Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 3

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (316)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Manželia Warrenovci odchádzajú na výlet a svoju dcéru Judy (Mckenna Grace) nechávajú doma s Mary Ellen (Madison Iseman), ktorá má na ňu dávať pozor. Po odchode rodičov príde na návštevu aj Daniela (Katie Sarife), takže si dievčatá naplánujú spoločnú zábavu. Svetoznáme múzeum plné prekliatych predmetov v dome Warrenovcov je pod zámkom, ale keďže sa v dome nachádzajú len tri bezbranné dievčatá, nájdu si démonické sily čoskoro cestu von. - Od série, ktorá má pri každom príspevku iného režiséra, je asi treba očakávať velmi kolísavú kvalitu jednotlivých filmov. Na dvojke ma najviac bavili výkony detských herečiek. Presne tento aspekt je aj najsilnejšou stránkou trojky, keďže Mckenna Grace strčila s prehladom do kapsy svoje staršie kolegyne a dokonca si dovolím napísať že aj hororových veteránov Patricka Wilsona a Veru Farmigu, ktorí v tomto filme vyzerajú, ako keby im pred tvárou okrem kamery stál aj niekto kto na nich mieri glockom. O Mckenne ešte budeme počuť velké veci, rovnako ako o Garym Daubermanovi, ktorý možno do žánru neprináša vela nových vecí, ale na druhej strane vie, čo od hororov mainstreamoví diváci vyžadujú, takže fakt, že sa za necelých päť rokov vymakal z nikoho na zvučné meno v hororovom žánri, nie je až taký prekvapivý. + Mckenna Grace + Vera Farmiga + Patrick Wilson + herečka z Tales of Halloween a Goosebumps 2 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Třetí díl logicky pokračuje v příběhu dvou předchozích dílů, ale s tím rozdílem, že z toho tvůrci místo duchařského hororu udělali takový skoro soft teen horor, u kterého se místy spíš bavíte, než děsíte. I tak si ale za ten nenápadně nápaditý posun film vysloužil tři pohodové hvězdy. Je to trošku jiné, než byste čekali, ale v rámci třetího dílu je to vlastně krok dobrým směrem. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Všechny spinoffy conjuringu budou mít prostě vždycky své fanoušky a své odpůrce. Já se zařadím asi spíše k těm krajnějším fanouškům, ale že bych to hltal jako blázen, to asi ne. Obrovské plus nové Annabelle je, že už tady nestraší jenom ona, ale přenechává místo pro velké množství dalších bubáků, kteří mají konečně možnost si zazářit na plátně a někteří z nich si určitě zaslouží svoji sólovku (Převozník, nevěsta). Ty 4 hvězdy patří k tomu "zlatému standartu", který Conjuring série prostě má a zaslouží si, nicméně její ambice vyšší nejsou a nejspíš ani nebudou a je tady jenom proto, aby postrašila lidi v kině a byla prostě "viděna". Film si od začátku budoval jistou atmosféru a lekaček sice nebylo moc, ale zato mě jedna fakt vytrhla ze sedadla, a to jsem toho viděl už hodně, takže za mě palec nahoru. Dalším pozitivem jsou místy komické a vtipné scény, které zde fakt sedly. Ačkoliv je to lehčí nadprůměr, myslím si osobně, že z Annabelle už se toho vytřískat víc nedá a přesunul bych se k jiné postavě, ze kterých si po tomhle díle je z čeho vybírat. Za kino to stálo a film vyloženě neurazí a ani nenadchne, ostatně jako všichni jeho předchůdci v této sérii. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Po příšerné jedničce a příjemné starosvětské dvojce jde o pomyslný střed. Má to pár silných okamžiků, ale jako celek to působí hrozně vynuceně. A nejvíc zamrzí ten NEVYUŽITÝ potenciál (to je ostatně problém všech Conjuring filmů, když nejsou od Wana), kdy ožijou všechny ty hrůzystrašné a zlem posedlé exponáty ze sklepa Warrenových, ale jinak neudělají lautr nic. Takový Carpenter v nejlepších letech by je nechal plenit město, Dauberman je nedostane ani ze sklepa. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, že všetky rip-offy zo sveta Conjuring začínajú byť na jedno brdo, ale mne to nevadí. Naopak oceňujem, že napriek priemerným scenárom (treba si uvedomiť, že Annabelle 3 je od chlapíka, ktorý kedysi napísal Vraždiaceho primáta) je zachovávaný istý vyšší štandard, aký v žánri rozhodne nie je zvykom. Prejavuje sa to najmä prostredníctvom hercov (ktorých si odvážim pokladať za kvalitných), atmosféry (ktorá je fakt zakaždým pekne hustá a temná) a ľakačiek (ktoré sú síce očakávané, napriek tomu zakaždým fajn premyslené). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Film je věnován Lorraine Warren, která zemřela dva měsíce před vydáním filmu. (ČSFD)
  • Film se odehrává v roce 1972. (ČSFD)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama