Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (86)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tímhle seriálem jsem intenzivně žila několik týdnů, stejně jako kdysi u L Word, proto na mě taky tak moc zapůsobil. Pět sérií poskytuje dostatečný vhled a sžití se s charaktery jednotlivých postav, které ovšem nejsou statické, ale neustále se vyvíjí. Byla zde znát britská předloha - QAF se nebál tematizovat záležitosti jako nedostatek peněz, osamělost, problémy se vzhledem a plastické operace, stárnutí, rakovinu, drogy, HIV a jiné pohlavní choroby, promiskuitu, vztahy, hate crimes a stereotypy kolem gayů, práva menšin atd. Zkrátka neřešily se jen příjemné věci, ale opravdový život v celé jeho pestrosti. Myslím, že v roce 2000 je zobrazení těchto témat v televizi takto otevřeným způsobem poměrně dost revoluční záležitostí, která měla velký společenský dopad a pomohla všem lidem trochu nahlédnout do životů gayů, ačkoliv ty životy určitě nejsou jednotné. Měla bych k tomu akorát jednu malou výtku a sice to, že podle seriálu to vypadá, že minimálně 80% populace jsou gayové. Je mi jasné, že to mělo zobrazovat život určité komunity, ale byl tam přesah i do toho běžného světa, ve kterém všichni žijeme, a tak mi přišlo zvláštní, že kamkoliv se postavy dostali, okamžitě se na ně někdo významně podíval, jako kdyby měli napsáno na čele, že jsou gayové a vzápětí spolu mizeli kdesi na záchodcích nebo jinde. A pokud už někdo nebyl gayem vědomě, stal se jím po sexu s mužem, jako třeba fotbalista Drew, zkrátka trochu nereálné podle mého názoru. Nicméně Brian Kinney, Michael, Justin a Debbie jsou postavy, které mi navždy zůstanou v srdci, protože každý z nich rezonoval s některou částí mé osobnosti. ()

Allka 

všechny recenze uživatele

První série zhlédnuta a já se nedočkavě pouštim do další :) Zatím musím říct, že ten seriál je úplně něco jiného, než jsem původně čekala... Každopádně i tak je to bomba :) Občas bych sice přivítala kratší díly, protože v téhle podobě je to opravdu žrout času :-D Ale musí se nechat, že všechny díly jsou zatím nabité událostmi a v každé epizodě se toho stane tolik, co v jiném seriálu pomalu za celou žadu :) Mno nic, já se jdu zase kochat Brianem a jeho přáteli, jsem zvědavá, jak se bude všechno vyvíjet dál. Oblíbené postavy: Brian, Emmett, Ted ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele

Uf. Musím přiznat, že než jsem QAF viděl, měl jsem velké obavy. Celý seriál o gayích, navíc v Americe poměrně úspěšný? To nevěstilo nic dobrého... Will and Grace jsou aspoň vtipní... Pak jsem shlédnul první sérii a ... QAF si mě získal, přesvědčilo mě to. Je to normální seriál o vztazích - a "normální" v tom nejlepším slova smyslu! Prostě seriál o vztazích se vším, co k nim patří: láska, rodina, přáté, sex... A nutno dodat, že seriál s kvaltiním scénářem, skvělými hereckými výkony (Debbie!), geniální výpravou i hudbou. Takže nejdřív jsem měl pochyby, při první epizodě trochu šok (tvůrci si neberou servítky), a při dalších epizodách už závislost na Liberty Avenue a Babylonu :) Jen se teď trochu bojím těch dalších sérií (jak píše Yojimbo, což jsem slyšel i jinde). Ale prozatím musím podtrhnout co píše Wendy i Brygmi. Svoje "poprvé" člověk nikdy nezapomene a QAF je sakra průlomová věc. ()

FilMiki 

všechny recenze uživatele

Neznám původní britskou verzi seriálu a po shlédnutí té americké už kupodivu ani znát nechci - nevěřím, že by tuto mohla překonat. Bylo to pro mě neznámý a zajímavý téma a strávila jsem s hrdinama QaF intenzivní pozdně-večerní, poté i brzo-ranní chvíle. Vtip, napětí, láska a sex, pravda, ... našla jsem tam toho dost od všeho.. Emmet, Brian, Justin,Michael a v hlavní roli Babylon.. všem jsem to věřila a navíc je to pro mě z jednoho velkýho důvodu osobní srdcovka... PS Ikdyž mužský publikum může mít nechuť koukat, (vím z mýho okolí;) ,tak doporučuju zkusit to překonat a jestli to ani po pár dílech nebude slabá závislost, tak už nevím... asi je problém jinde ;D ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Seriály tohoto typu stojí a padají na tom, jestli se jim podaří prodat vám hlavní postavy - že vám na nich záleží a jste ochotni kvůli nim sledovat nekonečné telenovelové zápletky. Je vidět, že zpočátku měl být hlavním protagonistou Michael, ale pak naštěstí scénáristům došlo, že je to se svou ufňukaností a podlézavostí asi nejméně sympatická postava a začali se více soustředit na drsňáka Briana - a dobře udělali. Hodnotím do půlky druhé série - pak mi došlo, že se to asi bude pořád opakovat a ta časová investice mi za to nestojí ;) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (31)

  • Hall Sparks (Mikey) po skončení natáčení 5. série usiloval o to, aby se v produkci seirálu pokračovalo s tím, že by se celý děj zaměřoval pouze na jeho postavu Mikeyho. Producenti však návrh ihned zamítli. (Dlee)
  • Randy Harrison (Justin) prohlásil, že se během natáčení všech serií zamiloval do Galea Harolda (Brian Kinney). (Dlee)
  • Z představitelů hlavních hrdinů přiznali v reálném životě homosexualitu Peter Paige (Emmet), Randy Harrison (Justin), Robert Gant (Ben) a Jack Wetherall (Vic). Thea Gill (Lindsay) se označuje za bisexuálku. (vendulka7)

Reklama

Reklama