Reklama

Reklama

Slunečná

(seriál)
  • Slovensko Slnečná
Komedie / Romantický / Rodinný
Česko, (2020–2022), 166 h 49 min (Minutáž: 55–69 min)

Hrají:

Eva Salvatore Burešová, Marek Lambora, Lukáš Langmajer, Barbora Jánová, Filip Tomsa, Eva Holubová, Iva Hüttnerová, Jan Šťastný, Filip Blažek, Lucie Benešová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Statek na Slunečné je místo, kde rodina Popelkových dělá ten nejlepší kozí sýr a provozuje rodinný penzion a hospodu. Po nečekané smrti otce Popelky se mezi sestrami Týnou a Sylvou rozhoří boj rodinného dědictví. Navíc, louky okolo statku jsou ideální pro fotovoltaickou elektrárnu a to je další důvod navíc, statek prodat. Zatímco hodná Týna chce statek zachovat, vypočítavá Sylva by raději shrábla peníze a vrátila se zpátky do Prahy. Do toho všeho se na scéně objeví mladý investor Janek, kterému jde na prvním místě jen o peníze, ale statek mu změní život. Nejdřív kvůli sázce o Týnu si vymění roli se svým řidičem Vildou a hraje si na chuďase, kterým se ale brzy kvůli zradě, svého bratrance a společníka ve firmě Romana, stane. Janek se tak dostane do situace, kdy musí začít od nuly a podaří se mu přesvědčit Týnu, že ve dvou se to lépe táhne. S Týnou tak bojují o statek nejen kvůli sobě a odkazu otce, ale také kvůli jeho obyvatelům a zaměstnancům. Martin Popelka totiž statek poskytoval jako útočiště a zázemí pro ztroskotance a tím jim dal novou životní šanci. U starostů se odhaluje velké rodinné tajemství a Lídiny velké plány narušuje rozchod syna Štěpána s Týnou a přistěhování nesnesitelného tchána. Statek stojí ve vesnici Slunečná a název vesnice vyplývá z toho, že nad oblastí dochází k meteorologické anomálii, kdy statisticky méně prší a více svítí slunce. Na pastvinách, které většinu roku prohřívá slunce, rostou keře, květiny a bylinky, které spásají kozy a krávy a ty pak dojí mléko s jedinečnou chutí. Na statku se vyrábí sýry, které mají delikátní chuť, a proto jsou oblíbené i za hranicí kraje. Do toho na statku stojí studna se „zázračnou“ vodou. Pomocí vody hospodyně Alžběta pomáhá ženám otěhotnět. Všichni v okolí si myslí, že to jsou jen Alžbětiny čáry, vše se změní v okamžiku, kdy se udělají rozbory. Ukáže se, že voda má opravdu složení, které může léčit poruchy plodnosti a je jasné, že se objeví chytráci, kteří by vodu chtěli zpeněžit. Do malého penzionu, který je součástí statku jezdí různí hosté. Rodiny, milenci, záletníci, teambuldingové party. Všechny tyto příběhy seriál Slunečná sleduje. (TV Prima)

(více)

Recenze (75)

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Neříkám že je to nějaká luxusní podívaná.  Občas do pozadí, občas i na koukání.  Většinou když už to zapínám tak u toho hraju na mobilu nebo uklízím, nebo prostě cokoli ... Rozhodně u toho nehltám "příběh" stejně jako Přístav, Krejzovi a podobné seroše tak i tento plní jistý účel ... Rozhodně né odpad , rozhodně ne pět hvězd ;) ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě novodobé trapné české produkce je tenhle seriál sympatickou změnou. Je to česká oddechová romantická komedie, a tak to člověk musí brát. V rámci svého žánru je to aktuálně to nejkoukatelnější, co se na obrazovkách dá najít. Dokonce mě to zaujalo na tolik, že se každý týden těším na nové díly. Neberte to tak vážně a uleví se vám :-) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lambora má také úzke pery, že ich nezmeria ani šublera. Pomaly to vyzerá, ako by mu ich zvnútra ťahal kompresný vysávač. No a tento človek s permanentým kŕčom má byť v seriáli Slunečná tým lídrom, princom, partnerom Burešovej, len škoda, že chémia medzi nimi je ako medzi meňavkou a zavareninou. Herecké výkony sú na takej úrovni, že v podstate natočte na mobil svoje klebetiace susedy a dostanete rovnaký level, ale na rozdiel od Slunečnej sa aj niečo možno užitočného dozviete. Napríklad, že susedka má práve krámy alebo že v pivnici vám pravidelne súloží syn (tak ako sa kedysi dozvedel môj otec 😔) ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sleduji to jedním okem jenom ze záznamu, když dělám něco na PC. Není to zas taková hrůza jak by to mohlo vypadat podle zdejšího hodnocení. Koukám na to docela rád, když nemusím přemýšlet a chci se trochu odreagovat. Dnes jsem viděl 72. díl a jsem toho názoru, že tím by to mohlo skončit. Říká se, že v nejlepším se má přestat, a dnes to bylo samý happyend... ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Prostě televizní seriál. Slabota s pár drobnými zábavnými momenty, možná jich je víc, ale sledoval jsem jenom občas. Je to prostě další z nekonečné řady Dallasu, které se produkují po celém světě. Nadávat na to, nebo dokonce vykřikovat že to není žádné umění je jenom ukázkou stupidity toho, kdo to napíše. Však ony ty umělecké počiny a la třeba Nabarvené ptáče jsou možná ještě mnohem horší. V seriálu mně vtipná přišla ona ženská úderka vedená Danou Batulkovou nebo místní flákači v hospodě. Jistě, třeba takový Okresní přebor je zábavnější a přitom je někde úplně jinde, ale tak to prostě je. Potěšila mě Zuzana Kajnarová, byla tady za dámu a ne za komisařku věčně v bundě a kalhotách, ať si kdo chce, co chce říká - Eva Burešová je krásná zpěvačka, momentálně nejhezčí a co se týká jejího herecekého projevu, herečka to sice až zas tak úplně není, ale je o parník dál než teta a neteř Vondráčkovy nebo třeba již zesnulá Zagorka. Jediné, co mě vysloveně připadalo trapné byl onen tvrďácký podnikatel "john" v provedení slovenského neherce Maroše Kramára, který se sice pořád pohybuje na půdě českých televizí, ale dodnes se na rozdíl od slovenských hereček typu Antalové, sester Norisových nebo Dany Šinkorové nenaučil česky. Jeho přízvuk je příšerný a musí mít dobrého agenta, když si vezmeme, kam se všude přimotá. Tady bylo jeho obsazení buď záměrným vtipem, nebo prostě nikdo příhodnější nebyl k dispozici. I v takovémhle seriálu působí jako karikatura sebe sama. O Evě Holubové, dodnes žijící z jediné povedenější vedlejší role v Pelíškách ani nemluvě. Nicméně ti místní tydýti, co se rozhořčují nad kvalitními herci v takové sračce jsou možná daleko horší paraziti, než kdokoliv jiný. Z jejich řad se rekrutují ti nejhorší "aktivisté" a "dobroseři", kteří nám ostatním normální lidem jenom trvale a čím dál tím víc zhoršují život. A to bez jakékoliv "guilty pleasure"... ()

Galerie (1 094)

Zajímavosti (59)

  • Písnička v úvodní znělce je cover. Původní verze je od Michala Hrůzy a jmenuje se „Píseň kovbojská“. (MichalSebek)
  • Při uvedení druhé epizody dokázal seriál vůbec poprvé v přímém souboji sledovanosti porazit Ordinaci v růžové zahradě (od r. 2005), tedy dlouhodobě nejsledovanější pořad v úterním hlavním vysílacím čase. [Zdroj: Lupa.cz] (me116)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama