Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (680)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Uťahané, pomalé, takmer bez drámy, celé je to založené len na dialógoch. Sem tam nám ukážu trochu krvi, snažia sa ale šokovať niečim, čo sme už videli niekde inde. Herecky sú postavy takmer bez výnimky nesympatické. Jediný, kto to ťahá je prirodzene Mikkelsen, no ženské postavy nestoja ani za vtačí trus, vrcholom nesympatie je Hugh Dancy, ten je samotný väčší blázon než vrah. Absolútne neporovnateľné so známou excelentnou trilógiou, ak niečo také očakávate, ani sa do toho nepúšťajte. V čom tkvie hodnotenie a úspech seriálu, to mi je doteraz záhadou. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První sezóna seriálového HANNIBALA se velmi povedla. Solidní ponurá atmosféra, chytře a zajímavě se vyvíjející děj (v podstatě úplně odlišný od všech dosud natočených filmových "lecterovek") a hlavně naprosto skvělé ústřední herecké trio (Mikkelsen je vyloženě ďábelský a uhrančivý, Dancy je zpočátku trochu nevýrazný, ale s přibývajícími díly je pomalu nejlepší ze všech!). Navíc některé vedlejší role jsou obsazeny herci jako jsou Gillian Anderson (té to zde neskutečně sluší) nebo Lance Henriksen, čemuž se těžko odolává. Mé jediné vetší výhrady směřují k zbytečně vysokému počtu dílů (podle mě by pro lepší spád stačilo 8-10) a s tím souvisejícím konceptem, kdy se takřka v každém dílu objeví (a i vyřeší) nový případ/vrah. Některé jsou pro hlavní dějovou linii zásadní a nepostradatelné (především ten z první epizody), ale pár by jich určitě šlo bez větších problémů zcela vypustit (čímž ale neříkám, že ty "nadbytečné" mordy nejsou zajímavé). 1. série: 80 %; 2. série: (zatím) 80 % ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Bizárek. Všechno v tomhle seriálu je takové…..nepřirozené. Jako byste měli nabýt dojmu, že každý druhý ve vašem okolí, včetně vaší nevinně vyhlížející a milující babičky, je potencionální sadistický vrah, který zabíjí výhradně za pomocí těch nejbizarnějších a nejbestiálnějších technik. Jestli vám přišlo pěstování hub na polomrtvých tělech obětí, zobrazené v 1.sérii, už trošku „za hranou“, tak v té druhé jdou tvůrci ještě dál, až se bojím, s čím v přibývajících sezónach přijdou příště (tady už ani moje bujará fantazie nesahá, na rozdíl od autorů seriálu). Všichni jsou tady tak straaaašně vááááážní, až by z toho jeden – slovy Amadea – sral mramor, deklamují tak pooooomaaaaaluuuuu a dějové twisty se nabalují jak z říše té nejpotrhlejší sc-fi, že vás to postupně ubíjí a uvrhne do letargie. Jediné, co to drží nad vodou, je svůdně pochmurná kamera a charisma Dancyho a Mikkelsena. Po absolvování dvou sezón si s chutí nechám ten zbytek, tuhle vypočítavou a promyšleně na efekt hrající bizarní potravu, jako divák ujít. A nedivím se původně zamýšlenému inteligentnímu Davidu Bowiemu, že se do tohohle nenechal uvrtat. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

1. série: Slibný rozjezd (jak to tak bývá), po kterém následuje brzký návrat do zajetých kolejí současných obrazově uhlazených kriminálních seriálů. V každém díle pár "sofistikovaných" rozhovorů a samozřejmě šokujících výjevů. Bez těch by dneska podobný seriál neobstál?! Poslední 3 díly dokoukány bez špetky očekávání. Na 2. sérii mě může nalákat jedině David Bowie, pokud ho tvůrci přemluví. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pilot v podaní Davida Sladea si so všetkými filmovými lecterovkami (okrem nedostižného Mlčania, samozrejme) vytiera riť výbornou atmosférou, skvelými hercami a nečakane strašidelnými a krvavými scénami. Uvidíme, nakoľko to kvalitatívne klesne, lebo takúto úroveň si seriál určite neudrží. UPDATE: Celá séria trpí epizódnosťou, jednotlivé mordy omnoho menej zaujímavé než ústredná línia, ktorá je ale vynikajúca a výborne zakončená. Atmosféra, réžia a herci až do konca na výbornú ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • Spisovatel Thomas Harris nikdy neprozradil, kde získal pro Hannibala (Mads Mikkelsen) inspiraci, nicméně Hannibalovy první vraždy jsou údajně založeny na skutečných případech, o kterých Harris psal, když byl na začátku 60. let kriminálním reportérem. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • V epizóde zaznie pieseň "Vide cor meum". Tá zaznela aj v rovnomennom filme Hannibal (2001). (fAZEN)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama