Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Laxik

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: 65%... humor na pět hvězd. Postavy mají v humorných složkách filmu tak úžasný nadhled, že vás to hned odrovná. Příběh tuctový, ale solidně odehraný. Nejsem ale cílovým divákem, takže mě berte s rezervou. Na příští díl se asi nepodívám, i když jako substituce souběžně vysílané Superstar to nemá chybu. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Česká televize opět vydala mimořádnou sérii. Nevím, proč zde na portále je rozdělena každá pitomina pod různé názvy a samostatné hodnocení, a cyklus, který míchá několik možných žánrů, režisérů a herců je spojen pod jedním: Tak tedy se přidám k ostatním a rozdělím zde: Pod hladinou - ****, , Lež má rozbité auto - ****, Druhý dech - *****, Hvězdička - ***, Klukovina-*****, Chromozom- ***, Zrádce - ****, Vedlejší příznaky - *****, Na dně skleničky - *****, Byl lásky čas - ****, Čistá práce - ** ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

1. díl - 90% - Naprosto super. Výborné herecké výkony, skvělá zápletka a pro mě logické přešlapy vedle. 2. díl - 40% - Táňa s Vojtou si tu ve zkratce sehráli svůj osobní příběh, což stejně jako zápletka vyznělo tak absurdně, že jsem jen kroutila hlavou. Jejich jednání a pocity jsem nechápala a postavy tak ve mě nevyvolaly nic jiného než nezájem. Oba dva považuju za dobré herce a tohle byl zbytečný přešlap vedle. ()

triatlet

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: (90%) Scénář Alice Nelis nemá chybu. V převládajícím dramatu se objeví vtip (scéna s plaveckou lekcí neplavce v potapěčských brýlích), herecké vedení je perfektní, zajímavě je rozvíjena cykličnost vnitřních monologů hlavní hrdinky. Po dlouhé době jsem viděl televizní film, na který bych s chutí zašel do kina. ---------- Lež má rozbité auto Kotek s Kolečkem jednoduchým pokusem o vtip nic nezkazili. Díky ústřední dvojici a B. Hybnerovi pro mě lehký nadprůměr (65%). ---------------------- Druhý dech Opět herecky přesvědčivé. Ale samotný vývoj postav a vystavění scénáře mi připadaly průměrné. Navíc romantický závěr působil natahovaně, ale (!) za životní matematickou rovnici ve vypointovaném dovětku + 10% (= 65%). -------------------------- Hvězdička: (65%) Herci (od Suchánka přes Voříškovy, Kotka, Brodskou až po Hofmanna) opět dokázali vdechnout postavám život. Navíc jsem se u některých hlášek bavil. Problém je s uvěřitelností scénáře - opomine-li divák klišé s "Pomáhat a chránit", zůstává řada otazníků, proč bulvár neodhalil identitu Iris. ---------------------------- Klukovina: (70%) Opět herecky přesvědčivé výkony. Víc než "klukovina" ve vztahu k učiteli mě zaujaly rodinné vztahy. ----------------------------------------------- Chromozom: (95%) Velmi dobrý scénář, který by stačil téměř na samostatný film. Tereza Brodská v některých scénář vyrovnala svůj výkon z filmu Dvojrole Zajímavě zpracovaný vývoj "překvapivého" otcovství. Oceňuji i otevřený závěr. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Cyklus TV filmů z tvorby České televize. Každý díl je úplně jiný, jak herci tak i režiséři a kvalita se pohybuje všemi směry. Porovnání jednotlivých filmů: 1. Pod hladinou ( 7/10 ) - Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár; 2. Lež má rozbité auto ( 7/10 ) - T. Vilhelmová, V. Dyk, J. Čvančarová, M. Ruppert; 3. Druhý dech ( 9/10 ) - J. Langmajer, P. Hřebíčková, O. Malý, L. Vaculík; 4. Hvězdička ( 7/10 ) - T. Brodská, M. Suchánek, M. Hofmann, T. Voříšková; 5. Klukovina ( 8/10 ) - M. Taclík, P. Liška, V. Machuta, Z. Piškula; 6. díl Chromozom ( 6/10 ) - Tereza Brodská, Hynek Čermák, Barbora Kodetová; 7. Čistá práce ( 6/10 ) - J. Plouhar, P. Beretová, P. Špalková, M. Finger 8. Byl lásky čas ( 6/10 ) - I. Janžurová, D. Havlová, V. Freimanová, O. Vetchý ---- Prostě takové malé nevinné lži. / Viděné epizody 8*dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno