Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 5
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 5

Recenze (264)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním dvojdíle spíše zklamání.Uvidíme,co přinesou další díly...60% edit : po skončení první řady se hodnocení bohužel nemění.V jednu chvíli (kolem 7-8 dílu) měl seriál našlápnuto výše,ale finální dvojdíl to lehce zazdil,což je velká škoda.Jak již bylo napsáno v ostatních komentářích,celá ta záhadnost a důvod mimozemské přítomnosti mě nechal chladným.Skoro to vypadá,že to tvůrci trošku podcenili a to jak na lacině vypadajících tricích,tak na dějové lince.Mnohdy se dá i s málem pracovat,ale tady to nefunguje.Druhou řadu si sice asi nenechám ujít,ale spíš ze zvědavosti,co mají tvůrci za lubem...edit : za druhou řadu prozatím hvězda nahoru.Po nějakém 7 dílu je to podstatně lepší než první řada...po startu čtvrté řady opět hvězda dolů.Rozjezd zatím nic moc a ani celá třetí řada nebyl žádný extrémní zázrak. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Směs klišé a patetických momentů splácaná do 10 epizod seriálu o invazi mimozemšťanů. No aspoň jsem se něco dozvěděl o nových sportech, pedofilní emzáci byli celkem originální, postavy zase kolem mě projely jako v rychlíku. A cliffhanger relativně dobrý, snad i donutil, že bych se na tu další sérii i podíval. S2:Proč to pořád sleduju? seriozně mám pocit, že scénář napslai dva lidi. Jeden vymyslel perfektní zápletku a druhý tam přidal hromadu kýčovitých dialogů. No snad v cliffhnageru třetí řady nebudou další noví mimozemšťaniS4: Když to porovnám s ostatními sériemi, tak tato "nebyla tak zlá". S5: Tak toto už zase bylo opravdu zlé. Na to že šlo o finálovou sérii se tam asi 8 dílů nedělo absolutně nic, předposlední díl objevili superzbraň a finále samotné napsalo asi desetilété dítě. Jinak si nedokážu představit, co jsem to právě viděl. nejlepší epizoda: 1x08 - What Hides Beneath, 4x07 - Saturday Night Massacre ()

Reklama

potas 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda větší pecku, když výkonným producentem je sám Steven Spielberg. Je to něco mezi seriály Jericho, The Sarah Connor Chronicles (které mě nebavily) a V (které bohužel zrušili, což jim nikdy neodpustím). Co se týče efektů, ty taky pokulhávají a herci čistý průměr. O paradoxech ani nemluvím, jak je možné, že se obrovská skupina ve dne prochází po městě a emzáci nikde, ale nedej bože, že vyjde v noci mála skupinka odboje a hned palba na všechny strany. Na to, že má pilotní díl upoutat teda nic moc. Snad přílivem dalších dílů změním názor. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem sotva do poloviny pilotu. Nesmrtelné téma invaze zlých emzáků z vesmíru totálně ubité koncepcí seriálu jako rodinné zábavy zneužívající snad všechna možná scénáristická klišé, s retardovanými middleclass postavičkami v hlavní roli a (už v pilotu!) permanentním řešením zbytečných telenovelových vztahů mezi nimi. Vše co jsem vytýkal pitomému Walking Dead u tohoto platí dvakrát tak silně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale událost roku se rozhodně nekoná. Taky tomu chybí ta beznadějná, v prdeli, atmosféra srach. Co to má být, že si taťka s děckem hážou nebo mrňous jezdí na skejtu, nebo co to bylo za krám? Tohle nechci vidět. Chci pláč a křik a emzáky (ti vypadají docela prima) co jí lidské vnitřnosti jako ve Válce světů. Na druhou stranu jsou tu některé celkem fajn charaktery (i když zase skoro všechny decka jsou nechutně otravné), ale uvidíme jak s nima naloží. První řada: Je to celkem nuda, ale strejda Spielberg do toho propašoval dobré nápady. Poslední scéna má grády a slibuje hodně, ale pokud něco neudělají s tou dementní motivací "chráníme naše děti" tak to bude hodně zlé. Noah Wyle jinak hraje tak dokonalého tátu, že si tím Steven určitě kompenzuje dětství a v zásadě proti tomu nic nemám, ale jedno z těch děcek by mu mohlo umřít ať ho to hodí do pomstychtivé formy (něco jako se ukazuje v posledním díle). Z ostatních postav si zapamatujete tak akorát Popa, fešnou blondýnku se samopalem a kapitána jinak jsou docela dopočtu. Triky jsou těžce nevyrovnané, dějově prázdné. Zhustit, prokrvit, víc tlačit na pilu, rychleji oběvovat. Ti týpci s dlouhýma rukama jsou hodně zajímaví, tak se snažte. Druhé řadě šanci díky závěru dám. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)

Reklama

Reklama