Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době přidávám poslední hvězdu. Přemýšlela jsem nad tím (bože, fakt nad kresleným seriálem, supr) a musím přiznat, že je to jeden z mála seriálů, který je opravdu pěkný na pohled, zábavný, u kterého není problém zabít čas. Baví mě striktní charaktery postav, člověk vždycky přemýšlí, co ta dotyčná postava provede, jak zareaguje a vždycky se trefí :) nemám ráda "měnící se charaktery", takže za mě jednička s hvězdičkou! ()

Prezident5 

všechny recenze uživatele

Na Jetix mě moc seriálů nebaví, ale tohle je jeden z mála,co mě baví. Animace sice není moc povedená,hlavně postavy vypadají amatérsky, ale nápad je zajímavý. Dva bratři, kteří postaví cokoliv. Navíc zlý Němec jako záporný hrdina je opravdu legrační. A ptakopysk Perry je úžasný. Kdykoliv se podívám na nějaký díl, vždycky se dobře pobavím. Pět hvězdiček za úžasnou zábavu a zajímavý nápad. ()

Reklama

INsert 

všechny recenze uživatele

Vtipne, svizne, perfektne nerealne tak, ze kazdy by aspon an jeden den chcel byt Phineasom, alebo Ferbom (potazmo vtakopyskom). Chapem ludi, ktory hodnotia tento serial negativne, treba sa vsak pozerat na to, ze nie vzdy logicke riesenie situacie, ako aj nadvaznosti deja moze priniest vtip a smrnc ako je to v tomto serialy. Btw, niekto hovoril, ze pod psychotropnymi latkami je to k popukaniu - mas pravdu. ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Velké firmy to jsou ptakopysk, policajt je ptakopysk, tvůj učitel je ptakopysk – můj učitel je panda! Společnost je ptakopysk a rodiče jsou ptakopysk a média jsou ptakopysk, všechno je propaganda! Všechny nás ovládá ptakopyyysk! Geniální, šílené, hravé, nesmírně návykové a rozhodně zasluhující nešetřit pochvalnými superlativy. Síť tajných agentů v přestrojení za domácí mazlíčky (mezi nimi mimo jiné i jeden červík) bojují proti zlu a Phineas a Ferbem si krátí letní volno tím, že na zahradě realizují ty nejsvéráznější a nejbláznivější vynálezy, zatímco se je starší sestra Candy snaží při-sti-hnout. Každá z postav má nějaký cíl a nezaměnitelnou charakterovou vlastnost, všechny díly pracují s narýsovaným schématem a komické situace se tak s různými obměnami opakují dokola. Dějové linie se pak prolínají často v té nejnepravděpodobnější změti akcí – reakcí. Nic není takové, jaké byste očekávali. K tomu jsme svědky mnohých úmyslných zaškobrtnutí ve scénáři - ne vždy jde všecko jako po másle a seriál si rád střílí sám ze sebe. Pěkná řádka vtipů a narážek proběhne spíš mimochodem mezi řečí a to v takových intervalech, že je ani nestačíte pobaveně recitovat (i když byste chtěli). Samozřejmě nesmím opomenout originální písničky všemožných stylů vyskytující se v každém díle, mezi nejchytlavější patří třeba: Rytmus nemám, Karel, muž za kamerou, Ducky Momo, In The City Of Love, Missing My Nemesis a mnohé další hity (jež si navíc můžete pustit v x světových jazycích). Pff, kam se hrabou Simpsonovi, ve srovnání s P&F před očima blednou, ztrácí na lesku a stávají se přežitkem. Tady platí, že co díl, to skvost. Absurdní situace v kombinaci s chytře vykreslenými charaktery postav mě baví – nejde o nějaké samoúčelné ptákoviny, jak by se mohlo na první pohled zdát. Sice ztřeštěné a bláznivé, ale zároveň zatraceně chytré. Abych parafrázovala fanoušky Cimrmana: neznám inteligentního člověka, co by neměl rád ptakopyska Perryho! A navíc to má perfektní dabing (heuréka, dobrý dabing vážně existuje a není to mýtus, ještě donedávna bych se hádala). Nej postava: no přece ten němec Dutošvarc. Pasuji ho na nejsympatičtějšího tragikomického padoucha století (víte, on je cosi jako můj animovaný táta, fňuk. K Vánocům chci tričko s Heinzem). A těch nápadů a těch nezapomenutelných hlášek, a... a... a... ! Jednotlivé díly neomrzí ani po třistapadesátémosmém zhlédnutí, s větším počtem zhlédnutých epizod naopak úroveň zábavy jen roste, jak tomu všemu přicházíte na kloub. Nápad tvůrci evidentně realizovali proto, že se jim urodil v hlavě a nemohli jinak. Tohle není ledajaká produkce a už vůbec ne něco, co byste čekali od Disney Chanellu. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dva vynálezci a jejich příběhy. Ukecaný Phineas a převážně mlčenlivý Ferb vytvářejí a vylepšují své nápady. A jejich udavačná sestra, která se za každou cenu snaží ukázat co dva nezbední bratři vytváří. Po pár dílech je to malinko divné, ale čím víc jsem viděl epizod, tím mě to začalo bavit. / Viděné epizody *12.dílů / ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • Isabella, černovlasá dívka, zamilovaná do Phinease, je pojmenována po dceři režiséra Dana Povenmira. (Elbarto08)
  • V několika dílech, kdy se Agent P potřebuje dostat do základny, nastoupí do výtahu, ve kterém je několik dalších zvířecích agentů, mezi nimiž je i Swampy, hrdina logické hry "Where 's My Water". (Filipus Muff)

Reklama

Reklama