Reklama

Reklama

Ženská spravedlnost

(seriál)
  • Francie Femmes de loi
Francie, 2000, 26x90 + 20x52 min

Hrají:

Natacha Amal, Ingrid Chauvin, Nathalie Laroche, Nicolas Giraud, Cécile Bois, Eric Defosse, Natalia Dontcheva, Olivier Sitruk, Elsa Kikoïne, Joséphine Serre (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Děj pilotní epizody: Při noční službě je v nemocnici zavražděna gynekoložka Seuratová. Do týmu kapitána Nicosseriana, pověřeného vyšetřováním případu, nastoupila začínající policistka Marie Balaguèrová. Svou horlivostí a víc než mezním využíváním kompetencí vyvolá averzi prokurátorky Elisabeth Brochèneové, která odmítá Mariino zaujetí proti nemocničnímu personálu, zejména proti primáři profesoru Vandermansovi. Brocheneová obviní na základě neúplných důkazů z vraždy Séverine Millerantovou, která vyčítala Seuratové a Vandermansovi, že se u jejího těžce postiženého novorozeného dítěte dopustili eutanázie. Marie zjistí, že Seuratová byla s Vandermansem těhotná, což ještě vystupňuje její zaujetí proti primáři, a nakonec je z případu odvolána. Napětí mezi Elisabeth a Marií se však pomalu začíná měnit ve spolupráci a osobní přátelství, a zatímco soud zahajuje přelíčení s Millerantovou, obě ženy pokračují v hledání pravdy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Poručík Balaguérová by za svá silácká gesta vůči mužům a arogantní kukuč v prvních epizodách zasloužila naplácat, ale naštěstí s přibívajícími díly začíná i ona působit více žensky. To Elisabeth, to je pravá zástupkyně něžného pohlaví hned od začátku a - byť prokurátorka - je prostě k nakousnutí. Zápletka a zpracování nejsou nejhorší, ale u mne boduje hlavně paní Brochéneová. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nečekaně-pěkně-vypadající-a-logicky-jednající-vyšetřovatelky-a-ještě-k-tomu-Francouzky ;) ()

Movie Maniak 

všechny recenze uživatele

Další ze série francouzských kriminálek s ženami v hlavních rolích. Nutno přiznat, že Natacha Amal a Ingrid Chauvin ví jak zaujmout hlavně mužskou část publika, díly pak ubíhají velmi svižně. Teď abych tvůrcům nekřivdil, zápletky jsou dobré, akce střídají humorné i dramatické momenty. Slušný protipól americkým seriálům typu Zákon a pořádek a více než zdatný soupeř německým kriminálkám jako např Kriminálka Kolín nebo Big Ben. Jenom nechápu, proč každá francouzská policajtka musí být zároveň i střelená feministka, mno asi něco ve vodě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ne že bych chtěl přesvědčovat i vás ostatní, ale podívejte se na to z téhle stránky - a dost pomůže, když jste chlap. Přesněji řečeno heterosexuál. Bez poruch sexuální preference. To stačí, jinak si budete všichni myslet, že jedinou kvalitu Ženské Spravedlnosti představují hlavní hrdinky. To by byl hrubý omyl, vážení! Devadesát minut, to je prostor, na kterém se dá rozvinout slušná zápletka, a hojně se toho zde využívá. Na druhé straně, epizod není nijak moc, žádné dva případy nejsou stejné, obě dámy mají svůj přístup, mají i svůj život, skvěle se doplňují. Výsledek? Poměr kvalita/kvantita vybalancovaný tak dobře, že ochotně přejdete fakta typu Balaguèrovic střelecká dovednost, jež hravě předčí členy speciálních armádních jednotek. Tyhle úlety se taky předvedou jednou za uherský rok, takže všechno je ó ká;) Rozhodně si mnohem radši dopřeju Ženskou Spravedlnost (i když v reálu je to oxymorón:)) než schematického Perryho Masona nebo nedejbože Bena Matláka, prostě ode mě 80% jak vyšitých. PS: Marie, je t'aime;) ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama