Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

evilmind 

všechny recenze uživatele

První řada uspokojivě zakončená dějovou linií, táhnoucí se v náznacích od pilotu. Kromě výborné dobové atmosféry nejvíc potěšilo, že to vlastně vůbec nebylo o Rozparovačovi, přestože se jeho příběh různě prolíná většinou dílů. Asi bych ale byl ještě víc nadšen, kdyby letos americká BBC nevysílala Copper, což mi přišlo mnohem syrovější a uvěřitelnější, a ta občasná až naivita téhle show pak víc vynikla. BTW hlavni inspektor v Ripper Streed se strašlivě vzhledem, oblečením i gesty podobá Dočolomanskému v Adéla ještě nevečeřela, což nevím jistě pro koho je plus-minus... ;-) Po třetí řadě: měním hodnocení na max, protože Ripper Street si to prostě zaslouží, za ucelený, uzavřený, a uvěřitelně drsný příběh své doby. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

První tři díly byly luxusní... Charismatický MacFadyen a fešný Rothenberg a k nim pod drsnou slupkou chápavý a jemný Flynn (kdo by to byl u úvodního boxerského utkání čekal) si mě od počátku získali. Ale cca od pátého dílu se nám do zločinů čistě kriminální povahy začala motat politika (Irsko...) a různá etnika, nic proti Číňanům, ale v detektivkách je dle vzoru dobrého pátera Knoxe fakt nemusím, a bylo po výjimečnosti. Ale pořád si to zachovává dobrou úroveň a s "ochočeným Pinkertonem" je fakt sranda (navíc Rothenbergovi seriálový image velmi sluší), takže zatím hodlám dokoukat všechny dostupné díly, jelikož po Pompejích a Nové Francii to byl doslova balzám, byť poněkud brutálnějšího charakteru, ale o to zřejmě reálnější. Edit po vidění 2 kompletních sérií. Poslední 3 díly byly zase stejně jako ty první tři, perfektní, ty mezi nimi byly sice velmi dobré, ale jejich úrovně nedosahovaly. Podle mě tak mohl celý seriál i skončit, ač by mě mrzelo, že se s oblíbenými hrdiny loučíme právě v takovém rozpoložení jejich myslí, protože by takový konec měl jak smysl (vlastně jsme skončili tam, kde jsme začali - u ringu a v ringu) tak byl také ze života... Ano, takto nějak by to dopadlo ve skutečném životě, který, jak máme možnost každý den pozorovat, se happy endům vyhýbá jako čert peří. ()

Reklama

kareen

všechny recenze uživatele

Po první části to vypadá na další zajímavý seriál z britské produkce. Tak trochu 8 mm z devatenáctého století. Dobové reálie i atmosféra parádní, nechybí napětí, dostatečně zajímavé postavy a navrch k tomu všemu výborné herecké výkony, což ovšem u britů nepřekvapuje. Uvidíme zda si seriál podrží takto nastavenou lat'ku i nadále. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

. Série první: Hm, Rozparovačova štráse má výborné obsazení do výborných rolí, nejen u hlavního trojúhelníku postav policistů (konečně po dlouhé, dlouhé době funkční, originální a zábavná postava patologa), ale i u vedlejších. Charaktery jsou všeobecně v Ripper street fajn a dobře jsou zpracované i postavy ženské, které bývají velmi často v látkách z konce či přelomu devatenáctého století zpracovány dosti pitomě, zde fungují a působí silně, aniž by se k tomu museli uměle dostrkávat a využívat klišé (tedy pokud pominu zaměstnání bordelmamá). Jednotlivé případy jsou zábavné a nadepisodní linka v závěru pěkně graduje, jen by o ní mohlo být v prvních epizodách naznačeno více, neboť pronést dvě "tajuplné" věty o čemsi nepůsobí zrovna dobře a hlavně divák pochňápe okolnosti daleko dřív, než se vyjeví v ději seriálu. Bronn, Hodor a Mormont... Jejich přítomnost mě hodně potěšila (sakra, měl bych přestat tolik žrát Hru o Trůny). Série druhá: nářez od začátku do konce, který je silný v jednotlivých případech, hlavní linii i v osobních osudech jednotlivých postav. Edmund Reid hraný Matthewem Macfadyenem je sice stále občas křečovitý a jeho dušínovské a vizionářské promluvy působí občas nechtěně směšně, ale i jemu bude konečně dopřána v závěru kapka temných stránek. Pátá hvězdička zcela jasně přidána, neb to dobré v první řadě je ještě lepší a to co v ní dobré nebylo zcela pominulo, jeden z nejlepších televizních zážitků a nechápu, že BBC zatrhlo další díly. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech: Výborné! maličko mi přijde, že tvůrci čerpají ze sherlocka, ale než se mi na obrazovky vrátí Benedict Cumberbatch s Martinem Freemanem, tak si budu užívat tohle pánské osazení z Ripper Street. Hudba mi přijde prakticky totožná se Sherlockem od Ritchieho, ale ono není asi z viktoriánské éry zase co vybírat nového.. Zatím mě spíš než kriminální stránka přijdou poutavější charaktery vyšetřovatelů, kteří jsou tajemní a těším se, co se o nich dozvím.. Jen tak dál BBC... ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V 6. časti s názvom “Tournament of shadows“ vytiahne Drake (Jerome Flynn) putá, ktoré sa vo viktoriánskom období ešte nevyrábali. (Carol Pifková)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)
  • S postavou Reidovy manželky bylo počítáno i do druhé série se záměrem vytvořit milostný trojúhelník. Takto byla role nabídnuta její představitelce Amandě Hale, které se ale takový vývoj její postavy nelíbil, a proto účast na druhé sérii odmítla. (Masai)

Reklama

Reklama