Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (270)

castor 

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus, který spojuje jedno volné téma (lež). Viděl jsem v rámci „první“ série pár dílů, vypíchnu však pilotní kus nové řady (září 2014). Lže tak například skalní fanda Sparty svému novému zaměstnavateli, marketingovému oddělení slávistického rivala. Jenže taková pracovní nabídka se neodmítá. I když je to jen jedna pouhá kusovka cyklu, zachutnala. Svou přirozeností a na tuzemský televizní příspěvek i svou lehkostí. Drobná nepravda tu způsobí totální změny, Sparta i kamarád Pepa jsou fuč, bývalá přítelkyně se naopak vábením luxusu pramenícího z nové práce vrací. A svižný příběh se může rozjet naplno. Inteligentní látka v podání režisérky Vrábelové nezkazí ani (očekávaně) lehce přepálený závěr, bát se nemusíme ani další uťápnuté role Kryštofa Hádka, který dospívá i zrazuje svou víru zároveň. Baví i Marek „rudé srdce“ Taclík nebo šéf bez servítek Jaroslav Plesl, z jiných důvodů pak potěší Jana Pidrmanová a Vlastina Svátková. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite je to seriálový NADpriemer pri tých dnešných telenovelách, čo sa valia zo všetkých programov. Podobnosť so Súkromnými pascami je očividná a to je len dobre, aspoň z môjho pohľadu. (10.3.2013) Nová séria roku 2014 začala dielom Zradca a bol to podarený začiatok. Na pozadí futbalovej témy Sparta vs. Slavia sú odhaľované charaktery ľudí v reklamnom biznise a nielen tam. Udalosti prichádzajú nečakane, scenár je výborný, postavy pre mňa neboli zaťažované známymi hereckými tvárami. A záver hoci naivný pohladí po duši, ja mám takéto konce rád. (7.9.2014) Vedlejší účinky je prvotriedna depka o lekárskych zlyhaniach vedúcich k rozvratu človeka a jeho rodiny. Hlavne, keď má človek s nejakými podobnými situáciami osobnú skúsenosť, tak príbeh silno zapôsobí. Výborne gradovaný dej až do úplného konca, výborne obsadené postavy a na konci mrazivý pocit. (14.9.2014) Na dně skleničky vyzerá ako trochu zmätený príbeh podobne ako hlavný hrdina alkoholik. Na alkohol sa zvalia aj udalosti, za ktoré ani veľmi nemôže, skôr jednoduchá hlúposť aktérov a ich chybné rozhodnutia aj v triezvom stave. Vývoj príbehu ma nezaujal, rovnako ani koniec, skôr samostatné scény ako výučba balenia alebo zážitky s policajtkou. (21.9.2014) Klukovina zahrala na veľmi vážnu tému až si zaslúžila vlastný profil filmu na čsfd. Chlapci to zahrali dobre a nenamietam proti scenáristke, hoci takýto priebeh by som veciam asi neuveril. Páčilo sa mi skracovanie a vynechávanie deja na nečakaných miestach a tiež na konci. (5.10.2014) Chromozom je zaujímavý obraz netradičnej rodiny budúcnosti ona+ona+syn+externý muž. Až tak konzervatívny nie som, ale už pri sledovaní je človek mierne v rozpakoch a neviem si predstaviť priamu konfrontáciu so situáciou. Zábava je to ale výborná s nečakanými situáciami a výbornými hereckými výkonmi. (19.10.2014 a 2012) Moje pravda ukazuje, ako sa môžu partnerské problémy dediť, hlavne medzi matkou a dcérou a čo je horšie, použiť deti ako nástroj pomsty. Tento diel patrí v sérii skôr medzi menej záživné. (2.11.2014) Hra spočíva v prepojenosti reálneho a virtuálneho sveta a dileme, do ktorého z nich sa vybrať. Zoberie si Neo modrú alebo červenú pilulku, odpoveď nie je jednoduchá. Bolo by to pekné, keby po svete chodili aj takíto emo strážni anjeli, ako vo filme. Výborný diel, tvorcovia sa s témou naozaj pohrali aj odborne, až menej zasvätený divák sa môže vo filme dosť strácať. (9.11.2014) ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený a skvěle zrežírovaný počin jakoby snad trochu inspirovaný soukromými pastmi. Přes veškerou tu občasnou bizarnost konce, mě seriál zaujal natolik, že jsem si za sebou pustila 4 díly a vzhledem k tomu, že jeden díl má cca 72 minut... Zaujalo mě to především hvězdným obsazením mých oblíbených herců, kteří excelují každou minutou a další herci mají také možnost se volně projevit a ukázat tak co v nich je. Co se týče současné televizní produkce - v tomto ohledu je seriál natolik dobrý, že strčí všechny Vyprávěj, Ulice a podobné věci hravě do kapsy. Do budoucna doufám, že kvalita neklesne a udrží si tu pomyslnou laťku. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

1. díl, 30%: Zatimco jiní tu řeší, jestli měli hlavní hrdinku chápat nebo litovat, mně byla prostě ukradená. Ryze nesympatická postava, která si pro sebe asi stokrát řekne, že je zrůda, a vedle toho občas s artikulací/intonací prvňáka zarecituje kus ze svýho deníku psanýho třeťákem a obohacenýho myšlenkama druháka (bavim se o základní škole, pro pořádek). No ... vodvaz! Psychologii Alice Nellis holt asi nikdy nepochopim. 2. díl, 45%: Inovace v klíčových okamžicích prakticky žádná, vtip pff, a ani skutečnej pár v hlavní roli nepřidal hádkám na autentičnosti, to spíš naopak. K tomu příšerně tlustá Čvančarka a dešťový kapky, co se strefujou jen do jedný malý loužičky a nikam jinam. Větší zklamání než v předchozim případě, i když dávám lepší hodnocení. 3. díl, 80%: No vida, ta nejmíň nápadná dvojice Zahrádka+Zlatníková se pochlapila a zachránila pro mě tenhle zdánlivě beznadějnej, šablonovitej projekt. Konečně pořádný televizní drama; sice občas přetažený a přespříliš absurdní (do obou "kategorií" spadá to neustálý potkávání bývalýho zaměstnance - jednou by to bohatě stačilo) a s naprosto příšernou Hřebíčkovou, ale to se "Druhýmu dechu" prostě musí prominout, když si vzpomenu na předešlý dvě blbosti. 4. díl, 50%: Dost wannabe díl. Ten nejpředvídatelnější a zároveň ten nejmíň uvěřitelnej. Hlavně, sakra, když už píšu postavu nějaký drzý rebelky, přece ji nenechám mlít samý klišovitý sračky, který pasujou přesně na toho zhrzenýho, zkušenýho čtyřicátníka. To byl ten největší provar. 5. díl, 55%: Nemastný neslaný. Příběh originálně tak na dobrou půlhoďku; aby se ale dodržela standardní stopáž, dostane se na ohromný množství zbytečných obrazů a tuze natahovanej konec. "Klukovina" nakonec pořádně zaujme tak maximálně kamerou jakožto stoprocentně zúčastněnym pozorovatelem. 6. díl, 15%: Tak "Chromozom" mě vyloženě nasral. Většinou nejsem z těch, kdo se jako první vztekaj nad feministickýma výlevama, ale hergot - tohleto?! Nejen že opět protivná Brodská (to jako vážně nemáme dost hereček?), nejenže neschopná režie (jakákoliv konfrontace, a že jí nebylo málo, vyznívá spíš směšně než dramaticky), ona si ještě musela přisadit náká Ušelová se snad nejzakomplexovanějšim scénářem světa. "Víc chlap"?! Taková radost ze smrti táty? Celá postava "druhý mámy"? A to nepočítám další doslova amatérský chyby při vrstvení příběhu. Šílený. Za tenhle materiál by se styděly i Feministky.com. Ale aspoň že jsme objevili českýho Shiu LaBeoufa. 7. díl, 85%: No výborně, nejlepší díl. Lidskej, s hrdinou, kterýmu si chcete vypracovat vztah, s nenápadnym, ale celkem kvalitnim humorem. ()

Laxik

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: 65%... humor na pět hvězd. Postavy mají v humorných složkách filmu tak úžasný nadhled, že vás to hned odrovná. Příběh tuctový, ale solidně odehraný. Nejsem ale cílovým divákem, takže mě berte s rezervou. Na příští díl se asi nepodívám, i když jako substituce souběžně vysílané Superstar to nemá chybu. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Noční podnik nese název Play Club Prague a je na adrese Hybernská 1271/32 na Novém Městě. (sator)

Reklama

Reklama