Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Svádí to svádí k pokračování něčeho tak veleúspěšného ! Tady se potvrzuje pravidlo, že " NENÍ každý nahraditelný". Druhého pana DIETLA nenašli, tak se do takového projektu neměli pouštět. Není každému shůry dáno, umět napsat takovou smršť báječných dialogů, aby to mělo hlavu a patu a divák se přitom ještě bavil natolik, že některé průpovídky zlidověly. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Totální krok vedle. Petr Zikmund nepochopil, v čem tkvělo kouzlo Dietlova seriálu a narouboval sem všechno možné, včetně multikulti a genderových otázek, které ve skutečnosti obyčejné lidi nezajímají. Postavy se chovají, s prominutím, jako idioti, ne jako lidé. Scénář jim něco předepisuje, tak to herci odehrají, ale každá z postav se chová jak v Ordinaci v růžové zahradě - když se scenáristovi zlíbí, může se ze sparťana stát slávista, z optimisty hnedle pesimista. Navíc se seriál bojí jít do konfliktů - tedy reálných, skutečných, současných, nikoliv pseudointelektuálních. Postavy jsou více vyhraněné buďm směrem k dobru, nebo ke zlu, chybí ona Dietlova psychologická prokreslenost, kdy i nerudného dědka v podání Kopeckého divák chápal. O detailech, které si zde cucají autoři z prstu a neodpovídají moc realitě, snad už darmo mluvit. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Já tady měl pár komentářů už v průběhu seriálu. Nakonec jsem všechno smazal a "s napětím" čekal na konec (je fakt, že poslední díly jsem u počítače spíš poslouchal než na ně koukal). Nemusel jsem ! Bylo to stejně špatné až do konce. Všechny nectnosti už tady ostatní vyjmenovali, takže bych už jenom opakoval vyřčené. Pokusil jsem se nalézt něco fakt pozitivního a na rozdíl od Tosima mě nezaujala ani uvedená mladá herečka, která měla taky příšerné chvilky. Tak jedině snad Iva Janžurová, na tu je vždycky spoleh, a z nových postav asi Saša Rašilov. Toť vše.... Prostě - do téhle řeky tvůrci vstupovat neměli.......... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Nemocnice na kraji města Jaroslava Dietla byla parádní záležitostí. To, že jakékoli nové pokračování bez tohoto mistra československých seriálů bude jiné či slabší, jsme věděli nebo alespoň tušili. Když jsem poprvé viděl první díl této "nové" nemocnice, byl jsem zklamaný a nudil jsem se. Pak mě ale seriál vtáhl do děje. Byl jsem, asi jako všichni, zvědavý na to, co se s postavami jako Blažej, Cvach nebo Sova dělo dál. Jen mě zamrzel fakt, že se zde neobjevil Oldřich Kaiser ( Nové osudy to napravily, díky ). Velmi mne také potěšila dvojice Töpfer - Hrzánová, vždy když přišli na scénu, bavil jsem se. Jen mě trošku zamrzelo, co udělali se sestrou Huňkovou a jejím manželem. Nicméně Janžurová tu měla také pěkné vtipné momenty, ale ta její postava ztratila energii a elán, škoda. Ještě více jsem si díky tomuto pokračování zamiloval postavu doktora Sovy mladšího. Ladislav Frej je prostě báječný, alkoholika, co má absťák, zahrál dle mého soudu dokonale, věřil jsem mu každé gesto, slovo... Přiznám se, že mne poněkud nudily osudy dětí hlavních postav, ať už to byly ratolesti Blažejovy, Králové nebo Huňkové. Nesouhlasím s tím, že by toto pokračování byl až takový "průser". Rád se k němu občas vracím. ()

Sosak odpad!

všechny recenze uživatele

Kolik ještě vznikne těchle seriálů? Že by byla studnice Zla bezedná??? Zase je to ze všedního a šedivého života několika individuí, který se snaží pobavit svými problémy a strastmi, což samo o sobě zní naprosto mega-zábavně. Hlavní role připadá víceméně Abrahámovi, který mě osobní docela dost vadí a navíc celý námět těží na svém předchůdci, který byl hodně populární. Něco jako parazit...smrtící parazit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Po 14 letech návrat na televizní obrazovku pro Andreu Čunderlíkovou. (M.B)
  • Vašek Pěnkava (Josef Dvořák) volá doktorce Machovcové (Barbora Hrzánová), že je už skoro poledne a ona se nedostavila. Když k ní později přijde do bytu, omlouvá se, že ji vytáhl tak brzy z postele. (rakovnik)

Reklama

Reklama