Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 925x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Plovárnu pravidelně nesleduju, ale sem tam ji někdy zahlídnu, jako třeba dneska ten sestřih toho nej...no už se tam vystřídala pěkná řádka všech možných lidí...jako nic proti nim ani proti Ebenovi, ale pár poznámek jen...samozřejmě hosti jsou různí, zato Marek je jen jeden - vždy profesionální, vždy chápavý, a vždy podle situace usměvavý, pokud se usmívá host, zamyšlený, pokud je zamyšlený i host, vážný, pokud je vážný host...prostě hotový zrcadlo, zkrátka Marek Eben je zosobnění dokonalosti, profesionál každým coulem, až mi de z toho hlava kolem, já bych tohoto nádherného krásného krtečka v lidské podobě asi nesnesl, hrozně bych se před ním styděl, že nejsem tak chápavý a vstřícný, a že nemám všechny ty super vlastnosti, co má on...naštěstí pro mě a lid český nehrozí, že bych se s tímto supermanem mohl kdy potkat...a jen mě napadá, jak by plovárna vypadala, kdyby ji nemoderoval Eben ale Čtvrtníček, cha, panečku, to by bylo jiný kafíčko! Myslím, že pak by ta plovárna teprve dostala tu pravou šťávu a opravdovou "lidskost", che. No, naštěstí se mý podvratný myšlenky nikdy neuskuteční a plovárna bude mít vždy vysoce distingovanou podobu pro ten nejušlechtilejší typ...snobů, pardon, lidí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Marek Eben je ako herec úplne neschopný a ako hudobník skoro až trapný. On je človek dialógu a slova. Úžastne príjemným, inteligentným spôsobom vie vyspovedať každého svojho hosťa. A na takú kolekciu hostí, akí zavítali ku nemu "Na plaváreň", môže byť pyšný. Výrazné mená z celého sveta. Pán Eben si s každým z nich porozumel a viedol nadmieru zaujímavý rozhovor. **** ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vysoce kvalitní, elegantní, seriózní pořad. Dokonale frajerský Marek Eben a vynikající rozhovory s naprosto fantastickými osobnostmi. Nekoukám sice na každý díl, jenom když tam je někdo, kdo je mi blízký (což jsou většinou zahraniční hosté), ale to nevadí. Působí to velice ohromným dojmem a je to i vtipné a dokonce poučné. Je skvělé dozvědět se o Timu Burtonovi, Dannym Elfmanovi nebo Terry Pratchettovi něco z jejich soukromí. Naposledy mě velmi pobavil rozhovor s Dannym DeVitem, byl přesně takový, jaký jsem ho čekal. Eben má opravdu štěstí a doufám, že alespoň sbírá podpisy, aby z toho něco měl...:D. 100%. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Marek Eben si umí vybrat hosty a umí se dobře ptát, je připravený. Takže ani tak moc nezáleží na tom, kdo zrovna v pořadu vystupuje, vždy je to zajímavé. Intelektuální? Ale houby, prostě jen inteligentní. Nejde proti srsti? Když si pozvete někoho koho si vážíte tak mu taky tu návštěvu znepříjemňujete? Vtíravý? Ne, usměvavý a milý. Kéž by bylo víc lidí jako je Marek Eben, který dokáže působit tak pozitivně a hosté mu velice často děkují jak se cítili příjemně a že je překvapoval otázkami. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Musím se Vám k něčemu přiznat. Miluju Marka Ebena. Měla jsem to štěstí se s ním potkat a můžu s klidem napsat, že jak je sympatický v televizi, tak je bezvadný i naživo. Jinému by stačil jen zlomek jeho popularity a všeobecného uznání, aby totálně zblbnul. Ohromující výčet jmen za "Hrají". Nejvíc se mi líbil díl s Johnem Cleesem. Musím se Vám totiž přiznat i k tomu, že miluju Johna Cleese:-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Rozhovor s bluesovou legendou, kytaristou Johnem Mayallem, označuje Marek Eben za „nejstrašidelnější“ za existenci Plovárny. Muzikant odpovídal jedním, dvěma slovy na cokoliv, co mu Marek připomněl z jeho kariéry a v podstatě všechno popřel nebo řekl, že to bylo jinak. (sator)
  • Autoři pořadu pošilhávali po znělce z písně Bobby McFerrina – „Don't Worry Be Happy“. Když se ale dozvěděli cenu, couvli. Pořad měl za 14 dní startovat a Eben byl požádán, zda by nedodal něco svého. Stihl to, jak už dnes víme. Jeho znělka otevírá pořad již 20 let. (sator)

Reklama

Reklama