Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Moje neochota vyzkoušet cokoli nového a obzvláště v seriálovém světě mne od tohoto díla držela daleko dost dlouho. Nedávno jsem se však nudil a v televizi nedávali nic jiného. Proto jsem tedy nechal tento pořad puštěný jako zvukovou kulisu. Nedělal jsem si žádné velké naděje, ale to co jsem slyšel se mi velice zamlouvalo a já tak byl postupně vtažen do děje touto jednou jedinou, zcela náhodnou epizodou a to ještě nutno přičíst hendikep v podobě českého dabingu! Dnes už mám odsledovány čtyři díly a tak se cítim fit komentovat. Charlíeho před lety vyhodili z Dva a půl Chlapa, což byla osudová chyba, kterou si seriál podepsal svůj rozsudek smrti. V reakci na to vznikl Kurz sebeovládání, kde herec všem dokázal, že pořád nepatří do starého železa a že má stále své kouzlo. Uroveň jednoho seriálu šla tímto prudce dolů, zatímco druhý slaví úspěchy a jeho kvalita se přiblíží ke zlatým časům výchozího seriálu. Jelikož je dílo v klíčových věcech velice podobné, vypadá to jakoby tímto Dva a Půl Chlapa zažilo znovuzrození, pouze tedy v úplně jiném seriálu. Skoro jako kdyby převedli z minulosti jen to dobré, co zaručeně fungovalo a bezpáteřního bratra a tlustého uprděného syna zanechá ochotně druhému seriálu. Zde si můžeme vychutnat nový začátek trochu jinak a z toho co jsem viděl, zatím vše funguje tak, jak má. Tímto neříkám že Kurz Sebeovládání je ve výsledku lepší nebo horší, ale jednodnoznačně jde o vylepšení toho, co se z Dva a půl chlapa nakonec stalo. Za to samozřejmě připisuji většinové zásluhy Charlie Sheenovi. 75% ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Dva a půl chlapa bez jednoho a půl chlapa v trochu jiném prostředí. Stejný typ humoru, téměř stejný námět, vše je jednoduše takové podobné... "Originálu" jsem dal čtyři hvězdičky a toto je slabší než volná předloha, alespoň v první řadě, a proto za ni dávám tři hvězdy. Problém je totiž hlavně v tom, že je v seriálu Charlie a nikdo jiný, všechny ostatní charaktery jsou naprosto bez prostoru a Charlie je ten, kdo je takový ten nejlepší "king" všeho žijící mezi obyčejnými a jednoduchými lidmi. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který vznikl jen kvůli nasranosti Charlieho, že ho vykopli z dva a půl chlapa. Jeho úvodní věta je prostě úžasná. Né že by se snažil nějak zamaskovat to, že ho vyhodili. On jim to vpálí hned všem do ksichtu. Je skvělé, že existuje seriál s Charliem, protože on prostě umí hrát a je vtipný. Od té doby, kdy je v Dva a půl chlapa Ashton, tak to stojí za hovno. Tenhle seriál stojí za vidění a doufám, že bude pokračovat. 10 dílů jsem skouknul za víkend a po dlouhé době jsem se pořádně smál. ()

Hunadarik 

všechny recenze uživatele

Tak po pozretí prvej časti verím vo veľký úspech tohoto seriálu.Dva a pol chlapa padá a tento seriál by mohol byť záchranou pre zdrvených fanúšikov D.a.p.chlapa. Možno by to ani nebolo tak exelentné , ale od charlieho môžme očakávať veľké veci a to hrá do kariet tomuto seriálu. Dávam 5 * , verím že majú na top seriály vôbec. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Flák ho! Za čtyři, ať můžu časem zvedat. Po sedmi dílech se jednotlivé figurky solidně profilují, houmr ve formě, zachovalé stařeny v prádle. Ok. Jenom bych rád věděl, proč tu kdejaký suchopšouk pláče, že Čárlínek nedržel vždy ukázkovou životosprávu? Já křičím - naopak! Jen do toho, chlape. Šoupni další gram za předkožku a vzhůru do libovolné rajdy! Snad si nemyslíte, že ten jeho šarm a osobní kouzlo pochází z katolické výchovy? ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • Hlavní herec Charlie Sheen sám doopravdy navštěvoval podobné terapie, aby dostal svůj vztek pod kontrolu. [Zdroj: cool.iprima.cz] (jurama525)
  • Sheena hraje jeho skutečný otec Martin Sheen, stejně jako ve filmu Wall street (1987). (ČSFD)
  • Jako první získaly svou roli Shawnee Smith a Selma Blair. Smith byla obsazena do role Charlieho exmanželky a Blair dostala roli jeho terapeutky. Do těchto rolí byly také zvažovány herečky Julie Benz, Jenica Bergere, Elaine Hendrix, Kate Reinders a Nichole Hiltz. (Cheeker)

Reklama

Reklama