Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Recenze (1 954)

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Pff, jak se taková blbost mohla prosadit, když mě se žádný trailer nelíbil....No jak pravý rčení, nesuď knihu podle obalu. Film je totiž sám o sobě naprosto ulítlá zábava celých 122 minut, ať už se bavíme o všech těch vtipech co od začátku do konce pronáší Pratt jako na běžícím pásu, nebo o tom drsném, ale stále tak roztomilém mývalovy, který si pro pěst nechodí daleko. Zelená Zoe Saldana je drsná kočka, strom a magor taky ujdou. A navíc se konečně dozvíme něco o Infinity Stones a o Thanosovy...YES! ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Oooh, 85%!? Jako fakt!? Tak jsem teda asi debil, protože já se nikterak nebavil. Přebarvičkovaná, nenáročná pohádka pro malý děti. Přitom Rocket mohl bejt ten nejepičtější mýval v historii kinematografie.///////Edit...asi jsem byl fakt debil, protože je to boží! ()

BačaXXX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pořádně vtipná komedie. Dlouho jsem váhal, zda-li má cenu jít na tento film do kina, ale jak se ukázalo, volba to byla správná. Překvapivě pro mně neznámí herci z výjimkou Zoe, neodradili a už vůbec nezkazili báječnou podívanou. Jestliže čekáte nášup typický pro Marvel, tak se asi nedočkáte toho pravého ořechového, ale jestliže nejste skalními příznivci (jako já), tak si to určitě užijete. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Další generická šablonovitá podívaná. Strojově poskládaná, zaměnitelná, idiotská a sterilní skládačka jako u všech ostatních áčkových blockbusterů, jen na těch dílcích jsou jiná jména, kostýmy a barvy. Bav se, prostý lide! Chléb a hry, popcorn a filmy. ()

West 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem Guardians Of The Galaxy podceňoval. Osobně mám raději DC než Marvel. Příběh se vlastně motá okolo hlavního záporáka Ronana a party Strážců Galaxie , kteří se vlastně teprve mezi sebou poznávají ,než se dají do kupy. A protože jsou to takový vyvrženci ze všech koutů, tak jim netrvá dlouho a parta hic je na světě. Celé je to tak trochu zmatenější a tak vám toho neni objasněno moc a nechá vám hodně k přemýšlení a otázek , ale na rozjezd prvního dílu slušný start. Thanos jakožto nejobávanější záporák, jak Thora, Avengers a teď i Strážců Galaxie je tu vidět jen na chvilku ,ale už je jasné kam se to bude odvíjet. Příběh je poutavý, ale má svý mouchy , přesto je našlapaný vtipama, co by jste ve scifi nečekali a to z toho dělá něco originálního. Postavy si oblíbíte. Pro mě jednoznačně Groot (ze scény na konci filmu jsem nemohl :D). Efekty jsou skvělé. Jako člověk co miluje astrologii a fascinujou mě jiné planety a vesmír, jsem si tady velice užíval pohled na nádherné scenérie mlhovin a světů. Od Star Wars tu vlastně nebylo nic takového jako Space Opera, jakožto vesmírné dobrodružství , kde jsou jiné rasy, planety, světy a mimozemská města s vlastní historií (ikdyž toho nebylo moc) tak si mě tím film získal nejvíce. PS: Oldskoolovej soundtrack nakopanej hitama z 80' - 90' mě naprosto dostal v každé situaci. 95% Aktualizace: Film řadím do TOP 10 žánru Sci-Fi.. Viděno min. 4x a pořád mě baví jako napoprvé. Nejzábavnější Popcornovka Roku 2014 ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie za hodně dlouhou dobu. Navíc ještě marvelovka. Samozřejmě nechybí pár opravdu stupidních věcí, ale dají se v pohodě překousnout. Smál jsem se od začátku až do konce. Všechny hlavní postavy super a obsazení nemohlo být lepší. Chris Pratt filmu kraluje. Navíc jedno z nejlepších vyřízení záporáka v historii filmů... "Said it yourself, bitch. We are the guardiens of the galaxy" ()

Zenithgirl 

všechny recenze uživatele

Star Lord, Gamora, Drax, Rocket a Groot, že vám tahle obskurní partička nic neříká? Nevadí, Guardians nabízí poctivý marvelovský nářez okořeněný velkou dávkou humoru a 80. soundtrack je už jen třešnička na dortu. Dokonce ani český dabing neškodí, naopak je výjimečně povedený. Pro mě nejvtipnější marvelovka vůbec. "I am Groot" ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu je jak z fabriky na komiksové zápletky. Padouch, co chce zničit galaxii a banda vyvrhelů, co mu v tom má zabránit. Závěrečnou bitvu si jen vypůjčíme z Avengers (kteří si jí vypůjčili z Transformers 3), kde emzáci ničí celé město a jen vyměníne tým hrdinů, co se mlátí s protivníky hlava nehlava. Achjo, přitom první polovina byla tak slušně rozjetá! Jo, ten film si sám ze sebe dělá srandu, ale tím spíš by ten závěr neměl bejt Avengers hadr. Vtipy jsou dobrý a neotřelý, ale stejně jediný co vyniká v celém filmu je Groot. Chci film o Grootovi! ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Staré dobré časy, kdy dobrodružství mohlo být rošťácké, zábavné, vtipné, výpravné a ... inu dobrodružné, se na chvíli vrátily! A byla to krásná chvíle, která dala rozpomenout na původní Hvězdné války (nejde z mého pohledu o hříšné přirovnání). Již od momentu Starlordova nástupu při titulcích a jeho zpívání při prolézání kobek ala Indiana Jones, prostě musí vykouzlit úsměv na tváři každému. Skvělý soundtrack, skupinka opravdu nesourodých (avšak hezky vykreslených!) kumpánů, kvalitní triky... prostě nenacházím vad. Zloun byl možná až příliš klišoidním zlounem, ale film přeci nebyl vůbec o něm. Těším se na další shlédnutí. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Viem, že ti chýbam zlatko! Ale Galaxia nepočká. Už nie bozkom sa zachraňuje. Vypustili veci nad naše chápanie, zmiatli nás, utlačili. No vrece surreálna sa vysypalo. Vyliala sa rieka poznania, dôstojnosti, zábavy, hodnôt a nádejí. Ja musím ísť. Ísť ich navštíviť a podať ruky. Lebo od čias božsky nadčasového Piateho elementu tu neexistovalo nič povnášajúco zábavné, dychtivo vizuálne a výpravno vyšinuté. Sci-fi partia surreálnych občanov vesmíru je liekom na bolesti všedných dní. (videné 22.11.2014, 28.11.2014,BD) ()

EwE.EwE 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, je tam spousta zajímavých charakterů a sympatických herců. Hlavně Groot. Te rostlinky mi bylo líto, jak je tam zachránila a sama tam zůstala. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak dobře nepobavila. Tvůrci si evidentně řekli, že to vezmou jako odlehčenější věc, takže scénář srší vtipem a ironií, bojové scény jsou vyšperkované a vizuálně je to taky parádička. Nemluvě o skvělém výběru hudby. Tu jednu hvězdu ubírám kvůli tomu, že o originalitě se moc mluvit nedalo a každá druhá scéna ve mně vyvolala vzpomínky na jiný film. Zoe Saldana tentokrát není modrá, ale zelená, jinak se charakterově moc nezměnila. Dokonce můžeme vidět i jakási semena "posvátného stromu" (krásně svítí a jsou stejná jako ta Eywina:). Nechybí ani scéna nasazování kyslíkové masky osobě v náručí. Jo a nejlepší dvojka celého filmu - mýval Rocket a Groot - mi tak nějak připomínali Hana Sola a Žvejka. Ale možná je to jen moje vidina. Každopádně se na tuhle řežbu určitě ještě podívám. ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost podprůměrná akce s podrůměrnými dialogy a podprůměrnými herci v naprosto suprové výpravě. Na komedii sem se fakt málo nasmál, většina humoru hlavního přicmrndávače byla vlastně si vzpomínám jen na jeden okamžik kdy jsem se jeho vtipu zasmál. Myslím, že to bylo někde uprostřed filmu. Na filmu jsou nejlepší dvě věci. Groot protože je Groot :) a výprava, tak nekompromisní sci-fi sem neviděl od posleního startreku. Na plnou palbu tomu chybí tvrdší akce, charaktery, které člověka osloví a lepší hlášky :) ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch povedenějších Marveovek, ale držka mi z toho nespadla. Nedostatek tkví hlavně v absenci vážnější zápletky a nekompromisního záporáka. Typický Marvel, zábava pro celou rodinku, nic víc. Hodně hlášek ale stojí za to! A na to, že je Bautista neherec, tak se ukázal výborně. Těším se na něj v nové Bondovce. ()

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama