Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

santiamén 

všechny recenze uživatele

I díky zdejšímu hodnocení jsem počítala s obvyklým standardem BBC. První díl atmosférou navnadí, ale postupně seriálu dochází dech a sklouzává do jakési dobové telenovely. Herecké výkony výborné, výpravě se klasicky nedá nic vytknout, ale po Sherlockovi jsem už asi namlsaná a očekávám důmyslnější kriminální zápletku. Ta je v Ripper Street asi nejslabším článkem. Nakonec neurazí, nenadchne. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Povedená dobovka sice klame jménem, protože o kýženého Jacka za svých 16 vzájemně téměř nesouvisejících dílů zavadí všehovšudy dvakrát, avšak právě dobová atmosféra a zajímavé jednotlivé případy dávají na tu epizodičnost a občasnou rozvleklost zapomenout. Hlavně Jerome Flynn pak s charismatem sobě vlastním díky konečně dobře napsanému charakteru s přehledem překonává svou postavu z Game of Thrones i obě další povedené hlavní postavy Divize H (a to je především v případě pana Darcyho slušný úspěch). Za pokračování po vypjaté poslední dvouepizodě bych se ani trochu nezlobil, leč v příliš silné konkurenci tvorby BBC asi takto "obyčejný" seriál nikdy neměl moc šancí. _____ Návrat do ulic Whitechapelu ve třetí sérii se nakonec vyvedl lépe, než kdo vůbec mohl doufat. Produkce Amazon Prime konečně dodala seriálu tu tolik kýženou vnitřní konzistenci a celkový smysl, a nově rozpracované, propletené a logicky uzavřené osudy všech důležitých postav jsou nejen tím nejlepším, co se Ripper Street mohlo přihodit, zařadily se také s přehledem mezi nejsilnější zážitky, které britská televize nabízí. Dá se sice namítat, že někdy toto zapojení všech postav působí trochu křečovitě, avšak vzhledem k vynikajícímu výsledku to je nepatrná vráska na jinak perfektní tečce za seriálem. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

První řada uspokojivě zakončená dějovou linií, táhnoucí se v náznacích od pilotu. Kromě výborné dobové atmosféry nejvíc potěšilo, že to vlastně vůbec nebylo o Rozparovačovi, přestože se jeho příběh různě prolíná většinou dílů. Asi bych ale byl ještě víc nadšen, kdyby letos americká BBC nevysílala Copper, což mi přišlo mnohem syrovější a uvěřitelnější, a ta občasná až naivita téhle show pak víc vynikla. BTW hlavni inspektor v Ripper Streed se strašlivě vzhledem, oblečením i gesty podobá Dočolomanskému v Adéla ještě nevečeřela, což nevím jistě pro koho je plus-minus... ;-) Po třetí řadě: měním hodnocení na max, protože Ripper Street si to prostě zaslouží, za ucelený, uzavřený, a uvěřitelně drsný příběh své doby. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Naprosto peckoidní záležitost. Zatímco první řada se místy táhla, dvojka už pořádně přitopila pod kotlem a jednalo se o zábavu od začátku do konce. Tvůrci skvěle míchají kartami osudů všech hrdinů a pořádně potěmňují - někteří se vrací do světla (Drake), jiný ukazují, že dokážou být pěkní parchanti, když přijde na věc (Reid, Susan) a jiní nalítnout (Jackson). Taky pokládá otázky, kdo jsou policajti? Kde je hranice mezi policajtem a zločincem? Protože tohle byla drsná doba, kde se drbani mlátili obuškem na ulici anebo jim při výslechu rozkřápli hlavu o mříže cely. Bude zajímavé sledovat, zda se tohoto tématu budou tvůrci držet i v další řadě. Jedinou věcí na škodu je, že hlavní linie byla u druhý řady trochu slabší. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První epizoda přišla s parádní atmosférou a až hanebně zajímavou a originální zápletkou. Žel další díly už tak zajímavé případy nepřinesly a teprve až poslední dvě epizody první řady seriál navrací opět mezi špičku. Také potěší, že se na pozadí epizodních případů řeší i jiné dějové linky, které jsou však ale žel bohům v podstatě zmiňovány jen tak mimochodem a naplno se projeví jen v jim určených epizodách, což jsou převážně ty poslední dvě. Za co bych chtěl dále pochválit, je dobové vzezření, kdy není třeba milionu digitálních triků k navození toho správného pocitu, z čehož bych ještě nejvíce vychválil interiéry "chudších" budov, které mi nevím proč přišly nadmíru skutečné, ve srovnání s jinými filmy z této doby. Edit: Druhá řada od začátku až do konce naprosto parádní. Případy o hodně zajímavější, než v řadě první. Spousta dějových linek, které se protnou v závěrečném díle a k tomu parádní poslední čtvrt hodinka. Díky Amazonu za to, že koupil seriál a natočí třetí sérii, protože tady by mě konec hodně štval. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V 6. časti s názvom “Tournament of shadows“ vytiahne Drake (Jerome Flynn) putá, ktoré sa vo viktoriánskom období ešte nevyrábali. (Carol Pifková)
  • S postavou Reidovy manželky bylo počítáno i do druhé série se záměrem vytvořit milostný trojúhelník. Takto byla role nabídnuta její představitelce Amandě Hale, které se ale takový vývoj její postavy nelíbil, a proto účast na druhé sérii odmítla. (Masai)
  • V epizóde s názvom "A man of my company" spomínajú, že pri jednej obeti vraha nastal rigor mortis (posmrtná stuhlosť) za menej ako 10 hodín po vražde. Kapitán Jackson (Adam Rothenberg) to odôvodní tým, že vo vode pri nízkych teplotách môže rigor mortis nastať okamžite. V skutočnosti však pri nízkych teplotách nastáva až po približne 4 dňoch. Naopak, pri vysokých teplotách nastáva už v priebehu pol hodiny. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama