Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Logout 

všechny recenze uživatele

Z některých recenzí nabývám dojmu, že pokud detektivka není přeplněná průhlednými LCD a 3D animacemi, střih scén nevypadá jako by ho dělal epileptik na speedu a krev necáká jak z voda z hasičského vozu, tak to nestojí za nic. V roce 1990 mi bylo šest, viděl jsem tehdy možná jeden či dva díly. Teď, při příležitosti vysílání na ČT3, jsem si sehnal vše v původním znění a za dva týdny to zkoukl od A do Z (anglická abeceda má 26 písmen, stejně jako seriál dílů) a jsem skutečně nadšen. Je to přesně ten druh klidné zábavy, který mám rád. Takové se dneska už netočí, protože by byly jen kritizovány, nezbude tedy než pro ně chodit 57 let do minulosti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako... ve výsledku byla většina epizod spíše průměrná, dnes se již o nijak působivý ani pozoruhodný seriál rozhodně nejedná. Jenže Randall a Hopkirk jsou vlastně fajn. Sledování mě bavilo, pár dílů musím zařadit mezi opravdové žánrové klenoty, vtipy taky docela fungovaly a chemie mezi hlavní hereckou dvojicí (trojicí) taky. A sledování všech 26 dílů bylo vesměs příjemné. A ta výchozí zápletka je prostě skvělá. Není to ani zdaleka tak dobré, abych se na jakýkoliv díl podíval podruhé, ale za mě jsou Randall a Hopkirk příjemná, neurážející oddechovka. Jen teda hanba ČT. že těch osm zbývajících dílů nedodabovala už v devadesátých letech a téměř půl stoleté jí trvalo odvysílat ho komplet. 70%. ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi ten seriál tehdy líbil. Ale už je to skoro 50 roků. Nepamatuji si vůbec nic, kromě jediné scény - v kasinu měl Hopkirk "zařídit", aby nějaká starší ženská nebo bába nevyhrála. Ruleta se dotočila, zastavila a kulička přeskočila na sousední číslo... Docela bych věřil, že tehdejší ČST koupilam "zápaďáckej seriál" aby lidi co nejdříve zapomněli a "internacionální pomoc bratrských zemí". Když jej ovšem recenzent oznámkuje jako "odpad", to svědčí spíš o neschopnosti povznést se nad časovou nepřenositelností. Já bych třeba ohodnotil jako odpad současnou holyvůdskou akční produkci. Když vidím tyhle pyrotechnické kousky a vybuchující ohníčky, neprůstřelného hrdinu, válím se smíchy nad tou trapností. něco jako když se honí několik aut a převrhnou stánek s pomeranči... To samé tady. Nemožné "outfity" žen (z dnešního hlediska), detektiv si kouří klidně během oběda, předpotopní technika... Neustálé zmínky o finanční nedostatečnosti zase docela připomínají detektiva Colomba a jeho zmínky o manželce. Dějová schémata příběhů jsou rovněž na stejné brdo - zločinci jsou opravdu velcí lumpové a chtějí zabít i samotného detektiva. Duchařská červená nit nám ovšem jasně napovídá, že se spíš jedná o zábavný, než detektivní seriál... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nostalgie nepomůže, stojí to za houby. 1)  Z dětství si pamatuji, jak jsme nedočkavě usedávali k televizní obrazovce, abychom popatřili na příběh v československé televizi začátku 70. let vskutku neobvyklý - bylo to z Anglie, soukromí detektivové a k tomu jeden z nich je duch. No paráda._____ 2)  Dnes vidím jen neobyčejně naivní až hloupé rádoby veselé "detektivní" případy. Vyšetřovatelé s myšlením úspěšných absolventů zvláštní školy "řeší" úkoly, které by přemýšlivé děcko zvládlo obratem ruky._____ 3)  A k tomu je to celé dost nudné._____ 4)  Inu, vzpomínky jsou mrcha pes, ne vždy je jim co věřit. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro kousek, jehož největší slabinou jsou naivní dětské scénáře a stále se opakující zápletky, zkusil jsem i původní znění, ale bez dabingu tenhle seriál ztrácí smysl.. V roce 2021  se ČT odhodlala k nevídanému kroku a díly k nímž chyběl původní dabing po padesáti letech dodabovala. Jiří Dvořák nadaboval Mika Pratta (Randall), Martin Písařík - Kennetha Copa (Hopkirk), Lucie Vondráčková - Annettu Andre (Jeannie), ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • Spiklenci jezdí ve voze Bentley kabriolet z roku 1935. (sator)
  • Jediné vodítko, které dává jakousi časovou souslednost v jakém že časovém období se seriál odehrává, je tento díl, kde zazní, že od smrti Martyho (Kenneth Cope) uplynulo 6–7 let. (sator)
  • Z hlediska dnešní trikové technologie, ze které se stal samostatný podobor filmové tvorby, je neuvěřitelné, že v mysteriózním duchařském seriálu o 26 dílech se vystačili tvůrci s jediným trikem, a to takt zvaným stop-trikem, kdy se zastaví obraz v kameře a herci se vymění, v tomto případě zmizí. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno