Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 261)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Na marvelovky jezdím do kina, avšak tuto jsem vynechal a už vím proč. Malinko slabší kousek z dílny Marvel studios. Sic tam hraje Cumberbatch, tak ani on nezachrání poněkud horší děj, chyběl tam klasický marvelovský humor, toho tam bylo opravdu málo, žádné peprné hlášky na účet záporáků, ikdyž Mads to tam válel, efekty a souboje pecka, na to není co říct. Slabší 4*, dost jsem u toho usínal a to se mi u Marvelu nestává. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Prapodivná rozprávka pre dospelých, divnosti o dimenziách iných svetov .... nepomohlo ani slušné herecké obsadenie. Pre mňa je film sklamaním (a to som chcel na to ísť do kina ... do kelu !!!!) ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů v poslední době, které se prostě musí vidět v kině. Stáhnout si ho v camripu je obrovská lidská prasárna. Většinou mě po 3D bolí hlava hned po pár minutách, ale tenhle film jinak vidět nelze (jako třeba u Gravitace. V kině byl prostě zážitek větší, než potom doma.) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vizuální bordel jako svině, který si nějak nedovedu představit v Avengerech, protože by to už úplně ztratilo jakékoli základy reality. Film jinak fajn, akorát je to asi desátá obměna toho samého pořád dokola, akorát s jiným hercem a jinou schopností, pročež nemůžu dát pět hvězdiček, když je děj ctrl c ctrl v. 75% ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Sorry děcka, ale kaleidoskopické efekty nejsou dost na to, aby udělaly z tohohle provařeného a stokrát okoukaného schématu něco víc než průměr. To Marvelovské hraní na jistotu a tvorba filmů "jak pro dementy", kterým musí vše vysvětlit, zevtipnět, nakrájet a předžvýkat a hlavně nechtít riskovat něco nového/originálního mě už začíná celkem srát. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Marvel zainvestoval tolik peněz do digitálních triků... až mu nezbylo na platy scénáristů. Ti se pomstili a napsali Doctora Strange. Nejhloupější film snad od remaku Souboje titánů, naštěstí obsazený nesrovnatelně sympatičtějšími herci. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších marvelovek a to bez debat! A to i přesto, že šablona byla stejná jako vždy (fyzická újma, výcvik , pochopení schopností, očekávaný závěr). Ale prostě ta hravost , vizuální zpracování do každého detailu, skvěle situovaný humor a charismatický Cumberbatch, dokázali namíchat neskutečný nášup, který mě šileně bavil a nadchnul. Tenhle dílek skládačky dokonale zapadnul a já už se nemůžu dočkat, až nakouknu znovu pod Strangeovskou pokličku. Řekl bych , že za mě největší překvapení tohoto roku. Heroes like the Avengers protect the world from physical dangers. We safeguard it against more mystical threats. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na to, že je mi Cumberbatch moc sympatický, že vítám jakékoliv rozšíření Marvelovského universa a že oceňuji nové prvky...tento film ani z poloviny nenaplnil má očekávání. Ani ve snu by mě nenapadlo, že půjde o blbinu o "kouzelnících", že bude "hrozba z jiné dimenze" stejně o ničem, jako v Green Lantern...prostě zklamání. Celé je to oblečené do drahého CGI kabátku, který velmi připomínal to, co nám předvedl Nolan v Počátku. Jenže, i když je to ve 3D opravdu pěkné koukání, tak to žádný jiný smysl nemá...je to jako koukat do kaleidoskopu...po pár minutách řeknete, že je to pěkný a dáte ho zpátky do šuplíku. Rozjezd celého filmu byl velmi pozvolný, až na hranici nudy, postava Strangea si moje sympatie nezískala, přerod z arogantního hajzla na zodpovědného megačaroděje byl...nebyl...no, proč to natahovat...zklamání. Tak jako jsem byl překvapený tím, jak dobře se mezi Avengers začlenila pro mě legrační postava Spidermana, tak jsem teď rozčarovaný z toho, že Doktor Strange působí spíš jako figurka k Ninja Želvám, Avataru... . Možná se mé zklamání zmírní po druhém shlédnutí doma, ale obecně je to film, který vnáší do Marveláckého světa dětinskost. A to i přesto, že má postava Strange schopnosti, které přebíjí všechno, co umí Avengeři. To mi nedává smysl a nelíbí se mi to. Edit: po třech měsících, druhá příležitost pro Dr. Strange...tentokrát z tepla domova. Je to ještě horší než v kině...teď už jsem i zíval a to je ta nudná první půlka bohužel nejlepší částí filmu. Závěrečná tečka v podobě druhé potitulkové scény...poslední hřebík do rakvičky. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu zdejší hodnocení, protože jsem byl mírně zklamán. Děj není nijak převratný a má to hluché místa. Nebýt skvělého 3D v některých zajímavých scénách při prolétávání vesmíru atd. tak bych hodnotil ještě míň. Důkaz, že ani Benedict nestačí, aby byl film pecka. ... GA Cinema 3D ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Londýn, 5.11.2016- Doctor Strange aneb jak my, seriáloví fanoušci říkáme - Sherlock vs. Hannibal. Na nový přírůstek do Marvelovské společnosti jsem byl zvědavý, protože jsem na jeho adresu slyšel většinou jen chválu. Sám musím říct, že mě to bavilo. Cumberbatch mi do hlavní role seděl a hlavně po trikové stránce tvůrci bez problému udrželi moji pozornost. Škoda je nevyužití (zbytečnost) Mikkelsena, objevil se zhruba třikrát, aby dostal na prdel a utekl. Takhle nezajímavou hrozbu mohl hrát i mnohem horší herec. Magie mě bavila, ale možná to bylo trošku uspěcháné a třeba tady bych pár minut navíc snesl. Pobavila titulková scéna s Thorem! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poněkud namyšlený snímek, který se Vám ve své sebestředností pokouší namluvit, že pochopil filosofii Východu. V rámci atraktviních hrátek s časem ... s prostorem ... a s rozličnými vzájemně propojenými dimenzemi si vás hodlá podmanit líbivými až podbízivými vizuálními orgiemi - to aby před vámi zakryl neatraktivní, trochu omšelé základy, které nutně vzbuzují určité pochybnosti. Protože bez ohledu na to, zda je zápletka avantgardní či obehraná, její síla musí přicházet ZEVNITŘ, nikoli zvenčí ... tudíž jejím nositelem nemůže být pouhá ILUZE, byť vtělená do bombastických, dokonale propracovaných filmařských triků. Co vám zůstane, když zastavíte pouťovou atrakci a zhasnete světla ? Krom toho: 1) Dr. Stephen Strange je možná první role, která Benedictu Cumberbatchovi zrovna dvakrát neseděla. Byl skvělý jako špičkový, trochu arogantní neurochirurg - ale jakmile se vydal na dalekou neprobádanou cestu, aby našel lék pro své zraněné ruce, nedalo se mu věřit. Jakoby veškeré jeho pozná(vá)ní probíhalo v jakémsi zrychleném řízení - a navíc ho iniciovala hlava, nikoli srdce; 2) Úsměvné momentky - jakoby trochu násilně vecpané do děje - působily ve vztahu k atmosféře maličko destruktivně; 3) Triky byly na můj vkus až moc ... precizní ... nebo spíš NÁZORNÉ ... neponechávaly prakticky žádný prostor pro tajemno a mystiku. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Benedict bol úžasný a za neho je tá štvrtá hviezdička. Inak by to bolo za tri. je to dobrá origin story a je v nej veľmi príjemný humor. A Stan Lee. Niektoré akčné scény sú dosť neprehľadné a trochu dlhé. Je to taký nápor, že mozog takmer nezvláda. kto mi vadil bola Tilda. Postava to bola fakt komplikovaná, ale ona pôsobila vyslovene rušivo. Stále som očakávala, že uvidím niečo, čo tam nebolo. Mads bol dobrý, ale nemal dosť priestoru. Zato potitulkové scény sľubujú veľa. A ja sa celkom teším. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu neznám, ale je to Marvel, tak bylo jasné, že na to musím jít, nedopustila bych, aby mi nějaký film chyběl, nemohla bych pak se sebou být :D Přišlo mi, že film stál hodně na Benedictovi, který byl úžasný. Co se týče děje, přišlo mi, že to běží rychle, jedna událost střídala druhou a moc se s tím necrcal. Ani mi to nepřišlo nijak moc dlouhé. A oceňuju, že to nebyl klasický akční film typu bum bum prásk třísk. Ano, byla tam akce, ale nebylo to přehnané. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh, ktorý maximálne využíva skvelý inovatívny koncept, nie je nikdy fádny a je vyrozprávaný s pohlcujúcou atmosférou. Je tu niekoľko skutočne zaujímavých nápadov, ktoré sú preskúmané s inteligenciou na zamyslenie. Akcia nadchne a napína, rovnako ako je vizuálne ohromujúca, namiesto toho, aby bola naťahovaná, aj keď je vyvrcholenie dosť dlhé, je to skvelá zábava na sledovanie. 8/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Stručně a krátce. Solidní podívaná, slušný příběhový twist, dobří herci, slušná akce, vypointované vtipy. Jen občas zamrzí vykradená hudba ze Star Treku (že, Michaeli?) a ze začátku trochu odbytá cgi animace. Ale bavil jsem se, střípky zapadají do marvelovského multiverza (mimochodem Marvel má nové úvodní logo), a i cameo velkého Stana bylo. :-) Excelsior! ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Zatímco před rokem jsem bral Marvelovské filmy jako klasiku, která určitě neurazí, ale vyčerpala už své nejlepší hrdiny a nedokáže ničím překvapit, nyní začínám jejich univerzum žrát s každým novým filmem víc a víc. Doctor Strange přišel v dokonalou chvíli, řekněme ve stejné vlně jako Deadpool a ačkoliv tito dva hrdinové nemůžou být více odlišní, líbí se mi, s jak velkou dávkou originality dokázali tvůrci oba představit. Deadpool jako hulvát antihrdina a Strange jako mystický kouzelník s takřka pohádkovým příběhem, který je zároveň dostatečně drsný a komplikovaný na to, aby zapůsobil i na starší diváky. Jsem šíleně zvědavý, jak budou s oběma jmenovanými vypadat další Avengers. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pořád variace na jeden a ten samý orgin, ale baví mě o dost více než ta Starkova. Paradoxně je to kvůli všem těm šíleným duchovním kecům o astrálním těle a tak podobně, které jsou tady skvěle využity (operace), a zapadají do rámce pohádky, zatímco Starkovo angažmá v Afghánistánu bylo dost trapné. Strange je prostě hezká pohádka se slušným finále, ve kterém vítězí mozek, a nikoliv destrukce. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Mezi Marvelovkami ta lepší polovina. Je to celkem nejméně ověšené scénáristickými handicapy (velká armáda, boření světa, výbuchy), příběh má celistvost, spád, jakous takous myšlenku, no občas působí studiově, ale na to je tam těch CGI fakt hodně a Inception je Inception a Matrix je jinde. Digitální vata naštěstí díky dost abstraktně postavenému universu Dr. Strange tolik nevadí. Příběh není náročnější než řadové číslo comicsu. Ale taky není hloupější, je to prostě klasické seznámení s hrdinou, který tápe, potká mentora, pochybuje, učí se, získá nové schopnosti, nové artefakty, nepřítele a tak dále. Ale nic proti. Raději Dr. Strange, než Thora 1 a 2, než Avengers 1 a 2, než Irona Mana 2 a 3 a než Hulka nebo Ant-mana nebo prvního kapitána Ameriku. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Strange is new sexy. Avengers bojují za vesmír. Strange rovnou za realitu jako takovou. U Marvelu rozhodně nejsou žádní troškaři. Když už syndrom velikosti, tak v pořádném, ultra galaktickém měřítku. Rád bych se ale jednou dočkal komorní marvelovky, ve které budou hrát prim promakané dialogy a vztahy mezi postavami. Dneska je už běžným standardem, že v lepších případech balancuje nad propastí osud naší matičky země, v těch horších, i celého vesmíru. Kéž by pro jednou zkusily něco nového, protože velký příběh nedělají ohlušující výbuchy, epické efekty zničených velkoměst nebo pravidelné ohrožení miliónu lidských životů. Ale výše zmíněné nic nemění na tom, že Strange je jeden z nejzajímavějších originů posledních let a Cumberbatch je nejlepší castingovou trefou Marvelu od dob samotného R. Downey Jr. a jeho postava je správnou směsicí přezíravé ješitnosti, okořeněné špetkou sebejistého a správně načasovaného humoru a jak je u těch nejlepších postav zvykem, tak i pořádnou dávkou sebestřednosti. Nevím, kam tenhle příběh geniálního chirurga směřuje, ani to, co nás čeká po cestě a už vůbec ne, kde v kolotoči osudu skončíme. Ale jednu věc vím sakra jistě, celou tu strastiplnou cestu si pořádně užiju, protože na místě přešlapující Marvel Universe získal tímto filmem něco, co zoufale potřeboval – budoucnost. Doctor Strange je budoucnost. Pořádně si utáhněte pláště, protože Doctor Strange přichází. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama