Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

avril4234 

všechny recenze uživatele

Síce som videla len zopár častí, vôbec ma to nezaujalo. Ja animáky takéhoto typu, kde je hlavnou myšlienkou len vystrájanie bláznovstiev proste neznášam. A navyše aj postavy vyzerajú strašne. Pre mňa je to strašne stupídne a nemorálne a pre malé deti nevhodné. Naviac to, že každý "geniálny" plán Phineasa a Ferba vždy vyjde a nikdy sa Candy nepodarí ich prezradiť mame, mi príde ako ďalšie mínus, pretože si nemyslím, že rodičia by o tom nemali vedieť a že je to úplne normálne. To proste z môjho pohľadu nieje pre deti, nemá to žiadnu morálku a to ja zas na animákoch neznášam, i keď je pravda, že Phineas a Ferb je len jeden z veľmi mála animákov bez morálky, čím je výnimočný a zrejme aj preto taký populárny. Pre mňa však nie. Som zastánca klasických výchovných animákov, medzi ktoré Phineas a Ferb nepatrí. Dám mu však aspoň 1 * za vtákopyska Perryho, ktorý je ešte celkom sympatický a aj za smoliarku Candy, ktorej mi je vždy ľúto. Disney sa strašne kazí... :´( ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Jediny serial zo sucasnej tvorby Disneyho, pri ktorom nemam chut rozmlatit telku a plakat za starym dobrym Fox Kids. Prave naopak - svojske humorne sceny su mi ako usite na mieru a takmer pri kazdom dieli sa velmi dobre bavim. Neviem ktore "chore" hlavy vymyslaju tie sceny s ptakopyskom Perrym a doktorom Dutoschwarzom, ale u mna klobuk dole :) ()

Reklama

parazit 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazila díky synovi úplně náhodou na Déčku, kdy každý den jede po večerníčku jedna pohádka za druhou - mezi nimi právě Phineas a Ferb. Byla jsem mile překvapená, je to originální, vtipné, nakonec jsem se přistihla, že na to koukám s větší pozorností rozhodně víc než syn :D Miluji, jak Candy balí Jeremyho a jak neustále praská na bráchy a jak jí to nikdy nevyjde :)) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, co je to za pitomost, jelikož už ta úvodní znělka nazpívaná nějakým českým Emanemem mě dost odrazovala. Ale pak jsem zjistil, že je to docela legračně uhozený příběh plný satiry a parodie a hlavně super sci-fi a špionážní animák. A trochu jsem zalitoval, že nic takového nebylo v době, kdy bych na to s chutí čuměl jako tehdejší cílový divák, totiž někde na tom slavným přerodu mezi dítětem a puberťákem, kdy hlas byl pořad jako u víly Amálky, ale chlupy už rašily se všech sprostých zákoutí mého těla. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Tak ako vo filmoch o Agentovi 007, aj tento seriál má jedinú dejovú schému, ktorú potom rozvíja, dopĺňa, nečakane pripomína, a nakoniec sám seba paroduje. Divák nakoniec čaká na obvyklé hlášky (Proklínám tě, ptakopysku Perry! Rrrrrr....) skoro ako na bájne "Protřepat, nemíchat" alebo "Bond, James Bond". Pesničky sú podstatne kvalitnejšie než drvivá väčšina vážne sa tváriacej spotrebnej produkcie, a veľmi slušný je aj ich český preklad. Niekomu to tam veľmi dobre "píše". Najobľúbenejšie hity: Ať žije digitál, Koukáme-zíráme, Já rytmus nemám, Ovládá nás ptakopysk, Kouli na noze mám, Hledání Mary McGuffin. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • Každý díl seriálu obsahuje alespoň jednu písničku, která se zaměřuje na děj dané epizody. (Elbarto08)
  • V několika dílech, kdy se Agent P potřebuje dostat do základny, nastoupí do výtahu, ve kterém je několik dalších zvířecích agentů, mezi nimiž je i Swampy, hrdina logické hry "Where 's My Water". (Filipus Muff)
  • Isabella, černovlasá dívka, zamilovaná do Phinease, je pojmenována po dceři režiséra Dana Povenmira. (Elbarto08)

Reklama

Reklama