Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 2
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Recenze uživatele Orion12 k tomuto seriálu (10)

WandaVision (2021) 

Marvel s WandaVision nastavil latku pro seriály hrozně vysoko a na jejich první seriálovy počin je to dost dobré. Efekty jsou úctihodné až filmové , herci v čele s Elizabeth a Paulem Bettanym , ukazují že umí hrát a předvádějí skvělé herecké výkony. Díky tomu , že seriál se točí kolem těch dvou , tak dostávají mnohem více prostoru než ve filmech a zjištujeme jejich minulost a další a to je skvělé. Příběh je podle mě lehce nadprůměrný a každý , kdo se zajímal trochu o terorie ohledně tohoto seriálů nebo četl komiks House of M tak nebude moc překvapen není to žádný šílený zázrak , ale má v sobě notnou dávku tajemna a některé akční scény- ikdyž jich tu tolik není jsou skvělé. Začátek seriálu se spoustu lidem nemusí líbit protože jedeme podle sitcomů a každý díl mapuje jednu část století. 1. díl 50. léta , 2. 60 léta atd... Tudíž je tu povšimnutí po nejznámějších sitcomech té doby a je upraven obraz třeba na 4:3 nebo na černobíly , podle daného roku. Je zde také spoustu easter eggů , jak na MCU filmy , tak na komiksy či jiné filmy. Tvůrci zde měli volnou ruku a mohli hodně experimentovat a velké část seriálů se zaměřuje na fanservis a já jim to žral! Zezačátku je seriál hodně mysteriozní a vy budete hltat každou jednu epizodu , aby jste zjistili jak to bude dál. Vrátili se nám i některé dávno zapomenuté postavy z filmů. Za mě hodně slušné na první marvel seriálový projekt. 8/10 ()

Natočeno před živým publikem (2021) (E01) 

Tak nevím , co lidi všechno od WandaVision čekali , ale už trailery i herci a Kevin Feige říkali , že tento seriál aspon teda začátek bude hodně jiný a bude to spíše pocta starým sitcomům s trochou tajemna. A mě se to líbilo. Je to něco neokoukaného u Marvelu a vím , že ta akce pozdějí příjde. Lidi jsou spíše naštvaní , že tohle je první MCU věc po roce a půl (ale to není chyba tvůrců , první měl být Falcon dokud se neodložil) hlavně klasických akční MCU seriálů si ještě užijem. Bylo tam i fajn pěkných easter eggů - Stark toast atd... A každá epizoda je v duchu př. 50 let , 60 atd , tudíž první je podle nejoblíběněších sitcomů 50. let a jelikož já jsem je neznal , tak jsem si to celkem užíval , párkrát jsem se pousmál a musím podoktnout skvělý herecký um hlavních herců. ()

Nesahej na ten ovladač (2021) (E02) 

V druhé epizodě se z 50.let přesouváme do 60. a tato epizoda zase vzdává hold nejoblíběnějším sitcomům tohohle období. Obraz zůstává stále černobíly a úzký. Tahle epizoda nebyla tak zábavná jako ta první , ale o něco více mysteriozní (proč v městečku nejsou žádné děti, tajemné zvuky z rádia, barevné letadlo , záseky lidí atd.) Epizoda nechá více otázek než odpovědí a to je dobře , určitě to brzy zjistíme. Stále je to solidní podívaná , ale ne každého to může bavit. Těším se na barevné epizody už. ()

Nyní barevně (2021) (E03) 

Máme tu sedmdesátky a máme konečně barevný obraz! Dějové pěkně šílený , ale o něco slabší než předešlé díly. Závěrečných 5 minut bylo skvělých a už vidíme o co tady asi jde. Hype na další ()

Přerušujeme vysílání (2021) (E04) 

Čtvrtý díl , je kompletně z pohlednu organizace SWORD a Moniky, tudíž máme na události náhled z jiné perspektivy a spousta věcí se vyjasní, vrací se staré postavy z minulých Marvelovek , několik nových a super byl i ten začátek s problikknutím ,jen tak dál čím dál lepší. Ted to začně být více akčnější! ()

Ve speciálním dílu... (2021) (E05) 

Po minulém dílů kolem kopule Hexu , se přesouváme opět do Wandina světa a čekají nás zase spousta narážek na sitcomy , tentokrát ze zlatých osmdesátek. Wanda s Visionem začínají vychovávat děti a Vision začíná tomu přicházet na kloub. Wanda se zase ukázala v pravém světle a o co ji jde. Návštěva na konci byla už jen třešinička na dortu. ,,She recast him ?,, Líbí se mi ,že marvel díky Wandině realitě , kde je všechno možné může přinášet fanservis jak kráva. ()

Zcela nový halloweenský strašidelný díl! (2021) (E06) 

Tohle byl za mě TOP , nemohl jsem se odtrhnout , spoustě lidem tady se to oproti předchozí epizodě moc nelíbilo , mě ta předtím tak top nepřišla , ale tohle byl pro mě vrchol. Jsme v 90. letech , ikdyž z původního sitcomu toho zbylo pramálo a sitcomy jsou spíše upozaděné a jedná se o klasickej akčnák. Tahle epizoda , ale měla vtip(díky Pietrovi ,kterej je skvělej a malejm capartům) kostýmy , ikdyž jsme je viděli v traileru , fanservis jak kráva. Ve městě to žije Halloweenem a bylo tam i pár creepy scén - Vision a Agnes... Co trochu beru za mínus,že většina postav z mětečka jsou od prvních epizod totálně upozaděné a hrajou vedlejší roli. A Wanda se konečně nasrala a ukázala jak moc je OP. Pro ty , co se diví , Wanda i v komiksech je jedna z 10 nejvíc OP postav Marvelu. Hlavně její moc je silná podle jejich emocí. Takže az ted se ukazuje její nejsilnější stránka po smrti Visiona. No TOP těším se na další díly. 10/10 epizoda. ()

Proboření čtvrté stěny (2021) (E07) 

Fajn epizoda , po minulé akčním nářezu se tady ubírá trochu plyn. Ale je nám představená nová superhrdinka a nová záporačka (uvidíme ještě toho Memphista). Máme tady už naši dobu - takže narážky na sitcomy jako Kancl a ModernFamily - jsem poznal už i já:). A čekala nás i podtitulková scéna. Jo za mě stále fajn podívaná , uvidíme co nám přinese finální dvojdíl. ()

V předchozích dílech jste neviděli (2021) (E08) 

Dobré , zase se nám to více spojuje jak puzzle , wanda dostává ještě více prostoru a zjištujem jak to vlastně celý bylo (flashbacky z dětsvtí atd). Ukazuje se nám záporačka Agáta a jak to s ní vlastně bylo. No nevím připadá mi trochu béčkově xd. Uvidíme jak dál , každopádně pořád se seriál žene kupedu a furt mě to baví. ()

Finále seriálu (2021) (E09) 

Spoustě lidem se finále nelíbilo , já jsem si ho sakra užil! Většina dějových linek se uzavřela , fight na konci byl dobrý a mě stačil- lidi co jste kurva čekali bitvu z Endgame ? Tohle naprosto stačilo bitva dvou čarodějek a vision vs vision a vojáci kolem. Co mi , ale přišlo tak všechno tak trochu uspěchané a zmatené( najednou se tam nahrnou vojáci swordu, bíly vision a všechno dohromady.) Wandin svět se rozpadl , městečko se osvobodilo. Většina postav , které si vytvořila zmizeli spočně s Hexem. Fight Agaty vs Wandy ve vzduchu kolem rudého pole Hexagonu vypadal jak z filmu.Co mi , ale přišlo nedoladěné , některé závěry postav - Wanda řekla , že nechá Agatu uvězněnou v tom jejím světě , ale sama ho zničila , co mi je teda aspon známo. Bíly Vision jen tak odletí , myslím že o něm ještě uslyšíme v budoucnu. Quick Silver , ani pomrknutí jak se vypaří ? Jinak finální rozlučka Visiona s Wandou , byla skvělé a smutná zároven , budou mi chybět. A Wanda konečně v sobě probudila tu Scarlet Witch! A je kurva OP! Jinak spousta lidí čekala Mephista atd , já jsem rád , že to nechali víc takové komorní - kdyby do toho motali Mephista s celým peklem , tak by z toho byl akurát guláš. Mephistův čas určitě příjde v jiném seriálu/ filmu. Jinak Wanda ted určitě vyhledá Strange , když se má objevit v Doctoru Str. 2. Za mě skvělej závěr. ()

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama