Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 2
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Lepší jak předchozí díl. Tři a půl hvězdy by to byli ;) obrovské plus jakožto pro Čecha je poměrně dlouhá stopáž alá Praha :) i když tam pár věcí nesedělo. Bylo příjemné pozorovat bitku na Staromáku či romantiku na Karláku. Smutný je že jsem opět více fandil zaporákovi než pavoukovi. Je to chlapec, který mi zatím k srdci nepřirostl. Neříkám že se ale už nezačíná snažit ... ;) ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako Homecoming. Pomohlo zasadenie do Európy a cestovanie po zaujímavých destináciách, lepší príbeh, záporák, dobrý dejový twist. Nie je to také strhnulé, nudné, silené. ()

Kanee 

všechny recenze uživatele

Návrat Spider-Man ve velkém stylu, kdy Peter vzpomíná na časy s Tonym, získá jeho brejle a tím také ohrozí celou zem a své milované. Získá si svou milovanou a udrží vztahy na uzdě. Peter je chladnokrevný ale konec změní jeho budoucí činy o 150%. Pěkně Marvel! Uvažoval jsem nad 4-ma *, ale jako fanoušek Marvelu, jdu all in. Hezký návrat i zpracování. Rozpočet: 160 milionů $, Výdělek: 1,131,928,519 miliard $. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem ohlušený z kina z Dolby Atmos. Film pobavil, zejména scény z českých lokací z Liberce a Prahy, s občasnými vsuvkami v češtině. Pro celý svět jistě zajímavý kolorit, pro nás v Bohemii příjemné pohlazení mezi všudypřítomnou angličtinou. Potitulkové scény jsem si nechal ujít, což jak zjišťuju při čtení komentů zdejších kolegů zřejmě byla škoda, ale když se Peter Parker vypořádal s Mysteriem, měli jsme toho s přítelkyní tak akorát. Některé scény s paralelními linkami byly skvělé, celý film ale za skvělý neoznačím. Je ale dobrý! Spiderman Far from home dovedně kombinuje teenage roadkomedii amerických studentů v Evropě s komiksnem. Je na co se koukat, přemýšlet u této marvelovky ale opravdu nedoporučuju. Jako letní jednohubka, s jedním vydařeným easter eggem na Hru o trůny ale bez výčitek doporučím. S přítelkyní dáváme shodně 75%. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava a utvrzení v tom, že Tom Holland je ten nejlepší hraný Spider-Man, sory Tobey Maguire. I když příběh sem tam trochu drhne a dějová linka školního výletu balancuje na hraně trapnosti vše vynahrazují dějové zvraty, které se fakt povedly a opravdu překvapí (doporučuji vydržet až do úplného konce). Celkově esence toho nejlepšího z marvelovek, která odlehčuje napjatou atmosféru po čtvrtých Avengerech a z lehkostí a vtipem zakončuje fázi 3. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Spider-Manův eurotrip mi nepadl do noty. Snad je to přílišnou teenagerovskou stylizací, jíž jsem už odvykl, přímým porovnáním se zbytečně bombastickými Avengers, či snad nesympatickým Gyllenhaalem, který (se) nudí v každičkém záběru, ale očekával jsem něco svižnějšího, údernějšího a v závěru bez nepřehledného digitálního zmatku. Na druhou stranu musím konstatovat obvyklou dávku humoru, Hollandovu bezprostřednost a více než výraznou českou stopu. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Typické druhé pokračování. Více akce, více vizuálních efektů, více lokací (našince určitě potěší Praha a utajený Liberec (-: Přes veškeré mé sympatie k Marvelu, tak tohle je podle mě jeden z jeho slabších filmů. Líbila se mi více jednička o pavoučím muži, která byla tak akorát. Nový zaporák není špatný, navíc se sympatickou tváří Jake Gyllenhaala. Ovšem na Davida Keatona v prvním dílu coby zloducha nemá. Keaton se chtěl jen postarat o svou rodinu a člověk s ním prostě soucítí. Zde máme opět jednoho, co mu Tony Stark moc ublížil a tak se chce zle vytáhout proti lidem. Ale to už zde jednou bylo, že? Nic originálního. Vtípy mi přišli dosti laciné. Někdy se teda vtip v plné parádě povedl, ale bylo jich sakra málo. Podtitulková první scéna docela zajímavě ukončila film a jsem i zvědavý, jestli tvůrci toho nějak využijí. Celé mi to přišlo nekonzistentní. Milostná nitka byla jaksi kýčovitá a tudiž předvídatelná. Ovšem abych to zde jen nehanil a odůvodnil ty mé tři hvězdy. Tom Holland má na to být Spiderman a Peterem Parkerem, něco jak kdysi Tobey Maquire téměř před dvaceti lety. A skladatel Michael Giacchino dokáže zapůsobit s jeho hudebním motivem (jako opět Elfman před dvaceti lety). ()

Foxized 

všechny recenze uživatele

Džejk Gilenhol? Perfektní. Nový oblek? Dokonalý. Ta scéna plná iluzí? Teču. Mám krásnou vagínu a pod sebou kaluž. Tvůrci se viditelně nechali inspirovat ‘Into the Spider-Verse’, což mě strasně těší. Miluju Milese Moralese a miluju i tuhle podívanou. ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Příběh nebyl nikterak složitý, ale všechno to pěkně zapadalo. Záporák svojí největší sílu dostál až v závěrečné potitulkovce a hlavně totálně navnadila na další film. Dostali jsme další SonyMarvelovku a hlavně start na další fázy, která jak se zdá vůbec nebude nudná, protože.... ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

"Spider-Man: Far from Home" má síce pomalý rozjazd, ale ten vynahrádza akciou nadupaná druhá polovica filmu. Film krásne vysvetľuje niektoré nezrovnalosti, ktoré nastali po Endgame. Jake Gyllenhaal je ako Mysterio za mňa jedným z najlepších záporákov celého MCU. Tom Holland je ako Spider-Man znovu fantastický, vlastne všetky postavy sú výborné. !Chcem upozorniť všetkých, čo zájdu na Spideyho nech počkajú do konca tituliek, pretože film obsahuje 2 dôležité potitulkové scény! P.S.: Som veľmi rád, že sa Marvel rozhodol dať práve Spider-Manovi, respektíve Tomovi Hollandovi hlavnú úlohu do ďalších fáz MCU. ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Čakal som rozhodne viac, ale zase nám naservírovali iba film pre pubertu. Navyše už do očí mláti aj s príklepom tá účelová zmes všemožných národností, rás a sexuálnych orientácií v každom zábere. Kde sa zjaví skupinka aspoň 10 ludí, tam je jeden ind, mexičan, číňan, beloch, černoch, tlsťoch a lesba. Nie že by normálne s tým bol v bežnom živote nejaký problém, ale tu je to nacpané tak na silu, že už to nasiera. Mary Jane je zrazu mexičanka, Flash Thompson ind a tak ďalej. Film samotný je do polovice pekná nuda a scénár u mňa úplne zabil ten priblblý slovenský dabing. Od polovice to už naberá správne obrátky a medzititulkové zábery vcelku pobavia. I Spideyho posledné slovo, hoc nedokončené ma zlomilo v páse. Celkovo iba nevýrazný priemer, narvaný efektami. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Prirodzená evolúcia Homecomingu. Spider-Man sa nám v Marvel Cinematic Universe pekne zabýval a okrem svojho sólo dobrodrúžstva sa stihol stať členom Avengers a dokonca aj pomôcť pri záchrane galaxie. Scenáristi veľmi pekne pracujú s celým post-Endgame svetom, v ktorom sú na Petera kladené nesmierne nároky zo všetkých strán a on sa s tým celým musí jednoducho svojsky popasovať. Aj keď si Spideyho neodmysliteľne asociujem s New Yorkom, zasadenie do Európy mi (na moje vlastné prekvapenie) pri sledovaní vôbec nevadilo. Školský výlet je skvelou príležitosťou, ako do snímky nenásilne vtesnať teenagerský rozmer, ktorý marveláckeho pavúčieho muža definoval už v jednotke. Mysterio v podaní Jakea Gyllenhaala je ďalším prírastkom do pomaly sa rozširujúcej zbierky kvalitných záporákov Marvelu, pričom prekonal aj vysoko nastavenú laťku Keatonovho Vultura. Jeho ilúzie sú najoriginálnejšími bojovými scénami v celom MCU od premiéry Doctora Strangea. Navyše sa s nami tvorcovia skutočne pohrali a dej prinesie hneď niekoľko prekvapivých zvratov aj silných scén. Ostatné aspekty sú silným nadpriemerom v rámci celého univerza a ja som z kina odchádzal ešte spokojnejší ako v prípade prvého dielu. Aj napriek tomu ale stále nejde o TOHO Spideyho, na ktorého tak úpenlivo čakám. P.S.: V mene J. Jonaha Jamesona vás zaprisahávam, ostante na obe potitulkové scény. Neoľutujete ;) ()

Nekrosef 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem byl dost zarytým fanouškem původní trilogie s Tobey Maguirem, kde byl pro mě slabší jen třetí díl. U téhle série, kterou nejspíš zachraňuje spolupráce Sony s MCU, jsem zatím s každým dílem spokojený víc a víc. Konkrétně u tohoto dílu to začalo mým oblíbencem, Jakem Gyllenhaalem, následovalo návazností nejen na Infinity War a Endgame, ale i Homecoming. Dobrý soused Spiderman je donucen ukázat něco víc a tomu skvěle sekunduje i Peter a jeho školní romance. Film skrývá hodně návazností na předchozí filmy a humoru. Těšit se můžete i na potitulkové (2) scény. Jedna lepší než druhá. Abych jen nechválil, mělo to i svá slabší místa, ale jako celek si mě to hodně získalo a můžu jen doporučit. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Spider-Man: Homecoming se částečně vrátil pod křídla Marvelu, byla to opět povedená Marvelovka, ale mezi nejlepší filmy se Spideym bych ho nezařadil. Film držel nad vodou hlavně Tom Holland a dobrý záporak Michaela Keatona. Od Far From Home jsem toho moc nečekal a jak už jsem psal u Endgame, všechny další MCU filmy to po velkolepém zakončení v Endgame budou mít složité. Přesto se mně Far From Home nakonec líbil, možná trochu víc než Homecoming. Tom Holland opět žaří a určitě je tím nejlepším představitelem Spider-Mana. Jeho tápáním mezi tím, zda být superhrdinou nebo obyčejným středoškolákem je uvěřitelné. K hodnocení postavy Mysteria v podání Jake Gyllenhaala se těžko vyjadřuje bez použití spoilerů, přesto jsem od něho čekal trochu víc. K tomu se váže i hodnocení hlavní zápletky filmu, kterou však každý znalec comicsů se Spider-manem prokoukne. Akčních scén je o něco více než v Homecoming a některé jsou fajn, slušně je zobrazeno i Mysteriovo "kouzlení". Našince pak určitě potěší české lokace. Takže celkově nicnového pod Sluncem, jen další nadprůměrná Marvelovka, ze které se dalo vytěžit možná trochu více. ()

BORKLASER 

všechny recenze uživatele

Určitě o level výš než pro mě nudnej homecoming...jedinej problém tohoto filmu je předvídatelnost...jako omlouvam se ale kdo nevěděl co ta jedna postava je zač je asi slepej...jinak paráda...hlavně totalní nostalgie na iron mana 1 mě opravdu dostala .. 7.5/10 ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama