Reklama

Reklama

Grace a Frankie

(seriál)
  • USA Grace and Frankie
Trailer
USA, (2015–2022), 46 h 11 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen, Brooklyn Decker, Ethan Embry, June Diane Raphael, Baron Vaughn, Craig T. Nelson, Geoff Stults (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(94)

Kamarádky nejsou, ale když jim manželé utečou jeden s druhým, slušňačka Grace a excentrická Frankie si v příběhu nominovaném na Emmy k sobě cestu najdou. (Netflix)

Recenze uživatele DaViD´82 k tomuto seriálu (1)

Grace a Frankie (2015) 

Seriál, který moc dobře ví, co je jeho silnou stránkou a nebojí se o ní naplno opřít, ale naprosto si není vědom té slabé, která ho sráží do vod tuctovosti. Silná stránka je jasná; ústřední čtveřice, kterou se podařilo ztvárnit tak, že zdejší postavy "v podzimu života" nejsou pouhé karikatury (jako tomu o podobných postav bývá), ale i přes tragikomický nádech jsou živoucí. A samozřejmě perfektně zahrané; speciálně Jane a Lily si to na stará kolena užívají nevídaně. Jejich linie se veze na vlně té o Ruth Fisherové z Odpočívej v pokoji. Což je myšleno jako klad; velký klad. Ovšem bezmála stejný prostor jako ústřední čtveřici je věnován i jejich potomkům. A to je kámen úrazu. Působí to totiž jako napsané někým, kdo sice rozumí generaci našich prarodičů, má odžité i odkoukané desetiletí trvající partnerské rituály a ví, že i v tomto věku to ještě není na gauč před televizní obrazovkou v domově důchodců, ale zároveň naprosto nerozumí mladší generaci. Výsledkem čehož je nesourodý slepenec, kdy ústřední čtveřice má k dispozici živoucí postavy a na mladší generaci zbyly afektované jednorozměrné figurky na zabití. Zatímco ti první to (hodně) táhnou, ti druzí to (hodně) degradují. K tomu se tu najde přeci jen větší než malé množství výplňkových epizod, což celkovým dojmům také dvakrát nepřidá. ()

Reklama

Reklama