Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak se oslovují dva různé typy diváctví a dva různé typy diváků. NEUVĚŘITELNÝ HULK je naprosto ideální oddechový letní blockbuster, kterému nechybí jak romantická linka pro ženy, v které se hodně šeptá, ale rozhodně není vyšeptalá, tak i akční bitky dvou monster s posílenými zvukovými efekty určené pro mužskou část obecenstva. Zároveň si Marvel připravuje půdu pro další komiksová dobrodružství a plánovaný crossover, takže se oslovují zasvěcení fanoušci narážkami nejen na marvelovské universum (úvodní titulkové S.H.I.E.L.D., tak i závěrečné předtitulkové cameo), ale i na hulkovská dobrdoružství let minulých (NEUVĚŘITELNÝ HULK jakoby začal tam, kde HULK před lety skončil, a hlas i malá role pro Lou Ferrigna z původního seriálu pobaví)._____ Leeho psychologická verze byla jednou z nejkomiksovějších adaptací vůbec, protože prostřednictvím důmyslného rámování a rozdělené obrazovky se nabízelo stejné čtení jako při listování strámkami komiksů. Leterrierův "restart" naproti tomu nedodává shakesparovskou hloubku zelenému monstru a záběry nekomponuje jako komiksovou stránku, ale komiksové políčko na té stránce, a tak se jeho film zdá subjektivně delší než Angova verze. Přestože se tak Leterrier - na rozdíl od Leeho - neadaptuje na schopnost mladé generace přijímat četnost informací při sledování, na diváky se nezapomíná: ať již jejich úlohu suplují dva náhodní studenti, kteří se omylem připletou do bitky v parku a vše natáčejí a glosují, nebo vojáci v závěrečné řežbě._____ Zatímco HULKA lze vnímat jako hypertextové dílo, absorbující a přetvářející komiksové vlivy, NEUVĚŘITELNÝ HULK je pojat jako intertext, ve kterém jsou patrné inspirace greengrassovskou akcí v úvodu či matrixovským "Super Burly Brawl" v závěru a celý "flick" je pak variací na Krásku a zvíře, v němž hrdina netrpí oidipáčem. Bavil jsem se. Bluntman smash! 90% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät rovnaky 150 milionovy rozpocet, ako aj TRANSFORMERS (2007) alebo HANCOCK (2008). Pri tomto filme bolo nastastie citelne vidiet, ze bol rozpocet vyuzity daleko lepsie ako pri Hancockovi, ale stale slabsie ako pri Transformers. Edward Norton je skvely herec, prekvapil ma uz v jeho debute PRVOTNY STRACH (1996) a taktiez superzaporak Tim Roth, na ktoreho nikdy nezabudnem z dramy ROB ROY (1995). V kazdom pripade sa mi tento novy NEUVERITELNY HULK paci viac, ako ten s Ericom Banom z roku 2003. Najviac sa mi pacila posledna polhodina vystrajania zmutovaneho Emila Blonskeho v uliciach New Yorku. Myslim si, ze volba francuzskeho rezisera Louisa Leterriera, ktory ma za sebou KURYRA 2 (2005) alebo UTRZENY ZE RETEZU (2005) bola spravna a uz dnes sa tesim na jeho novy film SOUBOJ TITANU (2010)... 27.12.2009 ______ Edward Norton - (Bruce Banner) +++ Liv Tyler - (Betty Ross) +++ Tim Roth - (Emil Blonsky) +++ William Hurt - (Generál Thaddeus Ross) +++ Tim Blake Nelson - (Samuel Sterns) +++ Ty Burrell - (Dr. Lennord Samson) +++ Christina Cabot - (Major Kathleen Sparr) +++ Robert Downey Jr. - (Tony Stark) +++ Hudba: Craig Armstrong +++ (Videl v kine 15.07.2008) +++ ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem nadšený z toho, že se nebude pokračovat v původních stopách prvního HULKA, ale nakonec to nedopadlo tak špatně jak jsem čekal. Vlastně to dopadlo až nečekaně dobře. Pryč je sice tajemnost, chytrost a osudovost, kterou nám tady před několika lety servíroval Ang Lee. Zato ale dostáváme čistokrevnou akční komiksárnu, která se u Hulka nejspíš čekala poprvé. Honičku neproměněného Bannera s vojáky po Favelských střechách jsem si vysloveně užíval a jsem rád, že se jí Leterrier věnoval se stejnou péčí jako třeba bitce mezi Blonským a panem Zeleným. Edward Norton byl tradičně skvělý a Roth s Hurtem tvoří mu zdatné soupeře. Jen ta Liv Tyler občas působila "divně". Do nebe taky musím vychválit hudbu Craiga Armstronga, který si se soundtrackem opravdu pohrál. Navíc tady pro fandy máme i odkazy na Avengers a návštěvu Roberta Downeyho Jr. Bavil jsem se jako už dlouho ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vypadá, že neumí do pěti napočítat, nicméně cokoliv na čtyřech kolech vrhá impozantně. Přímočará destruktivní kanonáda francouzské hračičky Louise Leterriera (zřejmě to nejlepší, co za poslední desetiletí potkalo Luca Bessona) začíná shrnutím předešlých milníků už v úvodních titulcích, následně nám nabídne několik zajímavých momentů, ale jinak nic. Ohraná koncepce marvelovského světa nezaujme ani na těch nejvíce očekávaných postech a to akčních scénách. Komornější, ambiciózní a zejména pak osobnější verze Anga Leeho taky neseděla kdekomu, tentokrát se šlo ale jednoznačně na jistotu, hlavně ať to bouchá. Jenže například ze soubojů Hulk vs. sérově nabuzený Emil Blonsky (Tim Roth opět v plné síle) mi chyběl větší tah na bránu, jen známé postupy, stejné úhly kamery, žádná invence. Zase něco mezi, ** až ***.. No, nikdy jsem nebyl ryzí comicsový fanoušek!! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným fanouškem nebo dokonce znalcem komiksové předlohy, takže hodnotím jen svůj osobní zážitek jaký jsem z filmu postřehl. O tom, že Edward Norton je skvělý herec nikoho přesvědčovat nemusí a roli Hulka zvládl parádně (i když Robert Downey jr. jakožto Iron Man mi přišel více charismatický). Tim Roth je jako záporák vynikající a nemalou měrou přispěl k výsledné kvalitě filmu. Ovšem za 150 miliónů dolarů jsem čekal větší názeř než mi přichystal "Kurýr" Louis Leterrier. Když vezmu v potaz co za tutéž částku vykouzlil Bay v Transformers, tak tohle mi přijde jen jako laciná odnož. Navíc Hulk na mě působil až moc "počítačově". Příběh také obehraný, ale ono toho u podobné tématiky moc originálního vymyslet nelze........ ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Scéna, ve které Betty (Liv Tyler) kupuje Bruceovi (Edward Norton) fialové kalhoty, je odkazem na komiksy, kde je Hulk často zobrazován s fialovými kalhotami. (Kubaaa97)
  • Závěrečné bojové scény se natáčely v Torontu i z toho důvodu, že tehdejší starosta David Miller je velkým fanouškem Hulka a byl velice vstřícný. (Kubaaa97)
  • Ve filmu se objevil herec Paul Soles, který nadaboval postavu Bruce Bannera v animovaném seriálu Hulk (od r. 1966). (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama