Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 1
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Recenze (1 119)

mouzi 

všechny recenze uživatele

Takze Bohove museji byt sileni za rytmu Straight Outta Compton, kde Mirek Dusin (nebo MiBlack Bushin?) ukazuje vibramove srdce a misto aby bez milosti shodil vyzyvajiciho soka z vodopadu, nabidne mu jakoze help vole, bo ja jsem black, ty si black, to se pozdejc muze hodit. Potom se hodinu v podstate nic krome mrte bezvyznamnych kecu nedeje, dokud se na scene neobjevi dalsi nigga, ktery je pry syn toho nigga, co ho zabil jeho bracha nigga, kterej je otec toho nigga, ktery je momentalne king pyco. Pote klasicky nasleduje Vendetta, cerny partner (to ted frci, hlavne v XXX) dostane pekne po pici a cele se nam to zacina jaksi vyhrocovat. Zadny PEACE BABY, zavani to treti svetovou a musi zasahnout Dr. Watson, aby za zvukovych a vizualnich efektu Star Wars srovnal tu rebelujici sebranku trochu do late ze vzduchu, zatimco na zemi si uziva orgasmus prebehnuvsi padouch, ktery si osedla monstrozniho nosorozce (asi z Mordoru), aby likvidoval vse, co mu stoji v ceste. Do toho vsechno zasahuje souboj Trona a Clua za tramtadamozniho prijezdu vlaku ze stanice Half-Life 2, City 17 do stanice Tron 3D. Behem toho opet MiBlack Bushin ukazuje vibramove srdce (dejavu?) a sock je opet usetren, aby si to vzapeti pri zapadu slunce udelal sam, pronasejic pritom srdceryvne a duchaplne vzlyky o tezkem zivote nigazz a otroku obecne. Po dalsich nekolika nekonecnych minutach picovin nasleduje zaber na Dve veze, milion titulku se jmeny vsech vyznamnych serebryt, co se na te taskarici podilely, legracni potitulkova scena, dva miliony titulku se jmeny vsech mene vyznamnych nymandu, co tu sracku davali do kupy, DALSI POPOTITULKOVA SCENA, jeste legracnejsi nez predtim a pak konecne KONEC. Zcela bez nejakych predsudku a rasistickeho smysleni, ale tech negru a vseho okolo bylo az prilis a jen to potvrzuje vycpelost a politickou poplatnost Marvelu, ktery uz jde nejakej ten patek DO PRDELE!!! ... Jo a taky tam byly nejaky zensky.. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi tahle Marvelovka hodně líbila. Bylo v ní hodně takových těch "duchovních" věci a celkově to ne působilo přeplácaně ale jako něco, v co člověk fakt věří. Příroda a duchovno. Opravdu příjemný film se spoustou akcí a soubojů. 80% ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Stále to isté schématické šedé nudné "umenie" ako vo všetkých marvelovkách, len s inými hercami a v inom prostredí. Tentokrát vyfarbičkované a umelé ako počítačová hra. Padala mi hlava od nudy. Zaujímavý je asi len soundtrack. ()

tyzmrde 

všechny recenze uživatele

Marvelovská divočina tento film silně doporučuji rasistům, potom možná změní názor a řeknou si že černoši nejsou žádná podřadná rasa ale borci co fakt na sobě umí pracovat.... ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

Asi najslabšia sólovka od Marvelu. Hrá sa to na niečo čím to nie je. Hlbšia myšlienka ohľadom utláčania afroameričanov vyšumela v slabom príbehu plnom priemeru a šedi. Nič prevratné a svetboroné. Ešteže sa nám blíži do kín nový Deadpool, ktorý možno pozdvihne ducha. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Dal jsem 85%, byla to jízda jako na nosorožci. Neřeším jestli zápletka byla dostatečně inteligentní a spletitá..Všechno se pěkně hejbalo, honička v Koreji byla parádní a BlacK Panther je pro mě v marvelovském Universu zajímavá figura. Ústřední zápletka o utajeném africkém státu, skrytém před vnějším světem a disponujícím bezmála nadpozemskou technologií...No a proč ne? Ve filmu to jakž takž fungovalo...neřešit. Že svět by si asi všiml, kdyby tu a tam wakanďani zdecimovali nějaké to velkoměsto kopím, které rozšmelcuje rozjetej osobák...to ať řešej zarytí nerdi. Mě se to líbilo a film nebyl ztráta času. A wakandský hi-tech technologický doupě...to byla rekvizitářsko-designerská lahůdka. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Rezignace na veškerý zdravý rozum, uvěřitelnost a vůbec i jakoukoli koherenci (jen jeden debilní příklad, který vystihuje vše ve filmu - proč prostě někdy ti wakandani mluví wakandsky a někdy sami mezi sebou doma i ve vypjatých emočních situacích mluví lámanou angličtinou?...to je prostě!! ech) . Na filmu je vidět, že byl splácán na koleni a násilně a zcela nezdařile naroubován na sérii avengers. Navíc byl splácán z nejprovařenějších a nejtrapnějších klišé. Bohužel, možná nejhorší marvelovka, která pro mě překonala i stupidního, ale aspoň místy vtipného antmana...no možná by to dokázal překonat jenom první kapitán amerika. Nejvíc mě pobavilo jak ten černý chlapec říkal něco ve stylu: "nemůžeme přijímat uprchlíky, přijdou sem s nimi i jejich problémy" ...to je fakt dobré, je vidět, že negři by sami sebe nepustili ani k sobě domů. ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Opäť rozprávka pre chlapcov v telách mužov, tentokrát však však je nadčlovekom pre zmenu černoch a Marvell si tak plní v súčasnosti populárnu dávku politickej korektnosti. Veď aj komerčné záujmy je potrebné občas zabaliť do plášťu pokrokovosti. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus moc Africké, moc etnické, snažiace sa vytvoriť akúsi kultúru Afričanov, verných svojej (neexistujúcej) zemi. Je to až tak prehnane ukážkové, až tomu ťažko uveriť. Ale po Thor: Ragnarok je to tento rok druhá Malverovka, na ktorej som sa sem-tam zasmial. Film nič moc a prevratné informácie v Marvel svete neprináša. Možno jednu. Dve. Inak by som to hodnotil ako slabší priemer. Dalo sa možno z príbehu vyťažiť viac, no bez zbytočných opletačiek okolo Wakandskej kultúry a bez zbytočného kladenia dôrazu na históriu, predkov a odkazu asi ťažko. Ale tak slušná troječka. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Zas až také fasa to nebolo, v podstate ničím sa to nelíšilo od podobných komiksoviek, chlapi mali určitú výhodu v tom, že panter začína ságu, to je vždy výrazná výhoda, lenže tu zostala nevyužitá, a tak čierna panterská upadla do šede, zaujímavé, že až na druhý deň som si uvedomil, že išlo o černošský projekt, nnno, hlavne herci by mali menej mraučať o rasovej rovnosti a radšej si doplatiť dáke tie hodiny hereckého umenia, občas boli ich výkony žalostné, takže 40%. ()

Davidaxik 

všechny recenze uživatele

Neurazí...? No, dnes už to není odpověď. Dnes už je to otázka. V době těžké krize, kdy retardovaní levičáci, vrtají do každého počinu, že tam nejsou negři je točení, či vlastně cokoliv velikého, opravdu rizikový projekt. A tady Marvel dle mého narazil a totálně si to otočil, ať už úmyslně anebo ne. Film z miliónem černochů z jedním bílím, my ani na tuto přeRasistickyNadávací společnost (myšleno lidstvo) nesedí. To že je příběh na jedno brdo s pohádkami, které ještě četli Babičky mojich PraBabiček je další šílený aspekt, který jim trochu ulítl. Ano, myslím to vážně, Marvel opravdu motivy záporáku poněkud ztrácí na prudkosti a nelogičnosti objevující se třeba ve Star Wars začínají už i tady (vím že Marvel a Star Wars jsou úplně jinde, nemusíte mi to připomínat), nejsou sice tak okaté jako tam, ale když se později trochu zamyslíte, anebo když jen děláte BLBÉ TITULKY k filmu! Prostě opakování a zamyšlení nad logikou vás dožene... Zaporák vrazí Hrdinovi...Z vládne...H lízá rány...H napadne Z... Z je poražen, všichni šťastně žijí až do smrti...kéž by. Příjde totiž Infinity wars a celý to zkurví...že Marvele? :) Thor nastavil odvážnou laťku vtipu a hudby, akce, vojančení dosti vysoko. A teď přijde Black Panther s trapnými scénami kdy se máme smát, trapným příběhem, které by lépe vymyslela i moje spermie...a my se máme posrat? Z čeho? Černochů? Jóó, těch je tam opravdu hodně no...na Afriku. Celému filmu chybí to, co pěstují o celou dobu kariéry Márvelu a tydy to prostě zahodí a vymyslí si cosi co dle mého úplně tak dobře nefunguje k sobě. A nevím jak více rozvětvit tuto myšlenku, k ohledu totiž tržeb, ten mýtus, asi FUNGUJE! Takže vlastně já nemám co tady co argumentovat... Hudba jako jedna z nejlepších a nejoriginálnějších... NO KDY BY TO KURWA ČEKAL! Jsme kurwa v Africe! Tak asi tam bude KURWA jiná hudba ne?! I tak za ni a za efekty na oblecích veliké plus! A cože se mi tam tak strašně líbilo? Tak líbilo žebych si to vzal domů a za ženu...?! ...Nó, Justne, máme problém, Nic. Ani jedna a to opravdu není tím že bych nebyl na černošky...rasisti. Takže to více či méně shrnu... Film se mi líbil...efektuálně, vizuálně. Nelíbí se mi směřování a už vůbec ne takto průměrný koncept příběhu. I tak by si film měl zasloužit **** ale nejsem si úplně jistý že sám chci aby je dostal, dyť tam není ani nikdo nad kým bych mohl...no...šak víte co. ***. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Ono mať tunák také oné Vibratórium by bolo špica. Deti by nemuseli chodiť do školy, dospelákom by padali tie oné pečené holuby do huby a vzdelávali, zabávali by sme sa chrúmaním modrých tabletiek. Nie tie čo beriem teraz keď manželka plače, že som sa jej dlho nevenoval. Už viem, čo zažíva keď večer šahá do šuflíka pre technológiu založenú na Vibratóriu. Keď totok dokázali v strede Afriky, tunák by sme s tým Vibrátoriom dokázali onakvejšie kúsky... ()

Hird 

všechny recenze uživatele

Nebudu rasista a spokojím se s konstatováním, že film natočený černochy pro černochy je hodně barevný, přeplácaný a hlavně jednoduchý... ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k postavě černýho pantera, která se objeví v Avengrech, je příhodné vidět i tento film, aby byla jasná charakteristika a motivace této postavy. Z tohoto úhlu pohledu se dá film krásně přejít a tyto informace uložit pro další děj Marvelovského světa. Chtělo by to ovšem lepší choreografii soubojů a trochu ucelenější příběh. Mimoto mi nejvíc v hlavě utkvěla postava Martina Freemana a proto mám pocit, že svým výkonem zastínil hlavního hrdinu. Slabší 3. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Wtf blbosť, bez humoru, kopa chýb, slabé efekty. Neviem ako Vám, ale mne väčšina postáv pripadala rovnaká. Za mňa 16%, zbytočný film... ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Opět parádní marvelovka, která opět překvapila jiným směrem, kterým se vydala. Black Panther mě zaujal už v Civil War, ale tady mě vyloženě ta postava nenadchla. Spíš jsem si užíval chvilky, kdy se tam objevil boží Killmonger a šílený Ullyses Klaw. Jordan a Serkis si svoje záporáky vyloženě užívali a můžou se zařadit mezi nejlepší záporáky MCU. Jinak Ryan Coogler předvedl parádní výkon a skvělou řemeslnou práci. Spojení futuristické sci-fi a tradičních rituálů afrických kmenů bylo dechberoucí. Od druhého dílu si přeji jen aby T'Challa nebyl taková šedá myš, ale dravý panter. ()

vandamator 

všechny recenze uživatele

Kotina na entou, hloupější a stereotypnější scénář jen tak nenajdete, souboje neskutečně bez emocí a příšerná kamera dává všemu třešňičku, 2/10 za ne úplně nejhorší herecké výkony. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Za mě byl Panter od Marvelu ten slabší kousek. Určitě to nebylo výtečným technickým zpracováním nebo dokonalým spojením afro s high-tech světem. Ba naopak, musím vyzvednout spoustu originálních maličkostí, které efektně dokořeňují celek. Já myslím, že problém bude ve mě. Pantera jsem viděl prvně v Civil War, kde mě tato postava doslova iritovala. To jsem, ale neznal celý koncept vývoje této postavy. Následně byla chyba asi to, že jsem Infinity War viděl před tímto samostatným úvodem WakaWorldu, kde se můj pohled na ni vůbec nezměnil. I když je to zásadově správná postava (asi něco jako Superman nebo Kapitán America) nezískal jsem k Panterovi vztah jako ke většině postav Marvelu. To se může časem změnit. Nechám tomu volný průběh. ()

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama