Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 239)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se jakousi podivnou náhodou připletl ke sledování tohoto nejnovějšího Marvel vele (S) hitu když na to koukala moje máti která někde schrastila celkem slušnou kvalitu (milovníci 1080p poserte se) a tý se to líbilo jenom to komentovala, že ten Spider Man jí tam přišel zbytečnej... No mě tam po pravdě přišli zbyteční úplně všichni, ale proč by se nemohli sejít všichni super hrdinové v tomhle super filmu na který čekají super tržby a super hodnocení na zdejší super databázi víme? Citát : jéééé ty máš kovovou ruku!!! 15% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak konečně vím, proč byl hned od počátku pan Pym s Tauriel tak nasraný a proč byl Scott jako Ant-man zajat na dva roky ve svém vlastním domě s náramkem na noze. Pořád jsem nechápala o jakém průseru v Německu to mluví, tak teď už to vím. A zase všechno zavinila něčí pošramocená duše. Avengeři se snaží spasit svět před globálním zničením nějakého zlouna, občas někdo zaplatí životem, ale důležité je, že lidstvo díky nim přežije, né? Stále se najdou mstitelé, kteří kují pikle, aby američtí ochránci našich životů zaplatili za ten bordel při půtkách o planetu svými životy. Hezky se mezi sebou mydlili. Bylo mi jich líto. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDY SE SNAŽÍME ZACHRÁNIT CO NEJVÍC LIDÍ. NĚKDY SE TO ALE NEPOVEDE. A KDYŽ SE S TÍM NENAUČÍME ŽÍT, TAK PŘÍŠTĚ NEZACHRÁNÍME UŽ NIKOHO…“ /// Avangers ve stropách X-Menů (Batmana, Supermana…). Jenže tenhle boj se škatulkou „masoví vrazi“ mě moc nebere. Bitky (mezi nima) postrádaj emoce (prostě jim fandím fšem!) a tak je tohle nabušený superhrdinský obsazení vlastně přítěží. Když k tomu přidám ty prokecaný pasáže, vyjde mi z nabubřelý stopáže Marvelovská kvantita, která brzo přestane bavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když Tony Stark nehláškuje. 2.) Mým snem vidět mrtvý Avangers. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

Super, ale je to skôr Avengers 2,5, než Captain America 3. Napriek rovnakej režisérskej opore, akú mala dvojka, je trojka iná. Vrátane akcie, ktorá je mohutná a jej jej veľa a v podstate sa dá hovoriť o tom, že je dobrá a vydarená. Ale nie je zostrihaná tak prehľadne, ako minule. Takisto nepoteší, že kapitán nie je až takou hlavnou postavou, ako (vzhľadom na názov) pravdepodobne mal byť. Občas dokonca pôsobí dojmom, že nevie, čo robí a len sa nechá voľne unášať rozbúrenou riekou. Raz darmo, bez podpory skúseného, všetkými prefíkanými masťami špionážneho sveta mazaného lišiaka Nicka Furyho je vojak Steve zrejme stratený. Celkovo ma to ale bez debaty parádne bavilo, novo implantované postavy (Čierny panter a Spider-Man, ale takisto Ant-Man, ktorý mal v tom čase za sebou iba jeden film a napriek tomu hladko a bez problémov zapadol do takto nastoleného univerza, čo je zrejme špecialita Paula Rudda, ktorý podobne bravúrne a hladko svojho času zapadol aj do Priateľov, spomínate?) dopadli na jednotku s hviezdičkou, staré postavy sa rovnako vydarili a je medzi nimi vydarená konfliktná chémia. Hlavný problém spočíva v ich povahách, čo je pôsobivejšie, než nasilu, umelo vyvolaný konflikt medzi hrdinami v tiež tohoročnom Batman vs. Superman. Komiks u nsá vyšiel dvakrát: prvý raz v rámci UKK v roku 2014 a následne v CREW v roku 2021. Hoci vôbec nebol zlý, vlastne bol miestami vynikajúci, film je lepší a to paradoxne napriek tomu, že má k dispozícii oveľa menej postáv. To je ale v konečnom efekte plus, lebo s tými "pár", čo má, má viac času kvalitne psychologicky narábať (v komikse na detailnejšiu drobnokresbu nebol čas, keďže postáv bolo asi 80). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia Marvelovka. Anthony Russo a Joe Russo nám naservírovali perfektného druhého Capa, ktorý už vtedy bol označovaný ako Avengers jeden a pol. Captain America: Civil War ma toľko hrdinov, že keby som nevedel názov filmu, hádam, že je to ďalšia Avengerovka. Príbeh pokračuje tam, kde skončil CA: Winter Soldier a Avengers: Age of Ultron. A veľmi jednoducho a šikovne sa posúvame k príbehu Civil War. Medzi Capom a Tonym to pomaly iskrí a každý si vyberá svoj tábor. Najlepšie na tom všetkom je, že každý ma pravdu a zaporak sa nestava nikto. Jedného tu síce máme, ale ten len nenapadne ťahá v pozadí za nitky v svojou prefíkanom pláne. A to je tak trochu problém. Film ma vynikajúce akcie a neskutočne premakanú choreografiu súbojov po celý čas, ale že by tu na nás číhala nejaká hrozba sa nedá povedať (veď sú to všetko klaďasi), tým pádom aj pár percent ubúda z napätia. Klincom do rakvy je aj humor, ktorý sa zas podaril, ale scéna na letisku nech je akokoľvek choreograficky vymakaná, postráda napätie a tak trochu atmosféru. Našťastie dvaja typci za jednou kamerou vedia čo robia a finále dokáže pekne prekvapiť a naplno strhnúť a upútať vašu pozornosť. Aby sa film tváril vážne bez zaporaka, to tu fakt nefunguje, no napriek tomu sa snaží (scény s Winter Soldierom) ale aj tak sa jedna o prvotriednu zábavu s množstvo vynikajúcej akcie, nechýbajú noví hrdinovia, ktorý majú čo ponúknuť (Black Panther, Spider - Man) a kopec prepojení na ostatné filmy (Ant-Man, Howard Strak v podaní Johna Slaterryho z Iron Mana 2 a Ant-Mana). Trošku ma sklamala aj hudba. Henry Jackman v predošlom filme bičoval film v pred, no tu sa prekvapivo lepšie melódie vytrácajú a nepodtrhujú scény, tak ako v predošlom filme. Aj tak sa ale jedna o jeden s najlepších filmov v Marvel Cinematic Universe. Civil War aj keď nepredbieha skvelý predošlý diel, minimálne sa mu aspoň vyrovnáva. P.S.: potitulkove scény su dve. Obľúbený soundtrack: Making Amends, Cap's Promise. 95% - 5* ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Když T'Challa (Chadwick Boseman) rozmlouvá s Black Widow (Scarlett Johansson) o vnímání smrti Wakanďany, říká že duši přivítají Bast a Sekhmet. Jedná se o bohy z egyptské mytologie, přičemž jeden má podobu kočky a druhý lvice. Kočkovité šelmy mají ve wakandské historii své pevné místo. (Charpy)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama