Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Recenze (1 955)

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Za posledních pár let se na mně podepsalo několik marvelovek a filmů z DC univerza, moje mysl prošla určitou mutací (přesněji spíš degradací) a tyhle pohádky se mi uhnízdily pod kůží. A protože mě nedávno zpracovali Avengers a jejich Endgame, musel jsem se vrátit zpět v čase k několika dříve bez kontextu zhlédnutým počinům, včetně Strážců galaxie. A teď, nahlíženo z perspektivy ostatního viděného, musím z původních tří zvýšit alespoň o jednu hvězdu navíc. Tohle je s láskou vymazlená pohodovka, která si od ostatních komiksovek drží určitý odstup a nadhled, přesto zapadá do celého toho barevného akčního leporela. Jistým způsobem jako mnou oblibovaný Deadpool. Mám cukání dát plný počet kreditů. A vlastně proč ne. 85 % ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Oproti Ant Manovi je tohle opravdu vtipná vsuvka. Takhle má vypadat vtipný film o superhrdinech. Drax je naprosto skvělej, Batista asi musí slintat blahem, že dostal takovou možnost protože jeho hlášky jsou opravdu legendární a je jich tolik, že je ani nestihnete pochytat, zato on svoje reflexy ano. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Obe filmy som dnes pozrel tretí krát. Prvé dve som videl s CZ dabingom a teraz s titulkami. Musím uznať, že aj keď sa mi tie filmy s dabingom nepozdávali kôli humoru, ktorého je tu na môj vkus až príliš, tak v originálnom znení je to omnoho lepšie. Aspoň som tie vtipy nevnímal. Príbeh oboch filmov je zaujímavý a docela dobre funguje. Máme tu partičku zlodejov a vydedencou, ktorý sa nájdu úplnou náhodou a po nejakých spoločných hádkach sa dajú dokopy. V prvom filme sa nám pekne rozvinie príbeh Gamory a v druhom zase príbeh Star Lorda. Vizuálne je to za mňa jedna z najkrajších Marveloviek aj to hlavne kôli vesmíru. Hudba síce nie je podľa môjho gusta ale k tematike filmu sa hodí. Počas sledovania prvého filmu ma napadla otázka. To vážne Star Lord počúva ten istý playlist dookola niekoľko rokov? Ešte ho to baví?   Na konci prvého filmu si otvorí darček od mami kde je ďalšia kazeta. Vážne to prečo čakal tak dlho?   Trochu nedomyslene ale čo už. Herci sú sympatický a hrajú veľmi dobre. Ako som už spomínal humoru je tu na môj vkus až príliš a miestami obe filmy zhadzuje. Obe filmy za mňa môžem odporučiť. Pokiaľ vám neprekáža príliš veľa humoru. Celkové hodnotenie za mňa je Vol 1. 70% ()

DD 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v pohodou letní sc-ifi pecku alá první díl Transformers nebo Star Trek. Nedostavila se. Rocket a Groot super. ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

"Marvel do rodin" dal očekávaně na jistotu před precizním vybudováním něčeho nového a s pořádným záporákem na úvod. Důležitý pořád je, že baví, parta je sympatická a všechno to vypadá nenásilně hezky. ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Hodně ošoupaný. Postavy jsou funny, gagy a komedie funguje, jenže to je všechno, co si zaslouží vyloženě pochvalu. K vidění je velká spousta věcí, ale Gunn je spíš hračička a snílek než vypravěč a je to hodně znát. Mám dojem, že kdyby to bylo kreslené, tak je to paráda. Takhle mrzí promrhaný potenciál, kdy člověk prozívá bitvy epičtější než kdekoliv jinde, osudové promluvy a všudypřítomný patos. Ještě že to Rocket vždycky správně setřel. Atrakcemi překypující, ale člověka to nevtáhne a nezajímá. Akce nudná. Písničky fajn, ale prvoplánové. Celý film táhne jenom humor a jakž takž lehká a pohodová atmosféra. Jednohubka. A co se týče nějaké ambice zanarchizovat postupy, na které jsme si u Marvelu a velkofilmu zvykly, tak to se tu navzdory potenciálu opět nekoná. Inspiracemi to překypuje. Občas jsem se přistihl, že moc nevnímám, co si tam říkají, ale že bych se zase rád po té Omeze z Mass Effectu prošel... ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

A máme tu další komixový film od Marvelu .Film je skvěle natočený ,ve filmu nechybí akce , a trocha humoru neuškodí.Trochu mi film připadal jako komedie ,ale i to se celkem dalo ,konečně měl někdo skvělí nápad.Ve filmu máme parádní pětici nějakejch hrdinů: peter Quill,Gamora,Drax,Rocket,Groot. Groot to ve filmu parádně zabil ,Vin Diesel ve filmu nemusí moc mluvit ,stačí jenom říct Groot ,parádně se usmát a směje se celé kino.Mýval Rocket byl též perfektní .Děj filmu byl dobrý.Ale fakt nevím ,který film podle komixu pro tento rok je nejlepší .U mě asi Captain America:Návrat prvního Avengera.Tento rok filmů se opravdu číní ,samé filmy podle komiksů ,jen tak dál .Těším se na pokračování.Uvidím po dalším shlédnutí ,jestli nezvýším hodnocení.85% ()

