Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 19
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 19

Recenze (256)

agathon 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech jsem zatím vzdal. Možná si ale počkám, až seriál ukončí (snad to nebude dlouho trvat), a pak zbytek dokoukám. Výborný Bacon, velmi dobrý Purefoy. Jinak je to ale hrozně nastavované - nemám rád detektivky, v nichž se noví a noví spiklenci vytahují jako králíci v klobouku, když je potřeba diváka v (zdánlivě) nevyhnutelné situaci vypravěčsky překvapit. Občas mi připadalo (viz obklíčení na farmě), že by se seriál mohl spíš jmenovat "To jste nečekali, co?" Trochu jako Ctihodný občan. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

I am bored with Joe Carroll and Edgar Allan Poe too! Kevin Williamson a nečekaná thrillerová parodie, která ve své první polovině buduje hutnou atmosféru a vpouští na scénu jednu zajímavou postavu za druhou, aby z nich poté, co se těžkopádně překulí do druhé poloviny, udělala karikatury sebe sama, přišla s hrou nazvanou bodněte si do Joe Carrolla, a napětí rozpustila v mlze. Promarněný potenciál, který si druhou sezónu nezaslouží! ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Po šiestej epizóde končím. Snažil som sa bezmyšlienkovite viezť na solídnom tempe a nevšímať si tie z prsta vycucané zvrat(k)y, ktoré tu scenáristi proste sypú len aby mali cliffhanger do ďalšej epizódy, ale keď vám pri dvoch epizódach napadne uprostred časti ten najšialenejší možný zvrat a oni ho v závere vo flashbackoch skutočne vytiahnu, tak sa len musím nahlas zasmiať nad vymletosťou scenáristov, ktorí budú časom možno schopní spraviť Carrollovho komplica aj s jeho maželky a tváriť sa pri tom ako náramne sofistikovaná a premyslená kriminálka. Blbina, ktorá mala na viac, než tri diely možno keby sa nehrala na nič viac než priamočiaru naháňačku a Carroll nesedel s klepetami pod zámkom. Tú jeho naplánovanú genialitu mu totiž ani trochu nežeriem, aj keď to v každej epizóde opakujú stále dokolečka. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech i přes spoustu akce jsem to chtěl několikrát vzdát, nebavila mě myšlenka seriálu, vraždy podle románu a spousta hluchých míst. S velkým sebezapřením jsem první řadu dosledoval do konce, který mě dostal a nezbývá nic jiného než zkusit druhou řadu. Něco mi na tomto seriálu ale nesedí, chtělo by to asi lepší zpracování. Násilí ve filmu mě nevadí, ale tady je přímo v hlavní roli až je to účelné, leckdy spíš k smíchu, jak se tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Navíc se mi to zdá až moc přehnané, nereálné, spíše trapné. Druhá řada se mi zatím líbí o trochu víc, je tam více akce, dobře natočených pouličních honiček apod. Pomalu tomu přicházím na chuť, uvidíme co přinesou další díly, možná zvednu i hodnocení. Ale začátek mě nudil, neustále flashbacky a seznamování se stále novými psychopaty. Dosti úchylný seriál. Tak jo, po třetí řadě zvedám hodnocení i přes spoustu klišé a nesmyslů. Třetí řada to celé zvedla. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní brutalita, vynikající obsazení a fungující atmosféra. Nicméně doufám, že Williamson neztratí odvahu a kult se v průběhu první sezóny "postará" o velkou většinu toho obrovského rance průměrných postav. PO 11. DÍLE - s každým dílem průměrnější a procedurálnější podívaná s naprosto nevyužitým Baconem, solidním Purefoyem a stále slabší atmosférou. Kromě několika momentů na hranici každotýdenní koukatelnosti. Hvězda dolů. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama