Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 925x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Jak všichni píší, záleží na hostech. Ale co je třeba hodnotit je to, jak to s nimi umí hostitel. A to je to, co se mi na Marku Ebenovi moc líbí. Ten entuziasmus, se kterým dokáže vést diskuzi na jakékoliv téma. Tak nějak se dostane do roviny věrohodného zpovědníka. A diskuze se stane nezvykle upřímnou a příjemnou...To mám rád :) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Marek Eben je pro mě osobně zárukou vysoké kvality (spisovné libozvučné češtiny), inteligentního, civilního a velmi příjemného (uklidňujícího) projevu (vystupování), které následně přenese i na své hosty, Ti se následně uvolní, otevřou (pro verbala a spol myšleno obrazně) a člověk (divák) se tak o nich (troufám si zde tvrdit) dozví daleko více ze soukromého a profesního života, než byli původně dotyční ochotni na sebe prozradit. Minuty strávené u jeho pořadu pro mě osobně nejsou žádnou ztrátou času, ale naopak příjemným setkáním se zajímavými lidmi a jejich život. postoji a názory. ()

Reklama

HenryS. 

všechny recenze uživatele

No koukám že tu všichni uchcávaj, nejspíš nad stále stejně přiblble říkejte-co-chcete-já-ošem-musím-reagovat-DECENTNĚ se usmívajícím Marečkem. ...jinak hosti někdy dobrý. Ale rád bych tam někdy viděl Reného Plášila, Rosenberga nebo (teď nevim, Trošku už zpovídal?) Pro Marka bych tu měl jednu radu, a to zavolat Iljovi Hurníkovi. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zcela skvěle vedený pořad, který sice neplyne nijak rychle, ale inteligentní vedení ze strany Marka Ebena, který prostě dokazuje, že je neuvěřitelný profesionál, možná vůbec nejlepší u nás, předurčuje pro tento pořad pět hvězd automaticky. A když ještě přidáte zcela neztradiční zajímavé hosty, nebo někdy i top celebrity, tak je to naprosto famózní. ()

sornilka 

všechny recenze uživatele

Marek Eben je obrovský profesionál a je vždy perfektně připraven :o) Dává svým hostům tak pečlivě volené dotazy, že už nemálo z nich bylo překvapeno, že se jich nikdo na toto, čim ono doposud nezeptal. Přiznala to například Martina Navrátilová a ta už má za s sebou opravdu mnoho rozhovorů... BRAVO Marku, skvělý pořad :o) Ještě se mi nestalo, že by mne debata s kýmkoliv nezaujala a to je co říct v dnešní době... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Autoři pořadu pošilhávali po znělce z písně Bobby McFerrina – „Don't Worry Be Happy“. Když se ale dozvěděli cenu, couvli. Pořad měl za 14 dní startovat a Eben byl požádán, zda by nedodal něco svého. Stihl to, jak už dnes víme. Jeho znělka otevírá pořad již 20 let. (sator)
  • Moderátor do pořadu úmyslně nezve aktivní politiky. S těmi jsou dělány rozhovory až po ukončení jejich aktivní činnosti. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Desítky let byl Ebenovým spolutvůrcem pořadu herec Petr Vacek, který překládal rozhovory zahraničních hostů do češtiny. (sator)

Reklama

Reklama