Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 5
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Recenze (1 954)

pepan9135 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film od Marvelu. Humor a celkově zábava tady je. Obsazení fantastické. Příběh je v úžasný. Efekty atd. jsou také velmi fajn. Můžu jen doporučit. 95% ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10 ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

Strazcov povazujem asi za najvtipnejsiu, najpozeratelnejsiu a najlepsiu seriu v celom MCU. Postavy dokonale, kazdy tu ma svoju ulohu danu a snazi sa z nej dat maximum (hlaskujuci Star-Prd, kontrujuci potkan, mimo haluzka, nechapajuci hromotlk a na moje pocudovanie sexy zelene daco). ()

Swu 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečná konina, ale celou dobu jsem se u ní nadstandartně bavil. Od filmu jsem nic nečekal. Jednou se zkrátka naskytla příležitost jít na něj do kina a následně jsem byl mile překvapen. Film je napěchován skvělou akcí, humorem a absurdností. Ústřední postavy jsou snadno zapamatovatelné a lehce si je oblíbíte. Jedná se zkrátka o skvělou zábavu naservírovanou na stříbrném podnose. ()

Bestfan112 

všechny recenze uživatele

Strážci Galaxie je rodinný biják na který se nezapomíná, mají fajn soundtrack, skvělá akce, skvělá sprostá slova, dobré scény, skvělé efekty, dobře udělaný film... Star-lord je podle mě moc přiblblej Walkmany, starými filmy, jeho hudba mi nevadí atd.jednak je to borec, Gamora ta je moc vražedná, Drax ten je zrovna takovej typ „lidí” kteří se chovají jako blbečci, Rocket to je má nejoblíbenější postava toho týmu, taková malá „krysa” ( nebojte, vím že je to mýval, teda „nenechám se terorizovat rostoucím pařezem a mluvícím mývalem!! Co je mýval? Mýval jsi ty, blboune!!!! ) která fůrt nadává, a Groot je povaha opakujícího „Sheldona, který je taky ukecaný, akorát že Groot říká I'm Groot ( já jsem Groot ). Záporák Ronan je strašně dobrý záporák, a je bezohledný stejně jako Thanos, akorát slabší. Shrnutí: to je nejlepší a jedinečná marvelovská komedie,( takže nekopírujte prosím!!!!! ) z kterého budete mít veliký zážitek. Film 10/10 ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

Vrátil jsem se sem po shlédnutí vol3 ohodnotit, protože ve srovnání s trojkou je tohle opravdu paráda a stojím si za tím, že jestli ještě někdy budu ochotný něco se strážci vidět, tak určitě ne vol 3, 4, ani 7, ale jedině tenhle první díl. ()

xfizif 

všechny recenze uživatele

Marvelovský Vesmír mě nikdy nezklamal a ani teď to není výjimka, prostě úžas, vtipný humor a i soundracky. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Film jsem si užil. Co víc si také přát než nabušenou superhrdinovku plnou muziky osmdesátých let(tedy jednu z nejlepších historie lidstva). Nezničitelný walkmen sony se asi stane prodejním hitem :-). Ps: asi jsem hodně divnej když se mi Karen Gillan zdá v roli Nemory ještě víc sexy než normálně. ()

assassinGH 

všechny recenze uživatele

Pamätám si oznámenie tohto filmu. Všetci boli zvedavý ako sa s tým Marvel pobije, keďže vidieť partiu zvláštnych vesmírnych bytosti bolo nereálne si predstaviť vo filme. Keď som sa dostal ku tejto komiksovej téme (ktorej som nerozumel keďže som komiksy nečítal) a videl promo fotku stromu a nejakého skunka so zbraňou povedal som si že to bude iný oriešok natočiť. Po prvom trailery som však vedel že na toto budem v kine! A dočkal som sa celofilmovej zábavy a akcie. Keď som sa dostal z očarenia detailne-krásne spracovaného vesmíru, vošiel som do záchvatov smiechu z perfektne prepracovaných dialógov ako to už u Marvel-u býva. Vin Diesel s najjednoduchším scenárom "My name is Groot." bol skvelí na štýl Hulk-a v Avengers. K tomu hudba zlatých čias, rokov 80. Určite si urobte čas a choďte do kina na tento mega hit leta ;) ()

zlishaack 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nemám slov. Pro mě měl film vše, co od něj čekám - smích, slzy (opravdu jsem měl na kahánku v některých chvílích), příběh, perfektní postavy... Šel jsem do kina hodně natěšený a tak jsem si někde vzadu v hlavě říkal "vole dávej bacha, ať se nepřetěšíš a nejsi pak zklamaný.." Vůbec! Očekávání totálně předčena. Snad se mi poštěstí na to ještě jednou zajít, abych se utvrdil ve svém názoru, nebo jej zvrátil. A dovětek - paní Spáčilová mne tentokráte ve své recenzi velmi zklamala. Jasných plných 5* a uvidíme co druhá projekce. A druhý dovětek -SPOILER - sranda sledovat rozpačité reakce na potitulkovku, když lidi nevědí, copak je to za kačera :-)) PO DRUHÉ PROJEKCI... a taky třetí... :-) Tak jsem se rozhodl, že tuhle perlu musím vidět ještě aspoň jednou a zašel jsem tentokrát na dabing. A to byla chyba, je opravdu otřesný a ostudný! Ale přítelkyně si ho nenechala vymluvit.. Tak abych si spravil chuť, tak sem si to poslal do mozku ještě potřeti s titulema zase, a opět jsem byl unešený. Čekal jsem, že mě to nebude bavit, když to během týdne vidím už potřetí, ale pořád to má co říct. Je v tom tolik energie, mám pocit, že tenhle film byl dělaný s péčí, že si dal někdo záležet. Prostě pecka, na kterou bych klidně chodil celý měsíc, kdybych měl jiný než pedagogický příjem :-)) ()

Epco 

všechny recenze uživatele

Príjemný letný film, ktorý nenudí ani chvíľku, veľmi svižne odsýpa. Na druhý deň si človek pamätá iba to že sa mu to páčilo nie však konkrétne prečo. ()

66pepo66 

všechny recenze uživatele

Rozhodne podla mňa skvele odvedená práca od Gunna. Pri ohlasovaní tohoto filmu som bol dosť opatrný a mal som z toho zmiešané pocity. Predsa len, predstava o tom, že sa má jednať o zdielanie spoločného filmového univerza kde je rozprávajúci medvedík čistotný a napr. génius Tony Stark či Bruce Banner bola zvláštna. Avšak po traileroch sa môj názor menil a po zhliadnutí filmu môžem úprimne napísať, že sa neviem dočkať momentu kedy (snáď ešte s Downeyho účasťou) uvidím stáť/bojovať bok po boku Rocketa a Tonyho alebo Strážcov Galaxie a Avengers všeobecne. Za mňa zhodnotenie filmu v rýchlosti asi nasledovne: Skvelý vizuál, radosť pozerať sa na to čo sa tam dialo, na to prostredie. Akčné scény podľa mňa priehľadné. Niektoré tie scény boli doslova epické. Humor bol super a nemal chybu. Smialo sa celé kino. Navyše mi neprišiel nijako trápny a nebol ani nútený. Všetko to nejako šlo dokopy ruka v ruke. Okrem humoru nechýbali ani dalšie emócie. Môžem jedine súhlasiť so slovami J. Gunna. Rocket si možno kradol film pre seba, ale srdcom filmu/tímu bol Groot. :) Zoe Saldana bola hot ešte aj ako zelená Gamora a záporak bol primeraný. Rešpekt z neho šiel, možno však mohol ukázať viac, no ja som bol spokojný. Úlohou letného blockbusteru a hlavne od Marvelu je skvele pobaviť a to sa podarilo. Táto (riskantná) cesta Marvelu podľa mňa vyšla veľmi dobre a verím, že to budú takto vnímať aj ostatní. Už teraz sa teším na dvojku! / Videné: 2D, titulky, 31.7.2014, Poprad, cinemax. ()

StereoHearts 

všechny recenze uživatele

Za mňa 50% Nič okrem efektov som neočakával a nič sa ani nedostavilo, až na pár vtipných scén, ktoré pri tomto žánri ani neviem čo tam robili. Keby som mladší ma to baví určite viac, no pri trochu objektívnejšom hodnotení tie 3 hviezdy tam hodím. ()

reccal 

všechny recenze uživatele

Příjemná a především odhlečená komixovka, kde se melou dohromady všechny různě barevný příšerky, lidi, stromy, zvířátka a mutanti. Zvlášť potitulková scénka pobaví.:) Za sebe musím upřímně říct, že závěrečná bitka mě nenadchla, ovšem útěk z vězení nemá chybu. A hlášek je opravdu hodně, bohužel ze začátku mi přijdou příliš přepálené a příliš tlačící na pilu. Síť utkaná z letounů Nova Prime úžasná. ()

Meon 

všechny recenze uživatele

Paráda, paráda, paráda(napísať to iba raz by nestačilo). Do kina som šiel na tento film s tým, že som od neho nič moc nečakal. Avšak o to väčšie a drtivejšie bolo moje prekvapenie. Neviem či to spôsobila moja pobláznenosť svetom Mass effectu alebo slabosť k vesmíru, ale tento film mi neskutočne sadol. Dlho vo mne nevyvolalo nič tak kladné a uvolnené pocity. Skvelý humor, príbeh, hudba, akcia a asi najsympatickejšia vesmírna banda akú som kedy videl :) Tiež mi to prišlo dosť originálne a s veľa možnosťami na rozvíjanie príbehu do budúcna. Nemôžem sa dočkať pokračovania. Bravo - pre mňa najlepší film roka ()

chocobo 

všechny recenze uživatele

jako ty jejich scénáře v Marvelu maj snad už nějak vygenerovaný. smutnej osud hrdinů -> odhalení záporáka a jeho superzbraně -> cesta k němu -> porážka. líbilo se mi ale, že se to nebralo vážně a že to byla spíš komixová komedie. na kick-ass to v tomhle ohledu nemá, ale jinak ok :)) a bylo to aspoň trošku propracovanější než třeba Thor 2, kterej mi přišel úplně děcky jednoduchej. Kratičká scéna po titulkách byla úplnej výplach :) ()

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama