Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (85)

sona123 

všechny recenze uživatele

Queer as folk je neskutečná jízda, přemýšlím snad jediný film/seriál, kde si to naplno rozdávají gayové (a já všechny ty vysochaný těla určitě můžu). Tleskám za skvělý výběr hlavních protagonistů - gaye v nich těžko hledat a a pak stačí minigesto a je to tam. Ty lesbičky mě tam trochu vadí, respektive vadí mi jejich ztvárnění, nedivím se, že ta právnička leze Brianovi na nervy, mně taky a orientací to nebude. Hláška o tom, že když tu výchovu mohli zpackat rodiče, proč bychom nemohli taky, ta mne docela osvobodila. Některé postavy jsou samozřejmě přehnané (např. matka Michaela), nevím, zda mne to celé bude stejně dostávat i po shlédnutí více dílů, ale zatím hltám díl za dílem, je to fakt divoká jízda, včetně všech těch disko-songů, které se báječně hodí nejen do Babylonu. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Co říci ke svým 5*? Jako seriálovému diváku mi celých pět sérií Queer as Folk nic nechybělo. Naděje s přehnanou hloubkou jsem si nikdy nedělala; tu jsem našla snad jen u Six Feet Under (neřku-li Angels in America seriálem). Ale dost reklamy. QaF má pro mě správně odměřené dávky romantiky (ano, Brian & Justin), vtipu (že by Emmett? nejen on... - Teddy of course) a dramatu celkově. Všechny postavy jsem si bez výjimky oblíbila. No, a boj o "Gayopolis" v podobě Liberty Avanue mě v průběhu seriálu nenechal chladnou. Na závěr ještě pár subjektivních dojmů na obvyklé argumenty - (1) moc sexu, moc teploušského sexu, sex, sex, sex... Říkám, no a? Je to holt se vším všudy a na kvalitě seriálu mi to neubralo. Ale to už je zase problém něčeho (někoho) jiného, že (drazí "mravokárci"? (2) Naše země že není připravena? Amerika snad byla? (No, možná trochu víc...) A ptal se na to někdo? (3) Ozývají se hlasy i zevnitř, že QaF zobrazuje gay komunitu ve špatném světle... Co se na to vykašla? Kdyby heterácký chlap balil každý den novou "babu", budu se taky ptát, jestli to zobrazuje správný obraz heterosexuálního světa? A co je na chlapcích a dívkách (pamatuju i na Linds, Mel a Debbie, nebojte) vlastně tak špatného? Proč by se vzorní "homosexuálové" vůbec měli snažit zavděčit a zapadnout mezi "většinu"? Vždyť každý člověk je (nebo by měl být), individuální, ne? Nehledě na to, že seriál zobrazuje víc rovin - promiskuitní Brian x "Stapford Fag" Mikey a další... Zbývá už jen poslední otázka... :-) What have you done today to make you feel proud? *** Oblíbené postavy: Brian Kinney, Emmett Honeycutt, Melanie Marcus, Vic Grassi ()

Reklama

MissJaded 

všechny recenze uživatele

The L Word v pánském provedení. Oceňuju, že pro roli Briana vybrali krásného chlapa a ne jak pro roli Shane anorektičku s raperskou chůzí. Tyhle seriály z našeho světa, který se vlastně vůbec nepodobá našemu světu, mě lákají. Jen na můj vkus až moc založené na sexu. A taky mě štve, že tihle seriáloví gayové a lesbičky, ať potkají kohokoliv - je homo. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, čím to je, že seriál, jehož postavy mi teoreticky nemůžou být vzdálenější - parta gayů posedlých sexem, mladistvým vzhledem a kariérou, mi tolik přirostl k srdci, zatímco jeho ženská verze L-word mě, neuvěřitelně otravoval. Možná je to tím, že mužská verze je taková syrovější, upřímnější a daleko míň na palici. A stejně jako muži drží dle mě víc při sobě, tak i tenhle seriál drží pohromadě a šlape jako hodinky. Jak už jsem psala, je tam strašně moc sexu, je odpovědí na každou otázku, řeší problémy, i je tvoří, ale v pozadí toho pozlátka se skrývá příběh, který je dojemný a chytlavý. Všechny postavy mají hloubku. V čele s dokonalým Brianem, který se tváří jako nejarogantnější blb na světě, ale ve skutečnosti by se pro ostatní rozkrájel. Klidně sám sebe naprosto potopí. Nebo potopí ostatní, pokud je to pro dobro věci. Beru ho jako naprosto originální postavu, na níž závisí celý seriál. V té samé Americe, ve které se děj odehrává, chtějí lidé Oscara dát hercům ze Zkrocené hory "za to, že se políbí! "Tak to by měl (ve skutečnosti také heterosexuál) Gale Harrod minimálně patnáct Oscarů za každou epizodu.Haha. Je to seriál, který není pro každého. Vlastně není téměř pro nikoho. Musíte mu dát šanci a vytrvat, pokud na to máte žaludek. Já ho evidentně mám. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

"You think you're a man, you're only a boy.." Vynikajúce... Perfektní herci, úžasná hudba a nočný život a k tomu veľa krásnych myšlienok. Päť sérii doslova zhltnutých v priebehu jedného mesiaca, to sa mi ešte naozaj nestalo. Prepracovaný dej, ktorý ma častejšie dohnal k slzám ako k smiechu. Veľmi málo vecí, ktoré by bolo treba vytknúť, a preto iba poďakujem za ten krásny čas s tebou QaF. Liberty Av., diner, Bri & Mikey, Vic & Deb, Justin, Em, Blake... thumpa thumpa continues ♥ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • Když jede Brian autem s Benem z pochodu za mrtvé v Babylonu tak mu Ben říká, že Michael ví, že byl za ním Brian v nemocnici každý den. Ovšem skoro v posledním díle, kde dostane Mike oznámení o Brianově svatbě, řiká teprve Ben Mikeovi, že za ním Brian chodil do nemocnice. (Dlee)
  • Komiks „Capitan Astro“, který je možné v seriálu spatřit, ve skutečnosti neexistuje a byl vytvořen pouze pro potřeby natáčení. (Dlee)
  • Debbie nosí v každé epizodě tričko s jiným sloganem. (Wendy)

Reklama

Reklama