El Patron 

všechny recenze uživatele

Šel jsem s plnou parádou, že uvidím další vkusný Marvelovský film, s plno barvama všude kolem a akce, vtipu sálající až z obrazovky. A přesně to jsem viděl a taky něco dalšího. Naprosto povedenou partu magorů, kdy každý z nich se snaží být ten největší. Ale zdálo se mi, že tam všeho bylo nasáčkováno až přespříliš a tomu čemu měli klást největší důraz, být něco nového, nadgalaktického, nevěnovali pozornost, jakou by měli. Nejvíce jsem se pobavil u vtipu a to cituji "s píčusem". Do budoucna se snažte ať nevypadáte jako kvantová sázenice. ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Odlehčující a však není vůbec mimo páteřní dějovou linku, která se táhne téměř všemi "marvelovkami". První půle se to slušně rozjíždí a druhou polovinu sem se téměř nepřestával smát. Star Lord hláškuje, Gamora (i v zelené) je sexy, Rocket se s tím nesere a Groot je prostě Groot. Drax se sice jen tak přidá, ale i on má pár vtipných scének. Zatím nejvtipnější komiksovka co sem viděl. 5* páč výběr a použití hudby byl dokonalý. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Do plného hodnocení tomu přeci jen něco málo chybí, to ale neznamená, že jsou "Strážci galaxie" nějakým filmem, který jen tak vyšumí z hlavy...... Marvel netočí špatné filmy. Na každý jeho následující se těším, ale přeci jen, když jsem shruba před dvěma měsíci shlédl trailer na tento film, začal jsem se bát. Teprve když jsem spatřil kladné ohlasy, rozhodl jsem se, že do kina půjdu, a udělal jsem dobře... Skvělý film založený hlavně na humoru a výborných akčních scénách. Musím sice uznat, že jsem ještě některé detaily nepobral, ale to se zřejmě vysvětlí v dalším díle. Jinak asi žádný marvelovský film nebyl tak moc vtipný a filmu to navíc ani moc neškodí. I když musím uznat, že kdyby takto vypadaly nové "Star Wars" byl bych přeci jen trošičku zklamaný. Ale to nemění nic na tom, že jsem znovu viděl v kině kvalitní film... ()

Araliya 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze toto je zatial najvtipnejsia Marvelovka aku som videla. U mna na priecke s Avangers (ktore som zatial pokladala za neprekonatelne). Strazcovia dostali velky priestor na realizaciu. Magicka zbierka vyvrhelov, ktora sa krasne doplnala a ja som z kina odchadzala s usmevom na tvari. Marvel nas taha smerom k finale a ja sa na tej ceste dobre bavim. [9/10, slabsia deviatka] ()

masino 

všechny recenze uživatele

Ked som prvykrat pocul ze bude natoceny film o Strazcoch, chytal som sa za hlavu. Videl som som aj animovany serial Avengers, kde sa postavy Strazcov objavili viackrat, ale stale som si nevedel predstavit, ze sa na filmove platno dostane medvedik cistotny a zivy strom. Ked vysiel trailer, bol som dost v soku, pretoze ten mi vyvratil vsetky moje pochybnosti. A co viac, po vzhliadnuti filmu som si povedal : Toto bolo lepsie ako Avengers. Boli to skor taky Star-Wars Avengers s dobrou hudbou. Boli tam nejake tie logicke nedostatky, ale to velmi rad odpustim. Celkovo vsak film na mna spravil velky dojem. Asi je niekedy lepsie cakat menej a dostat viac. Avengers dostali u mna na pi*u. A dost. Keby sa dalo dam 4 a pol z 5. Bohuzial sa to neda. Takze u mna lepsie 4 ****. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Taková vesmírná směs všeho možného se jen tak nevidí. Na tolik postav různých ras a různých prostředí narazíte snad už jen ve Star Wars. Příběh začíná smutným rozjezdem a pak už snad není jediné hluché místo, efekty jsou vlastně dokonalý tady se není o čem bavit, hrdinové mi ale nepřirostli k srdci jako u jiných marvelovek, snad jen Groot - toho by asi chtěl každý ( při velkým průseru stejně zase doroste ). Jinak je všechno v pořádku, zábava to je od začátku do konce a akce je víc než dost. Ale tihle hrdinové si mě nezískali a necítím k nim žádné pouto nebo zpříznění. ()

Zuzu_kuc 

všechny recenze uživatele

Rychlá jízda plná vtipů! A kdyby vedle me v kine nesedela stará, tak sem i slzicku upustil. Fandum filmu, ročnikum 85 a starším doporučuju počkat do konce titulku :) ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení je způsobeno pravděpodobně pouze vakuem kvalitních filmů v mainstreamových kinech letošního léta. Ne, že by to bylo vyloženě špatné, ale je to okoukané, neoriginální. Nudné to není, ale důvod pro druhé shlédnutí nenajdete. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Naprosto zaslouženě plný počet hvězd! I přes velmi kladná hodnocení jsem šel do kina bez velkých očekávání a dostavilo se velké nadšení! Sympatické postavy, super soundtrack, ale hlavně nečekaná napojenost na ostatní Marvelovky. Do budoucna nás čeká nejspíš opravdu rozmanitý komiksový vesmír. ()

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama