Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (289)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy se někdo v době neskutečného úspěchu The Walking Dead chytne této pop vlny apokalypsy a vysere jí na seriálové obrazovky, aby se přiživil na divácích dychtících po sledování rozkladu společnosti, ve které žijí. WD je hype jak prase, parodie na zombie žánr, kde jsou zombie druhořadá záležitost nevykazující žádné nebezpečí, prim hrají rodinné trable na úrovni mexické telenovely. I proto jsem se obával, že tento seriál mu bude značně sekundovat a hojně se jím inspirovat. Sekunduje a inspiruje, ale dá se na to kurva dívat. Při sledování se mi v hlavě vyrojilo asi deset filmů, které scénář tohoto seriálu vykrádá, ale bylo mi to u prdele, protože postupnou apokalypsu a atmosféru patřící k ní tvůrci vystihli perfektně, a to je asi tak to jediné, co od nich v tomto žánru (mém nejoblíbenějším) očekávám. Subjektivní problém mám v tradičních odbočkách od důležitého děje (šíření parazitů napříč pokojnou společností) jako hledání matky, korektní rozhovory se synem o rodině, všechny ty stupidní a megalomanské spiklenecké intriky upírských kast a zájmových skupin, nebo tu do očí bijící debilitu při myšlenkových pochodech postav pohybujících se ve městě kde "něco" řádí. První polovina řady navozovala nebezpečný dojem, že se vlastně nikde nic šířit nebude a parta notně nesympatických hlavních postav se bude plácat od letiště k přeživším a vyšetřovat něco, co divák zná už od prvních patnácti minut první epizody, druhá polovina řady se ale solidně rozjede a samotný závěr snad i půvabně svádí fanoušky apokalypsy na tu následující. Přesto jsem se z tohoto projektu nepochcal, ale baví mě. S01: 70%, S02: 65% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Po rafinovaně zábavném pilotu přišel sestupný pokles kvality, jež nezachránili ani občasné výkyvy geniality (epizoda věnovaná Romerovi). Kromě kvality klesalo tempo, originalita, ale především sympatie k hlavním postavám, jejichž charaktery sklouzly k průměrné šedi. Závěrečná epizoda je jen poslední skobou do rakve. Snad se tvůrci poučili z vlastních chyb a druhá řada přijde s mnohem epičtějším příběhem! 70% ()

Reklama

wikked 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Guillermo del Toro se z nějakého důvodu obklopil týmem z letní školy pro aspirující scenáristy. Doslova zabité všemi tradičními klišé a topornými dialogy. Produkce taky nedosahuje ani úrovně AMC a je to na celkem hodně trikově náročném seriálu vidět. Přesto mi má láska k hororovému žánru zatím nedovolí přestat, i když je to chvílemi boj. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi nadějně, atmosféra mrazivá, Mistr děsivý, tempo slušné, ale postupem času se nakupila klišé, postavy byly až příliš archetypální, některé "náhody" byly až příliš okaté a dynamika začala hodně kolísat. Přesto jsem se ale slušně pobavil, takže 7/10. I když ta finální bitka byla tedy docela odfláknutá. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka, která po třech dílech nemá problém držet tón nastavený poněkud překombinovaným pilotem. Zajímavě se rozvíjející postavy a dva největší badassové současných seriálů - krysí killer Vasilij a maestro Satrakian zajišťují dostatečný přísun krevních destiček. Viggo Nekromortensen Thomas Eichhorst z druhé strany řeky jenom dotváří krásný panoptikum. Strach, že tomu začne padat řetěz a všechno se to bude točit v kruhu mizí s pátým dílem. Jakmile začne boj na život a na smrt chytne Strain přesně takový spád a šťávu, jakou si pulp žádá. Nosferatu komando a zformování vampirologicko-deratizačně-virologického odboje vysloveně top momenty. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • Hned v úvodu na začátku této epizody je scénka se žlutými náklaďáky a vojenskou technikou před známou „žehličkovou“ budovou, známou též jako Flatiron Building. Tuto scénku tvůrci převzali z filmu Godzilla (1998), kde právě tyto náklaďáky připravovaly rybí past pro Godzillu. (Leopard105)
  • Věta: "Sabia mea fredoneaza de argint" je rumonsky. Volně přeložena znamená: "Můj meč zpívá stříbrem". (ČSFD)
  • Cca v čase 06:12 Gus (Miguel Gomez) snídá s Felixem (Pedro Miguel Arce) a Gus má na pravé ruce jizvu. V následujícím záběru ovšem jizvu nemá a takhle se to v několika vteřinách ještě jednou vystřídá. (PatrikP4)

Reklama

Reklama