Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Recenze uživatele Langosos k tomuto seriálu (2)

Season 2 (2023) (S02) 

Tady není o čem mluvit. Moje očekávání bylo vysoko, a i tak jsem byl překvapen z toho, jak úžasný to bylo. Druhá série lokiho je jeden z nejlepších marvel seriálů který vyprodukovaly. Opravdu po tolika fejlech jako ms marvel, she hulk, moon knighta, ale hlavně nudného třetího antmana jsme se konečně dočkali opravdového prvotřídního bangeru který s každou epizodou nezastavuje, ale naopak brutálně zrychluje svými nápady, zasazením, ale hlavně dialogy samotných postav. Tom Hiddleston podáva v rámci Lokiho postavy najlepší výkon, od kdy se poprvé objevil v MCU. To samé říct o Owenovi Wilsonovi, který si užívá s Tomem každičkou scénu na place. Výborná je i Sophia Di Martino jako ženská varianta Lokiho, která má výborně napsanou postavu a je to hlavní hnací motor pro Lokiho postavu. Všeobecně všechny postavy, které se vrátili z první série odvádí skvělé výkony, až na Gugu Mbatha-Raw jako Renslejrovou a miss  minutku, které za mě tam byly na strašně malou dobu a jejich výkony nebyly moc identické oproti první sérii. Ovšem musím pochválit hlavně nové postavy hlavně oskarového Ke Huy Quana jako OB, si mě dostal do náruče, a já doufám jestli ho ještě někdy uvidíme. Ale asi to nejlepší na konec je samozřejmě Jonathan Majors jako Kang a Viktor Timely. Majors si krade pomalu každou scénu pro sebe přes jeho brutální charisma a herecké výkony, a tady se teprve ukázal jako pravá budoucí hrozba pro další Avengers. A jeho nejlepší dialog: You can't scale infinitely growing multiverse. It's like trying to divide by zero je naprosto geniální metaforická narážka že jsem se nemohl zasmát. Příběh a zápletka celé série se točí hlavně konceptem ohýbání multiverza a přepisování budoucnosti díky pomalé destrukci TVA je naprosto dechbedoucí. Co musím hlavně vyzdvihnout je CGI na seriálové poměry, které se dokázalo nějakým způsobem využít. Samotné souboje zde moc nejsou až na první 3 epizody, které mají parádní choreografii a styl soubojů pěst na pěst. A hudba, o té se nic říct nedá. Je prostě perfektní a samotné tikání hodin v pozadí pomalu každého tracku mi vykouzlilo úsměv na tváři. Samotný konec mě neskutečně nechalo chladným bez emocí, jak to dokázali pane bože skvěle odvyprávět, a Lokiho postava se díky tomuto seriálu perfektně zakončila. Vlastně když to tak vezmu, druhá série Lokiho nemá pomalu žádnou chybu čemuž se ani nedivím. Všechno prostě funguje na jedničku opravdu co jediné mohu říct je ta trochu pomalejší první půlka a některé herecké výkony. 9.5 z 10. ()

Srdce TVA (2023) (S02E04) 

Prostě WOW. Nemohu uvěřit co seriál LOKI dokáže vykouzlit za naprostý BANGER. Tam kde se poslední dvě epizody snažili hlavně o konverzace a budoucí buildup druhé série se ukázalo v naprosto skvěle odvedenou práci. Kamera, málo střihů, více emocí v jednom záběru mi dělalo obrovskou radost vidět jak místo toho, aby jako každý seriál od marvelu každou epizodou pomalu upadal, tak tady je to úplně naopak. Hiddleston a Wilson si to neskutečně dávají, konverzace s Ke Huy Quanem a Majersem jsem si liboval jak to jen šlo. A opravdu se nemohu dočkat na ty poslední dvě epky, který to snad nádherně zakončí... ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama