Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (137)

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Naprosto nedustojne a zprasene "pokracovani" Expozitury...tady je uz od prvnich tonu jasne, ze to bude vykradacka jako prase. Puvodni Expozituru beru jako, na ceske pomery, relativne kvalitne zpracovany serial, ktery vychazi z realnych skutecnosti, ma tempo, akci, napeti. Kdezto tohle me sralo uz od uvodnich titulku...nuda, blbe kecy, silene napsane postavy, ktere se predhani v tom kdo je vetsi cool zmrd...same mitinky, brifingy, silacke hlasky a uporna snaha o jakousi svetovost, ktera pri pohledu na Vagnerovou a spol. vypada naprosto komicky...vse zajimave zustalo v traileru a nenachazim jediny duvod, proc ve sledovani pokracovat po tak tragickem pilotu...jak chteji tvurci udrzet divaka v pozornosti 18 dilu je mi zahadou...tady je vsechno krome Krause s Jaskowem spatne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno - Expozitura byla výborná, ale Atentát je trochu slabší. Samozřejmě je fajn, že se opět upozorňuje na celpu řadu kauz a v tomto duchu bych prosil jen houšť. Takových seriálů je nám třeba. Osobně si ale myslím, že by klidně seriál mohl mít o pár epizod víc a mnoho omáčky by mohlo být upuštěno. Líbí se mi herecké výkony a napětí každého dílu, nicméně co sebralo tomut seriálu minimálně půlhvězdu je totálně zpackaný závěr. Prezident jako agent je jistě zajímavá zápletka, ale zatímco celý děj se neskutečně natahuje, závěr jede jako v Pendolinu. Možná až zbytečně urychlený. Říká se, že závěr patří mistrům, v tomhle případě to ale neplatí. Na povedenou Expozituru tvůrci zpočátku navazovali kvalitně, ale postupně šli dolů a ten konec vše ještě dovršil. Totálně to pak tvůrci zabili magií, kterou použil na závěr šaman. Jak se to shoduje s původním námětem tohoto seriálu ať si každý posoudí sám. Nicméně, právě díky zmíněným kauzám, poukazování na ně a některé kontroverzní osoby našeho veřejného života si seriál tři hvězdy zaslouží. Možná by se do budoucna nemuseli tvůrci držet nějaké hlavní linky a v jednotlivých epizodních dílech se věnovat jen zajímavým kauzám. ()

Reklama

alpeew 

všechny recenze uživatele

Seriál je skvělý! Že má jen 51% svědčí o blbosti komentujících,, o zapšklé zaujatosti vůči stanici, na které se vysílá. O tom, že na na Nově se nic jiného koukat nedá o tom jako žádná :-), ale tenhle počin je prostě dobrý. Celé díly (a mám je natočené) si ani nevzpomenu něco přikusovat(leda své nehty) nebo někam odcházet (reklamy na rychlo přejedu). Až na některé přehlídnutí je každá scéna vymazlená. Skvělá kamera, dobrý herci, moc pěkná hudba a akční scény nemaj chybu. A oba scénáristi nejsou žádný šumaři, ale investigativní novináři, kteří vědí to, co my všichni dávno tušíme, Tak proč si to neužít? ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Aha, jo takhle. Nejhorší televizní žumpa se rozhodne natočit velkolepý seriál o atentátu na českého prezidenta :) a ještě v tomhle kontextu - /viz. příloha o legračním wtf útoku v Chrastavě na V. Klause/. No, jak to asi může dopadnout? Na takovou látku to chce hodně peněz, hodně kvality, což je v případě Novy nemyslitelné. Už v prvním díle tomu čouhala sláma z bot. Výprava slabounká, někteří herci děsní, zpomalovačky, dialogy a hlavně klíčové informace kolem chystaného ataku (jejich způsob distribuce)...to byla pičovina :) . A teď to pozitivní. Seriál docela baví, ne však dramatickou linií. Dvojice Kraus - Taclík (Wolf - Forestek) je excelentní. Tahle komediální dvojka si to vyloženě užívá. Ti by mohli mít vlastní seriál :) . Ve druhém díle ubylo srandy a zvážnělo se :). Atentát proběhl, ovšem to všechno okolo opravdu připomínalo Bláznivou střelu (výstižně to popsal Enšpígl). Sledovat dalších 16. dílů je nepředstavitelné. Už z této dardy je jasné, v jakém stylu to pojali... . Hodnocení po 2. dílech: 30%. Příloha: Útok na Václava Klause v Chrastavě v okrese Liberec se odehrál 28. září 2012 při otevření nového mostu. 26letý Pavel Vondrouš tam z těsné blízkosti několikrát z airsoftové pistole vystřelil na prezidenta Václava Klause, který měl po incidentu oděrky na lokti. Podle Pavla Vondrouše se mělo jednat o upozornění na špatný stav české politické scény, nechtěl prý prezidenta Klause zranit. Případ byl žurnalisty označen za naprosté selhání tělesné stráže prezidenta. Poradce premiéra Petra Nečase pro oblast lidských práv a zahraniční politiky Roman Joch reagoval na Klausův výrok na svém blogu mimo jiné vyjádřením, že na levici nesnáší „tu její ufňukanost“ a „sebe-stylizování do role věčné oběti“, přičemž totéž nesnáší i na prezidentovi. „Jest vrcholně nekonservativní vydávat se za oběť,“ uvedl dále a přidal srovnání s Václavem Havlem, který dle něj nikdy nebyl „cry-baby“. „Jenže on byl muž. Nikoli ufňukaná kremlofilní bába,“ zakončil Joch svůj komentář. Klaus v rozhovoru pro Lidové noviny 6. října 2012 odsoudil obsah a formu Jochova komentáře, označil je za „chorobné výroky“ zaznívající v „nemocné době“. Setrval na označení incidentu za atentát a podrobil kritice „levicovou kulturně-mediální frontu“ a rivaly z okruhu Václava Havla. (zdroj: wikipedia) ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Vítejte ve fašistickém Pepíkově. Je jedno, jestli jste grázl, policajt, policejní šéf, malý kluk, jeho maminka, prodavač, či šéf nějaké firmy. Všichni do jednoho MUSÍ vypouštět z huby zvratky jako "skrejval, alergickej, rozhlídnu, takovýdleho". Za prvé - už je dávno pryč doba, kdy 99% obyvatelů Prahy a okolí mluvilo tímhle odporným slangem, páni režiséři, asi jste zaspali dobu, hele. A za druhý - vopravdu má stejnej člověk, kterej místo slova milion použije výraz "mega" ve svým slovníku i výraz "lumpárna"? Ty vole! A proč se vůbec do všech českých kriminálních seriálů poslední doby cpou za každou cenu ženské vyšetřovatelky? Aby jsme se přiblížili západu, nebo jak? Vždyť to působí tak strašně uměle a křečovitě, až to bolí. A co se týče té druhé cajtky (Andrea Opavská) - když se o nevzhledném člověku řekne, že není fotogenický, tak co se řekne o člověku, který má strašně debilní barvu a zvuk hlasu? Nezvučný? To je totiž ona. Tak brutálně nezvučná, že když promluví, tak krvácejí uši z toho, jak je to nepřirozené. A policajtka Vagnerová, co za jízdy autem stokrát telefonuje, je na ránu. Sračka, hele, viď! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se na zámku Hořovice a také na zámečku Bon Repos u Lysé nad Labem. Restaurace Oáza je ve skutečnosti Golf klub Klánovice. (M.B)
  • Ve 2.epizodě "Veterán" zhruba v čase cca 0:31:00 Tereza Hodačová (Hana Vagnerová) odzbrojí neznámého muže, který má zájem o Danův dům.Nůž spadne na zem ostřím směrem k domu a celkem daleko od pistole, kterou Tereza předtím položí. Když Tereza běží pro zbraň, tak nůž evidentně leží blíž vedle pistole, než kam dopadnul a ostřím směřujícím od domu. (PatrikP4)
  • V roce 1989 při vyjednávání zástupců Občanského fóra s předsedou tehdejší federální vlády, Ladislavem Adamcem, Václav Havel chybně představil svého budoucího nástupce na postu prezidenta republiky, Václava Klause, jako Václava Volfa (Wolfa). (kulyk)

Reklama

Reklama