény, ktoré to kazia. Chcel by som to o trošku menej vtipnejšie, aspoň v závere, nech to ma poriadne grády, takto ste nejako furt vedeli, že všetko dopadne dobre. Už v predošlých dieloch mi miestami kombinácia vážnych a vtipných scén nesedela a tu sa to znova opakuje. Tak isto aj Adam Warlock mi prišiel dosť nevyužitý a ani herec Will Poulter mi v tej roli moc nesedel. Naopak čo mi sedelo je Zoe Saldana ako iná Gamora. Veľké plus je opäť aj hudba, či už orchestrálna alebo pesničková, dokáže chytiť za srdce pri dojemných scénach a prekvapivo to v závere dobre funguje, čo je asi najvýraznejšie plus tohto filmu. Po skončení som s kina odchádzal spokojný, no mohlo to byť o minimálne jeden Rocketov fúzik lepšie. P.S.: za titulkami sú dve scény. Obľúbený soundtrack: Dido's Lament, It Really Is Good to Have Friends, I Love You Guys. 85% - 4* ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Zklamání a hype overload. Lidem po bídné Fázi 4 stačí asi fakt málo. Přitom to mohl být GOTG Logan nebo Endgame, jenže to by Gunn nesměl honit tolik zajíců, tedy potvor, motivů, postav (proč mají Strážci deset členů a polovinu z nich nesympatickou?) a tedy i minut stopáže. Spousta věcí nemá hlubší smysl a jen zahlcuje a tím ředí sílu hlavní, působivé linie s Rocketem. Osobnější momenty s ním nebo se Star-Lordem, tedy potenciální finálním zúčtování s touhle fajn partou, bezdůvodně ředí naprosto prázdná linie s Adamem Warlockem, a pak i třeba s vězněnými dětmi, ozubenými potvorami, prostory pro Strážce z druhé ligy nebo vlastně s celou explozivní mezihrou na kopii Země. Důvody, proč tam všechno tohle cpát vlastně vůbec nechápu, když je jádro příběhu násobně silnější. Cringe na úrovni Ant-Mana 3 byla naštěstí jen pasáž na organické základně, s ohavnými triky a infantilním humorem i kostýmy, ale zbytek mě bavil jen na střídačku, a to i když jde o Gunnovo typické vtipkování (Drax to drží) nebo asi dvacet nových "stylových" klipových koláží. Ve výsledku už moc geekec, jak od Waitiho šikovnějšího bratrance. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • V úvodních titulcích při záběru na Rocketa (Bradley Cooper) hraje akustická verze písně „Creep“ od skupiny Radiohead. Text odkazuje právě na Rocketa a jeho myšlenkové pochody o vlastní existenci. (jirikzaboj)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama