Reklama

Reklama

Slunečná

(seriál)
  • Slovensko Slnečná
Komedie / Romantický / Rodinný
Česko, (2020–2022), 166 h 49 min (Minutáž: 55–69 min)

Hrají:

Eva Salvatore Burešová, Marek Lambora, Lukáš Langmajer, Barbora Jánová, Filip Tomsa, Eva Holubová, Iva Hüttnerová, Jan Šťastný, Filip Blažek, Lucie Benešová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Statek na Slunečné je místo, kde rodina Popelkových dělá ten nejlepší kozí sýr a provozuje rodinný penzion a hospodu. Po nečekané smrti otce Popelky se mezi sestrami Týnou a Sylvou rozhoří boj rodinného dědictví. Navíc, louky okolo statku jsou ideální pro fotovoltaickou elektrárnu a to je další důvod navíc, statek prodat. Zatímco hodná Týna chce statek zachovat, vypočítavá Sylva by raději shrábla peníze a vrátila se zpátky do Prahy. Do toho všeho se na scéně objeví mladý investor Janek, kterému jde na prvním místě jen o peníze, ale statek mu změní život. Nejdřív kvůli sázce o Týnu si vymění roli se svým řidičem Vildou a hraje si na chuďase, kterým se ale brzy kvůli zradě, svého bratrance a společníka ve firmě Romana, stane. Janek se tak dostane do situace, kdy musí začít od nuly a podaří se mu přesvědčit Týnu, že ve dvou se to lépe táhne. S Týnou tak bojují o statek nejen kvůli sobě a odkazu otce, ale také kvůli jeho obyvatelům a zaměstnancům. Martin Popelka totiž statek poskytoval jako útočiště a zázemí pro ztroskotance a tím jim dal novou životní šanci. U starostů se odhaluje velké rodinné tajemství a Lídiny velké plány narušuje rozchod syna Štěpána s Týnou a přistěhování nesnesitelného tchána. Statek stojí ve vesnici Slunečná a název vesnice vyplývá z toho, že nad oblastí dochází k meteorologické anomálii, kdy statisticky méně prší a více svítí slunce. Na pastvinách, které většinu roku prohřívá slunce, rostou keře, květiny a bylinky, které spásají kozy a krávy a ty pak dojí mléko s jedinečnou chutí. Na statku se vyrábí sýry, které mají delikátní chuť, a proto jsou oblíbené i za hranicí kraje. Do toho na statku stojí studna se „zázračnou“ vodou. Pomocí vody hospodyně Alžběta pomáhá ženám otěhotnět. Všichni v okolí si myslí, že to jsou jen Alžbětiny čáry, vše se změní v okamžiku, kdy se udělají rozbory. Ukáže se, že voda má opravdu složení, které může léčit poruchy plodnosti a je jasné, že se objeví chytráci, kteří by vodu chtěli zpeněžit. Do malého penzionu, který je součástí statku jezdí různí hosté. Rodiny, milenci, záletníci, teambuldingové party. Všechny tyto příběhy seriál Slunečná sleduje. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Xardaxis k tomuto seriálu (8)

Výzva s výstrahou (2020) (S02E06) 

No panejo, která svobodná žena by si nepřála, aby se objevila její první láska z mládí a okamžitě začali tam, kde tehdy skončili, aniž by o sobě během těch 25 let mezi tím cokoli věděli? Ale hlavně nezapomeňte mít v telefonu aplikaci Innosvět, abyste mohli sledovat váš přeplatek, nechcete být přece větší vidlák než místní štamgasti. ()

Děti v ohrožení (2020) (S02E07) 

Tak pěstírna houbiček nevyšla, ale naštěstí Janek sype nápady z rukávu. Láska z mládí nepozná, v jakým že to podniku Róza dělala, dokud mu to neřekne uklízečka v kanceláři ředitele, kam si přišel pro nostalgický fotky. Aspoň má profesor cestu zase volnou. Julča si už malovala svou budoucnost jako kelebrita, ale bohužel, pořád o ni opravdu stojí jen ten veteřinář, který chudák musí čekat na to, jestli jím konečně už vezme za vděk. Sylva si propočítala, že mít pivovar je lepší než lihovar, a tak chce Vildu zpátky. Pak jí ale stačí 30 000,- od Lídy a svatba se Štěpánem je zpátky ve hře ()

Další těhotná (2020) (S02E08) 

Kdyby se furt všichni navzájem neposlouchali za dveřma, tak by byl ten život úplný ráj, kde by všem všechno vycházelo. Ale protože by pak telenovelu nešlo dál prodlužovat, tak tu naštěstí je zvědavých uší v každém díle pořád dost. ()

Indiánské odpoledne (2020) (S02E12) 

V jeden den je Týna obětavá přítelkyně, co shání svému milému psychiatra a na druhý den se s ním rozejde, protože její pomoc odmítl a řeší svá traumata způsobem, který jí se teda nelíbí. Tak si hlavně nezapomeňte sjednat elektřinu od Innogy a nechat se zaměstnat u Modré pyramidy. ()

Randění ve čtyřech (2020) (S02E21) 

Konečně jsou poslední 2-3 díly zase obratem k lepšímu a člověk se i zasměje. Týna je sice hrozná kráva, ale aspoň se na ní hezky kouká. Julie je sice občas kráva taky, ale mám ráda její humor a sarkasmus. Lída je kráva tuplem, ale aspoň není díky ní seriál tak nudnej. Největší zásluhu na oživení má ale dvojice Doktor + Konvice, díky nim si s klidným svědomím dovolím dát i nadprůměrné hodnocení. ()

Karty nesou smrt (2021) (S02E74) 

Tak určitě, ono běžně dvěma gorilám trvá půl hodiny, než hodí dva malý kluky do auta, a to je ještě navíc stačilo majznout jen klackem po zádech, aby byli na zemi. Kdo tohle vymyslel, měl by svou kariéru zaměřit spíš na pohádky. ()

Oslava narozenin (2021) (S02E75) 

Tak dlouho se vše točí kolem Jakuba, až se ten jeho konec pěkně odfláknul. Mělo to potenciál na mega doják, ale když ani taková citlivka jako já, která brečí i u večerníčku, u tohodle neuroní slzu, asi to bylo fakt slabý. Nebo spíš přehraný a neuvěřitelný. On totiž každej, kdo netouží po pozornosti a všechno kolem ho už obtěžuje by si šel vypít ten svůj odvar zrovna uprostřed oslavy, kde je xx lidí a kdokoli může za ním na tu lavičku přijít. Jo a Janek by si mohl koupit nějakou normální bundu, když je ten milionář a má chudák jen tu jednu hrůzu. ()

Budeme mít miminko! (2021) (S02E76) 

Záhada Johnové neplodnosti vyřešena - nikdy vlastně neplodnej nebyl! No, tak vzhledem k jeho bujaré minulosti jsem zvědavá, kolik nám ještě tvůrci představí jeho nově objevených dětí... ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama