Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších (pseudo)paranormálních seriálů, které kdy vznikli, hlavně i díky geniální cynické nadsázce a faktu, že děj není pitomý (občas by se dal dokonce nazvat chytrým, pro někoho možná i s přesahem) a humor je občas solidně upozaděn. Navíc je to dost často ten druh vtipu, u kterého se nesmějete, ale jen usmíváte. Všechny SuperPřírodniny, policejní pohádkáři, nebo přemožitelky zkřívaných tváří se mohou jít v porovnání Georgii (a Mandy Patinkinem) klouzat. PS: proč?! Proč je navazují film taková zhovadilost......? ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to, protože je to mystery. Vím ale, že by to mohlo být i na tři. Ale je třeba oddělit žánr, který mám rád, od žánru, který je celkem trapný (např. seriál Ztraceni, kdy milion dílů mačkali klávesu jak hloupí). A když si uvědomím, kolik seriálů je trapných a kolik seriálů (včetně tohoto) představuje můj oblíbený žánr, tak musím jasně a nahlas říct, že tento je prostě dost dobrý. A stal se seriálem i mé rodiny. Neni to sice ten druh seriálu, po kterém by se mi celý život stýskalo, při jeho sledování si to ale dost užívám. Každá postava je jiná, každá je svá. Všechny jsem si je oblíbil. Nejvíce ale charismatického mentora (bez vlastního přičinění) Ruba. Čtyři hvězdy a není co řešit. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Svym nametem by se ocividne mohlo jednat o velmi zajimavou zalezitost, nicmene to je cele neskutecne spatne zpracovane a absolutne nevyuzite. Uz pilot dava tusit, ze potencial zde bude trestuhodne pohrben. Nezacina to spatne, nicmene uz druha pulka pilotu zacne otravovat a nudit. Problem je podle me zarazeni "smrtek" do bezneho zivota, v tu chvili to ztratilo naboj. Hlavni hrdinka je znacne protivna a otravna, jeji gesta a vyjadrovani zacnou postupem casu citelne prudit. Ostatni herci, resp. charaktery jsou pomerne nevyznamne a o nicem. Videl jsem pouze pilot a nekolik prvnich dilu, ale s hlavni dejovou linii to take nevypada nejak zvlast dobre a i pres svuj jasny potencial se Dead Like Me jevi jako jednoznacny neuspech. 3/10 ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Seriál o jedné dívce, která náhle zemře. K její smůle se po smrti stane smrtkou a musí lidem brát před jejich smrtí duše. Nejdřív se tomu brání, ale nakonec se musí podřídit. Seriál je plný černého humoru a dokáže každého pobavit. Oslovuje mě jeho lehkost, svižnost a sympatičtí herci. Navíc, George je stejný tragéd jako já a mnohdy mi mluví z duše. - "You gotta think about all the things you like and decide whether they're worth sticking around for." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pilot mě nasosal dost, dost, dost. Jenže se potvrdilo to, co jsem čekal v nadcházejících dílech. Hlavní hrdinka je nepříjemná, snaží se být vtipná a hlavně neskutečně nevýrazná, přestože se snaží o opak, no a co je nejhorší. O stereotyp není nouze, takže se každý díl děje to samý obohaceno o pár překvapivých kousků navíc. Každopádně nápad jako takový by zasloužil spíše filmové zpracování, jak podotkla má přítelkyně a můžu jí dát za pravdu, protože zbytek je prostě o ničem. Nápad zajímavý, ale jednotlivý díl ztrácí na kvalitě více a více. (5/10) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Když si Rube (Mandy Patinkin) prohlíží rodný list své dcery, lze z něj mimo jiné vyčíst, že se narodila v roce 1925. Dále se tam lze dočíst, že její matka se narodila v Československu a že jí je 24 let. To ale není možné, protože podle těchto údajů se narodila v roce 1901, ale Československo vzniklo až v roce 1918. (Chevees)
  • Seriál je založený na novele Pierse Anthonyho "Na bledém oři", ale pracuje s myšlenkou, že smrtek je na světě mnoho. (Tom Riddle)
  • Komiks, který v několika dílech čte Mason, je "Cosmic Plan". (HappySmile)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama