Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 3
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele PaTeXx k tomuto seriálu (63)

Perníkový táta (2008) 

Neskutečně mě mrzí jak to dopadlo. Pro Walta vlastně nejhůř jak mohlo. Nerozloučil se se Skyler, nedokázal se rozloučit s Juniorem a Jesseho si tak znepřátelil, že pro Walta ani nedokázal udělat poslední laskavost. Ale v tom je krása tohoto seriálu. Od první série jsem věděl, že to bude bomba, ale až taková? Série od série se seriál zlepšoval neskutečným tempem a to vyvrcholilo osmým dílem páté série. Od závěrečné scény (všichni určitě víme, o kterou se jedná) neměl seriál ani jednu malou chybu. Ať si dopiče kdo říká co chce, ale já říkám, že jsem viděl nejlepší seriál všech dob, ačkoliv tomu mé zprůměrované hodnocení úplně neodpovídá. Ale nemůžu se v hlavě zbavit toho posledního pohledu Jesseho, když se dívá na Walta. Každopádně, celá BrBa crew, děkuju. "Say that you want this! Nothing happens until I hear you say it." "I want this..." ()

Série 1 (2008) (S01) 

Walter Bilý a Jesse Růžový Muž se poprvé představují jako neslučitelná a zároveň neoddělitelná dvojka. Jak mohou tyhle dvě adjektiva tvořit kvalitní kombinaci? Podívejte se na první sérii a zjistěte sami. ()

Pilotní díl (2008) (S01E01) 

Přijde mi, že za hodinu se toho stihlo strašně moc, a s takovým tempem nebude sedm epizod v sérii žádný problém. Závěrečná scéna s hudebním doprovodem na jedničku. ()

Kočka v pytli... (2008) (S01E02) 

Druhá epizoda se nese v duchu problémů, které by se v dané situaci pravděpodobně staly většině z nás. Dobře, asi bysme poslechli našeho učitele chemie a plastové boxy koupili, ale záběr, jak se Jesse lopotí s taháním Emilia do schodů? Jak Walter z pěti metrů kutálí toaleťák, protože je posraný (ne ten toaleťák)? Tohle všechno a další věci působí strašně neuměle a přirozeně, až se na to kouká jako na dokument o Naganu. Jako nůž máslem. ()

... a pytel je v řece (2008) (S01E03) 

Kdyby ty tousťáky jedl i s kůrkou, nic takového by se nestalo. Myslím, že Walt a jeho psychická nestabilita si dnes udělala sympatie u mnoha fanoušků (myšleno v dobrém, tak ticho). ()

Muž s rakovinou (2008) (S01E04) 

Pomalejší průběh, avšak důležitý pro vývoj charakterů. Walt se konečně přiznal, podpálil auto a hurá do dodávky. ()

Šedá hmota (2008) (S01E05) 

Nemůžu si pomoct, ale pět hvězd je pro mě absolutně adekvátním hodnocením. Dramaticky velice důležitá "nádorová" debata asi nikoho ze sedaček nezvedá, ale dialogově to byla pastva pro oči. Nedoceněná, leč atraktivní epizoda. ()

Prázdné ruce (2008) (S01E06) 

Zrození Heisenberga ve velkém stylu. Všem nám je jasné, že tohle nebylo Tucovo poslední slovo, ale jako otevření první větší bitvy velice solidní. ()

Mělo by to být bez násilí (2008) (S01E07) 

Jasně, že nás všechny sere hlavní sesterské duo, ale nebyla by to bez nich nuda? No dobře, možná nebyla. Závěr každopádně jako z učebnice. ()

737 (2009) (S02E01) 

To, jak se dvě hlavní postavy musí vypořádat s miniaturními realistickými a přitom velkými problémy je prostě na tomhle ta největší krása. Když Hank poslal Waltovi fotku, tak se všem musel nadměrně zvýšit tlak. Odstartovala tak parádní závěrečná desetiminutovka. ()

Na rožni (2009) (S02E02) 

Tak tu máme vyvrcholení v podstatě už ve druhé epizodě. Nemusím ani připomínat, jak bohatý na napětí byl tento díl. Na tom se shodneme snad všichni. Ejakulace. ()

Bodnutí mrtvé včely (2009) (S02E03) 

Po famózním startu přišlo očekávané zpomalení. Moc jsem nepochopil, jak se Walter mohl nepozorovaně dostat z nemocnice domů a zase zpátky, ale beru to víceméně jako první nedomyšlený detail od začátku seriálu. Což je dost úctyhodné na to, že jsme ve druhé sérii. ()

Na dně (2009) (S02E04) 

Postavy jsou zkrátka napsány naprosto skvěle. Anna Gunn k tomu předvádí skvělé výkony, protože Skyler musí nesnášet snad úplně každý (samozřejmě kromě těhulek, kolem kterých se točí svět). ()

Ztratné (2009) (S02E05) 

Jsem rád, že se děj trošku točil i kolem Hanka, přecejen je jeho role pro seriál klíčová. Averze k nesympatickým sestřičkám se každou epizodou zvyšuje, ačkoliv se divím, že je tam ještě prostor. ()

Schovávaná (2009) (S02E06) 

Poprvé ve druhé sérii budu muset trošku snížit hodnocení na nadprůměr. Waltovy komunikace se Skyler a s Gretchen tentokrát nikam velice nevedly a Jesseho lapálie u plísňáků mohly být vyřešeny o něco rychleji. Ale i tak dobrý. “I ain’t no skank.” ()

Černá a modrá (2009) (S02E07) 

Za hlavu Dannyho Treja na želvím krunýři dávam jedničku s hvězdičkou. ()

Radši volejte Saula (2009) (S02E08) 

Asi není popřeba popírat, že Saul může být (a pravděpododně bude) katalizátorem následujících peprných sitací ve druhé, potažmo dalších sériích. Za stvoření tohoto charakterního veledíla nám nezbývá nic, než Vinceovi poděkovat. ()

4 dny volna (2009) (S02E09) 

Jak jsou mimo dění sestry White a Schrader, tak to krásně šlape. Opět velká většina stopáže v obytňáku a staré dobré vařeníčko modrého krystalu. Nic víc nechci. ()

Je to za námi (2009) (S02E10) 

Zde to dobré hodnocení zařídily víceméně úvod a závěr. Pomalu ale jistě můžeme sledovat přechod charakteru hlavního protagonisty, protože u bazénu na Hanka neřval Walter White, nýbrž Heisengerg. ()

Mezi nebem a zemí (2009) (S02E11) 

Už mi nevadí ani ty scény našeho zdrogovaného párečku, ale Skyler je prostě osina v prdeli. Jen kvůli této nesympatické postavě nemůžu dát plný počet. Buď bude dostávat menší prostor, nebo si asi budu muset zvyknout. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama