Reklama

Reklama

Schimanski

(seriál)
Německo, (1997–2013), 25 h 20 min (Minutáž: 85–95 min)

Hrají:

Götz George, Denise Virieux, Julian Weigend, Chiem van Houweninge, Matthias Redlhammer, Robert Viktor Minich, Steffen Wink, Suzanne von Borsody (více)
(další profese)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Po šesti letech se Horst Schimanski (Götz George) vrací v tomto spin-offu v ikonické bundě a s nezdolnou vervou! Nespravedlivě vyhozený od policie si užívá klidný život na hausbótu v Belgii. To se ale změní s podezřelou smrtí jeho bývalého kolegy. Schimanski se nedokáže udržet stranou a vrhá se po hlavě do pátrání, aby pomohl policii s vyšetřováním. Seriál Schimanski navazuje na kultovní sérii Místo činu a přináší 17 napínavých epizod plných akce, humoru a typického Schimanského sarkasmu. Sledujte, jak se tento neúnavný detektiv znovu pouští do boje proti zločinu a nenechá se ničím a nikým zastavit. (Untentrauer)

(více)

Recenze uživatele Kovaja k tomuto seriálu (14)

Eskadra (1997) (E01) 

Schimi po odchodu od Policie bydlí na houseboatu v Belgii a trénuje děti v boxu. Žije se svojí přítelkyní MaryClaire. Po letech se dozvídá že jeho nej. parťák a kamarád přišel o život a zbyla po něm jen jeho dcera. Ta otcovu krev nezapře a Schimi sní má pěkně na pilno :-)) ()

Pokrevní bratři (1997) (E02) 

Horst přistává s padákem na střeše svého houseboatu a poté mu MaryClaire oznamuje že už ji život po jeho boku nebaví, že se potřebuje rozvíjet. Horst ve stejný okamžik dostává nabídku/rozkaz doprovodit vězně k soudu. Transport má samozřejmě svá uskalí. Super je scéna ve vlaku kdy Horst močí a průvodčí chce zaplatit lístek. Horst mu od plic vysvětlí že diskriminovat menšiny není správné (jazykem :-). Ve filmu je super píseň od Ch.Rea - Blue cafe. ()

Nadoraz (1997) (E03) 

Děj celkem nezáživný. Co bych chtěl vyzdvihnout je jizda na kapotě svého Citroenu a rozmluva s komisařkou. Poté závistivé zvolání komisařů at nemachruje :-))) Schimi je bourák i po letech :-) ()

Den matek (1998) (E04) 

Jeden z top dílů nové série. Úvodní scénka když se Schimi dozvídá z dopisu v Belgii že mu plat již nebudou nadále posílat na účet ale bude si jej muset osobně vyzvedávat a poté se pěkně namíchnutý vydává vzít spravedlnost do svých rukou je úžasná. Poté přijímá nabídku a vydává se do bývalé Jugoslávie najít chudince mamince nezbedného synáčka. ()

Krysí doupě (1998) (E05) 

Jedná se o díl v kterém se Schimi rozhodně s ničím a nikým nepáře.Už úvod je povedený kdy Horsta navštíví v belgickém domově kamarádi motorkáři a oslavujou jeho narozky. Horst se pak ráno vydává do Duisburgu aby pomohl s pátráním po pedofilovi. Supr jsou scény kdy Šimi vytáhne prostituta za bundu na kapotu svého auta a pěkně jej vyslíchá :-). nebo když chytne šéfa mafie s jednou nohou za berli a pěkně šikovně mu ji přejede autem. :-)) ()

Sourozenci (1998) (E06) 

Schimi oznámí Mari-Claire že si odskočí na 2 hodiny a je pryč týden. Při návratu do belgického domova taky sklízí ovoce svého výletu v podobě kolegy ve vlastní posteli se svojí holkou kudrnatou. Trošku mu nabančí a jde si na chvíli sednout. V krimu ho ostříhají a po propuštění ho Marie-Claire čeká před vězením. Schimi kolem ní projde a jde do bufetu na pivko. Marii pak hodí klíče na stůl stím že je mezi nimi konec.Jedná se celkem o tvrdý díl kde Horst nešetří jemu vlastní bezprostředností. Závěrečná scéna kdy bere na milost Marii-Claire je moc povedená :-)) Jo a Schimi na ježka taky dobrý :-)) ()

Schimanski musí trpět (2000) (E09) 

Schimi se s Henschenem a Marii-Claire chystá navštívit bývalého šéfa Karla Konigsberga který slaví 80.narozeniny. Schimi ale netuší že Karel je na smrtelné posteli a cestou na oslavu bude muset řešit další nelehký případ který ho mimo jiné zavede opět do další cizí postele :-) ()

Děti pekla (2001) (E10) 

Schimi uteče Mari-Claire od oltáře k dalšímu tentokrát hodně složitému případu týkajícího se dětí :-((. ()

Tajemství Golema (2004) (E12) 

Horst pomáhá židům a do zápletky je zapletena taky jeho milá Marie-Claire. Dostanou oba pěkně nabančeno a Horsta napadne skvostná myšlenka :-)) V závěrečném defilé oznámí Marii že se nechá obřezat :-)) ()

Hřích (2005) (E13) 

Schimi dal vzpomenout své největší slávě z drsného Duisburgu. Na začátku je Schimiho pokažená oslava většího obnosu peněz z důchodového spoření. Horst vybral trošku nevhodné místo na břehu rybníka a Marie - Claire se trošičku víc nakrkla. Holt romantika ve skládacím stanu se jí nezamlouvala a tak se přesunula do postele Hungerovi. Horst ji tam načapá. :-) Ve filmu Schimi ujíždí policejním zátarasům, sjíždí s autem do potoka, jezdí na starší mašině prostě drsňák jako za stara :-))) ()

Smrt na sídlišti (2007) (E14) 

Horstovi uteče Marie-Claire z bytu v Duisburgu kde se necítila zrovna útulně :-)). Nakonec se ale vrátí a scéna kdy ji Schimi zahlédne z okna a při tom exne 2 vejce ze sklenice je moc hezká :-)) ()

Šichta v šachtě (2008) (E15) 

Schimi zavzpomíná na staré dobré ale pěkně drsné časy starého Duisburgu kde pece a lidé od nich dřeli a byli na to náležitě hrdí. Povedený díl kde si Horst vyjede na ryby s Henschenem. ()

Zločin a trest (2011) (E16) 

Schimi se pouští do rozkrytí zkorumpovaných poldů,, jejich nechutnost pocítí na svém těle i Horstova manželka Marie-Claire. Jak už to býva u Horsta zvykem, nenechá se odradit zastrašováním a případ rozlouskne ikdyž to bude bolet všechny zůčastněné. ()

Loverboy (2013) (E17) 

Zamáčknout slzy a nezbývá nic jiného než pře Schimanskim a G.Georgem smeknout. Za ty všechny roky a natočené díly si to jistě zaslouží. Atmosféra syrového Duisburgu je kolikrát až mrazivá. Schimi je polda jak má být a navíc velký sympaťák. Společne se svýma kolegama Thannerem a Henschenem tvoří nerozlučný tým. Pokud se tady jedná o poslední díl natočený G.Georgem tak se stím musíme smířit ale všechno krásné jednou končí. :-)))Bravo a díky Schimi..... ()

Reklama

Reklama