Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 925x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Marek Eben je ako herec úplne neschopný a ako hudobník skoro až trapný. On je človek dialógu a slova. Úžastne príjemným, inteligentným spôsobom vie vyspovedať každého svojho hosťa. A na takú kolekciu hostí, akí zavítali ku nemu "Na plaváreň", môže byť pyšný. Výrazné mená z celého sveta. Pán Eben si s každým z nich porozumel a viedol nadmieru zaujímavý rozhovor. **** ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Eben mi osobně vadí, nejvíce tím falešným úsměvem a příliš přehnaným a hraným zájmem. Ale s tolika hosty se asi není čemu divit. Ale není to o Ebenovi, ale o hostech. Někteří se dokáží pořádně rozpovídat a plove-li se zrovna někdo pro mě zajímavý, ráda se taky sednu a poslouchám. Dobrá atmosféra, inteligentní hosté i otázky, osobní a nebulvární. Člověk se vždy dozví něco zajímavého z úst svého oblíbeného umělce. ()

Reklama

Petus 

všechny recenze uživatele

Upřímně Ebenova osobnost je sama zárukou dobré závaby, ovšem v pořadu, kde je hlavní persónou host je postava moderátora tím důležitější, protože rozhoduje o směru, kterým se bude rozhovor ubírat a dost ovlivňuje jeho zajímavost. Tady ale všechno funguje na jedničku, protože kouzelný, bezprostřední, vždy perfektně připravený Eben dokáže ze svých hostů dostat to nejzajímavější se záviděníhodnou lehkostí, jakoby to ani nebyl rozhovor, ale pokec dvou kamarádů u kafe, u kterého jeden z nich práskne i to, co nechtěl a ještě dobrovolně a rád. Tak mávypadat talk show. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pořad pro inteligentnější část tv publika a převážně pro různé intelektuály apod. Pořád nám všem má co nabídnout a proto se na něj tak rádi koukáme. Jde o tradiční talk-show, kdy si pan Eben povídá se známými ale i s méně známými osobnostmi našeho ale i světového showbyznynu a nejen z něho. Výběr hostů je pečlivý a profesionální projev Marka Ebena, jako vždy tradičně na vysoké úrovni. Pokleslé a nenáročné televizní publikum a toho u nás stále bohužel přibývá, sleduje "NOVÁCKOU" přiblblé show typu "Prásk" apod, a ta druhá strana takovejch 30-40% obyvatelstva, tento netuctový a u nás téměř ojedinělý inteligentní pořad, který je samým balzámem na duši. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nejlepší současná talk show v českých televizích - Marek Eben je noblesní inteligentní člověk, který vždycky umí se svými hosty komunikovat tak, že se nenudí nejen diváci, ale ani sami hosté. Díly s Liv Ullman, Robertem Redfordem nebo Suzanne Vega patří k tomu nejzajímavějšímu, co ČT poslední dobou divákům nabídla. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Rozhovor s bluesovou legendou, kytaristou Johnem Mayallem, označuje Marek Eben za „nejstrašidelnější“ za existenci Plovárny. Muzikant odpovídal jedním, dvěma slovy na cokoliv, co mu Marek připomněl z jeho kariéry a v podstatě všechno popřel nebo řekl, že to bylo jinak. (sator)
  • Moderátor do pořadu úmyslně nezve aktivní politiky. S těmi jsou dělány rozhovory až po ukončení jejich aktivní činnosti. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Autoři pořadu pošilhávali po znělce z písně Bobby McFerrina – „Don't Worry Be Happy“. Když se ale dozvěděli cenu, couvli. Pořad měl za 14 dní startovat a Eben byl požádán, zda by nedodal něco svého. Stihl to, jak už dnes víme. Jeho znělka otevírá pořad již 20 let. (sator)

Reklama

Reklama