Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 923x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Na některé hosty se ráda podívám, i když vím, že zde nelze čekat něco óbrzajímavého = ze strany moderátora a snad i celého štábu je to velmi uhlazené, neosobní, podbízivé až slizké. Jediné, čím se pan Eben snaží občas oživit svůj fádní výslech pozvaných hostů je, že se otře o bývalý socialismus = odvaha jedině tak sralbotky. Naštěstí jsou i takoví hosté, kteří zahrají takovýto pokus-moderátora-se-zalíbit-současné-moci taktně do autu. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Marek Eben si umí vybrat hosty a umí se dobře ptát, je připravený. Takže ani tak moc nezáleží na tom, kdo zrovna v pořadu vystupuje, vždy je to zajímavé. Intelektuální? Ale houby, prostě jen inteligentní. Nejde proti srsti? Když si pozvete někoho koho si vážíte tak mu taky tu návštěvu znepříjemňujete? Vtíravý? Ne, usměvavý a milý. Kéž by bylo víc lidí jako je Marek Eben, který dokáže působit tak pozitivně a hosté mu velice často děkují jak se cítili příjemně a že je překvapoval otázkami. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

V tomto pořadu se podařilo Ebenovi, tomuto svébytnému dědicovi horníčkovské a menšíkovské tradice, vytvořit pozoruhodný "dokument v pohybu", který v sobě stále nese i to nejlepší z reportážního a fejetonového žánru. Samozřejmost tohoto výkonu je současně i indikátorem jeho vysokého standardu. V typologii současných srovnatelných televizních pořadů se mu nejvíce blíží o poznání syrovější a prozaičtější show Michala Prokopa KRÁSNÝ ZTRÁTY, z minulosti se asi nejvíce vybaví horníčkovské HOVORY H. V každém případě se jedná o velmi volné souvislosti, které jen více přibližují původnost a nezaměnitelnou neopakovatelnost tohoto výkonu nejvíce známého muže z proslulé kreativní trojice ebenovských sourozenců. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Moderátorský pořad, který se nesnaží být kontroverzní, takže se člověk občas i něco dozví. To by se jeden divil, co se dá někdy z lidí vytáhnout tímto mírným způsobem a v příjemné atmosféře! V dnešní době skoro balzám na duši. Inteligentní moderátor, zajímavý výběr hostů. Mezi moderátorskými a diskuzními pořady jednoznačně stálice No.1 ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

povinná záležitosť , pretože je tu moderátor , ktorý vie položiť úžasnú otázku . A hostia to vycítia , a vedia vytvoriť skvelý program , ktorý nie je možné ničím prekonať...Marek Eben je najväčšia hviezda českej televízie všetkých čias... Tisíce skvelých zážítkov, tak ako naposledy dvojdielny skvost s Quincy Jonesom ...Geniálne...Myslím ,že už aj svetové hviezdy sú poctenené byť "Na plovárně"... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V roce 2013 byl natočen 500. díl. (P. J. D.)
  • Rozhovor s bluesovou legendou, kytaristou Johnem Mayallem, označuje Marek Eben za „nejstrašidelnější“ za existenci Plovárny. Muzikant odpovídal jedním, dvěma slovy na cokoliv, co mu Marek připomněl z jeho kariéry a v podstatě všechno popřel nebo řekl, že to bylo jinak. (sator)

Reklama

Reklama