Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (975)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fáze 4 je v Marvelu bez debat nejslabší ( Black Widow, Eternals i Dr. Strange jsou průměrnými komiksovkami a jde to vidět i na hodnocení- ta doba kdy každá nová marvelovka se nacházela v červené barvě je pryč) a nový Thor sice nepřináší jakýsi převrat, ale rozhodně je ze všech 3 zmíněných nejzábavnější a nejlepší. Raději bych sice na režisérském křesle viděl někoho jiného než Taika Waititiho, jeho styl mi až tak nesedí a Ragnarok mě taktéž příliš nebavil- nejpíš protože se až moc podobal Star Wars, ale Love and Thunder mě bavilo. Dějově je to sice jednoduché a do MCU universa to nepřináší nic extra zajímavého, což trochu mrzí, ale jako zábavný, barevný, vtipný a efektní Blockbuster spolehlivě funguje. Chemie mezi Hemsworthem a Portman je parádní, Christian Bale si střihnul po delší době v Marvelu solidního creepy záporáka, God Butcher Gorr, všechny scény si urval pro sebe a přidal k těm barvičkám trochu temnoty, humor je spíš dětinský, ale párkrát se dalo zasmát ( Nejvíce mě bavil Korg a Kozy- ten jejich řev mě slušně dostával do kolen!!!), povedla se také hudba a v závěru fungují i emoce. Akce není úplně velkolepá a není to můj styl, ale k danému filmu se hodí. ( Netuším jestli někdy dostanu ještě komorní a kontaktní akci jak v Captain America:Winter Soldier). Zklamal Zeus v roli Russela Crowea. Příběh 3/5. Akce 4/5, Humor 4/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 6.5/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Waititi zrejme dostal naprosto volnou ruku a vysledek se dostavil. Naprosto ujeta splacanina, plna dementnich, ale skvelejch foru, napadity akce se spoustou vizualne nadhernejch zaberu, perfektni chytlava hudba a do toho sem tam par vaznejsich az hororovejch scen. Jedinej problem je, ze dohromady to fakt moc nefunguje, nehlede na to, ze relativne tuctovej pribeh se v celym tom maglajzu dost ztraci. Proste Waititi ma napadu tak na ctyri filmy a pokusil se to vse nacpat do jednoho. Ale aspon se to odlisuje od ostatni tuctovejsi MCU produkce. Nemuzu rict, ze bych se nebavil, film je vicemene jizda od zacatku do konce, herci jsou jako vzdy skvely, ale uz je to proste krapet moc. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U Ragnaroku jsem si posteskával, že z kin začaly mizet klasické komedie a laciný humor se přesunul do blockbusterů. Takový druhý Doctor Strange můžu potvrdit, že to ne vždy funguje. Waititiho pokráčka už jsem samozřejmě více tušil do čeho půjdu. Výsledek mě ale konsternoval takovým způsobem, že mě to úplně otrávilo. Čtyři hvězdičky samozřejmě platí za výbornou režii a vesměs je tu všecko správně, jen ten styl mi zkrátka vůbec nesedí, nezasmál jsem se snad ani u jednoho vtipu a povzdychával jsem si nad časy prvního Thora, kdy to Hemsworth bral ještě vážně a jak jsem ještě před covidem bezostyšně žral každou marvelovku. Alespoň, že mě to nenudilo tak jako Doctor Strange. Ale když si to tak shrnu, návrat Natalie Portman mě nijak zvlášť nepotěšil, vše již bylo vyspoilerováno ve dvou hlavních trailerech, co jsem viděl; Jaimie Alexander tu má pouze cameo a Christian Bale nedostal echo, že v marvelovkách se nehraje takovým tím jeho způsobem sobě vlastním a občas působí jako parodie a až konečně ve finále došlo k uvolnění humoru a nějaké té dramatičnosti a osudovovsti, což jsem si užil zdaleka nejvíce z toho filmu. Podtrženo a sečteno, Hemsworth říká, že se může jednat o jeho poslední Marvel film, závěrečné titulky a potitulkovky říkají opak, ovšem já tedy doufám, že další Thor už nebude. Stále tu totiž máme stylově podobné (vykradené) Guardians, kde s tímhle stylem počítám a věřím, že si trojku užiju mnohem více. Ale v létě bude nabídka chudá, tak jděte spíše na to než na Jurskej svět. PS : role Russella Crowea je tu vyloženě nedůstojná. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Marvel ve svých začátcích redefinoval filmový průmysl, kdy kvůli novému typu humoru dnes už každý druhý film křičí permanentně k divákovi "neber mě vážně a bav se". Díky tomu jsme přišly o otravné potoky slz z Raimiho Spider-manů, vnitřně rozervané hrdiny ze stáje DC i nudné originy od Sony, které se snaží divákovi sdělit to, co už jsme viděli před 20 lety. Marvel se na této nové vlně veze už minimálně 10 let a díky kasovním úspěchům stále hledá dno, kam by se prokopal. Naneštěstí tady máme přeborníka v této disciplíně Taika Waititiho, jenž zdatně likviduje cokoliv, co by ještě před pár lety vyžadoval fungující film. Nabízí jakousi sérii komických skečů, které mají diváka ubít do patřičné otupělosti, aby si nevšiml naprosto nesmyslného příběhu. Ze všech skečů u mě vítězí opětovné divadelní představení Sama Neilla, které nám ještě v Ragnaroku filmovým jazykem říkalo, že "asi není v Asgardu něco v pořádku", ale tady plní roli vtipné odbočky, jež je pro film úplně zbytečná a zabere více času, než je zdrávo. Zkrátka ideální kandidát do kategorie vystřižených scén, ale smát se musíme, tak šup tam s tím. Příběh jinak jede podle té nejprimitivnější šablony, která s odstupem času nedává smysl ani v rámci průměru marvelovek. To mi opravdu chcete namluvit, že celé vesmírné božstvo (vykreslené jak jinak než komicky) disponující neuvěřitelnými schopnostmi a zbraněmi se podělá z jednoho zombíka, který neumí téměř nic, jen má meč, jenž dokáže boha zabít, a k tomu armádu bubáků, kterou přeperou i děti? Dvě hvězdičky dávám za to, že na rozdíl od Doctora Strange 2 drží Waititi svůj film pevně v rukou, není to nepodařený nedodělek, ale záměrná lobotomie mozku, kterou řadím mezi nejméně povedené marvelovky. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Guns N' Roses, barvičky a tuny sebeparodického humoru. Díky závratné rychlosti a nápaditosti jsem si užil snad každou scénu, Waititiho snaha zkombinovat superhrdinské fantasy dobrodružství, kde se řeší poměrné vážně věci (včetně umírání na rakovinu!), s bláznivou komedií, jejímž hlavním hrdinou je směšný pitomec, ale opět funguje pouze v rovině prvoplánové zábavy. Všechny typy scén (od ryze komediálních až po ty emotivní) sice autorský svéráz zvládá ukočírovat se ctí, dramaturgická schizofrennost ale filmu dost podkopává nohy. Baleův potenciálně silný záporák sem pak pasuje asi jako Hrušínského Kopfrkingl do trilogie Slunce, seno. Příště by se měl sympaťák Taika důkladněji rozhodnout, jaký film, respektive žánr, chce vlastně točit. 65 % ()

Galerie (43)

Zajímavosti (92)

  • Natalie Portman (Jane Foster) musela být v některých scénách digitálně zvětšena do výšky, aby působila v porovnání s ostatními herci více nařáchle. (NiWi)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama