Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Recenze (289)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Del Torovské vizuální zpracování není špatné, ale chtělo by to zajímavější scénář, příběh. Holt Živí mrtví je jen jedno... ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než průměr :) I když opět nějací upíři, stříbro, vyhlazení lidstva a rozvedená rodinka, v tom všem trošec jiní upíři, pár super postav (krysař, mexikánec, němčour a držkově ujetej mistr) a nej komando co jsem kdy viděl. Bohužel nechybí debilní kecání, předvídatelné scénky a ve finále první řady se teda nic zajímavé nestalo, což dost zklamalo, na druhou stranu jsem zvědav co dál bude s mexikáncem, s černochem co byl jako ochranka a hlavně s komandem, jen ať z toho není The Walking Strigoil :D 7/10 ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Áno má to muchy. Lenže všetky neodmysliteľne patria k Béčkovosti, do ktorej sa však tento seriál bez okolkov hlási. Takže pre mňa je to tým pádom perfektná žánrovka s viacerými originálnymi prvkami (anatómia a fungovanie upíro-ghúlov...) dobre zabalenými do klasiky. Pilot a prvé diely majú naviac istú tajomnosť, o ktorú logicky s rozvýjajúcim sa príbehom seriál prichádza, avšak našťastie ju celkom nestráca ani na konci. Prvá sezóna načrtla niekoľko línii a skutočností, ktoré ešte len budú musieť byť odhalené. Veľmi sa na ne teším v pokračovaní. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Platí pro I.a II.sérii.....Další variace na Draculu,tentokrát zahalena do hávu epidemiologické nákazy se spoustou malých červíků a nakažených. První série má všechny atributy solidní podívané,ale trochu je tu cítit (kromě pachu amoniaku) nesoulad mezi apokalyptickým podáním,jenž je nadřazeno nad jednotlivými scénami,které k němu vedou. Herecky je vše OK a zpracování taky,byť k některým scénám by se pár výhrad našlo (obvzvláště v dílu,který se téměř celý odehrává na čerpací stanici). Jediné,co mně moc nenadchlo,je vizáž samotného Draculy,kdy tvář působí až moc plastikově. A taky to chtělo v druhé sérii trochu více "děsivosti",nějak se začalo vytrácet napětí,ale zápletka je stále fajn..III.a IV.série...čím dál méně zajímavé,obzvlášť poslední série,která odkazuje na koncentrační tábory, zřizované za II.světové války. ()

1985lula 

všechny recenze uživatele

Transformácia ľudí na upírov vyzerá viac ako zaujímavo, zato samotný Master v 1. sérii vyzeral ako zlý vtip. Viac ako hrôzostrašného vládcu mi pripomínal klauna na maškarnom plese pre zlé deti. Našťastie nič netrvá večne a dočkáme sa aj nejakých nečakaných zvratov. Konečne prišiel seriál, ktorý vie zaujať, je iný, nápaditý, postavy sa chovajú logicky, takže im musíte fandiť a upíri, alebo ak chcete "strigoi", nie sú nagelovaní trblietaví buzíci, ktorí robia cucfleky na krku. Títo strigoi majú totiž zaujímavú históriu, dorozumievanie, transformáciu, torturu... Najviac mi k srdcu prirástli Ephraim, Dutch, Fet a Quinlan. Vyslovene ma sekíroval ten malý rozmaznaný zmrd Zack (koniec koncov ma vlastne ani nesklamal, je to malý zmrd!!!). 1. séria=4* , 2. séria=4,5* a 3. séria=5*. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé áčkové zpracování, přesně jak bych to od del Tora čekal. Několik fantastických vedlejších postav (Gus, Fet, Quinlan), několik hlavních naprosto nudných a zbytečných (Eph a všichni jeho přátelé a rodina) a jedna z nejblbějších postav ever, které jsme každý přáli nějakou velmi bolestivou smrt (Zack). V prvních sériích byl Agresivní virus fajn, po skvělém úvodu se sice trochu zadřel a řešilo se vlastně stále to stejné dokola, naštěstí tu ale přibývalo upírů jak hub po dešti. Akce sice byla přinejlepším průměrná, jednotlivé epizody mi ale příjemně utíkaly. Bohužel po ještě solidní trojce bylo vidět, jak už to tvůrci chtěli rychle skončit, tak přišli se zrychlenou čtyřkou, která byla hlavně v začátku hodně wtf (stále to ale nebylo nic proti konci trojky, který kandiduje na nejhorší konec série ever). Konec byl jak z rychlíku, trochu nedůstojný solidnímu seriálu, ale vlastně jako by to korespondovalo celým seriálem. Áčkové zpracování, béčkovější scénáře. Ale stále je to hororové sci-fi, které se nebojí zabíjet děti i s maminkami, což se určitě cení. ()

Čejkyn 

všechny recenze uživatele

Teda úvodní díl je hutnej, tak uvidíme co se z toho vyklube, . Ale konečně by zas mohla mít úpířina trošku drsnější ráz po všech těch novodobých Drákulech a Twilightech!!! ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Myslim, že nás čeká pekelná a dlouhá strachojízda!!!! del Toro opět mák po Pacific blbině na svůj hlavní žánr a trefa!!! zatím 90% ()

DavidWebb

všechny recenze uživatele

Tak a dosť! Po štvrtej časti končím. "Co jste to udělal! Byla to holčička! Kolik, tak 8 letá?". A ideme z kopca, držte si klobúky. Ďalší seriál, kde budeme celú zápletku vytvárať pomocou absolútnej debility všetkých zúčastnených postáv, šmarjáá.... ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Příjemný je to variace na mnoho filmů s upírama a různýma obludama atd. Pilot navnazuje pěknou atmosféru, snad budou další díly lepší a lepší. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Najlepší vampírsky seriál, aký si divák môže priať. Televízne spracovanie úspešnej knižnej predlohy, ktoré ostalo v rukách rovnakých autorov, má špičkovú produkciu a výborný dejový spád. Postavy si človek obľúbi už v samotných začiatkoch, a príbeh sa nebojí znepríjemňovať im situáciu každou epizódou, rovnako ako sa neštíti nechutností a kvalitnej brutality. Master je stelesnením upíra zo starej školy, Bradley ako pomstou posadnutý starec sa stal mojou obľúbenou postavou. Strain je možno najlepším hororovým seriálom poslednej doby, no nevyhne sa hluchým miestam, slabším, trochu zbytočne naťahovaným epizódam, či familiárnym situáciám, ktoré často niečo pripomenú (napr. Walking Dead). Každopádne som sériou nadšený i po poslednej, vynikajúco vyvrcholenej epizóde, a druhú sezónu budem netrpezlivo očakávať. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Neviem, čítal som knihu. Sfilmovanie mi prišlo trošku iné ako sa písalo v knihe. Žihadlá som si predstavoval cca takto ale Majstra úplne inak. Nečakal som, že to bude škret z Hobbita. Martinézová bola popisovaná ako černoška a nie ako príťažlivá mexičanka, ktorú by pichlo nie len jedno žihadlo. A celkom dosť mi vadil zvuk keď na scénu prišli upíri. Pripomínalo mi to vrčanie leva alebo inej šelmy. Uvidíme ako to bude pokračovať v ďalších sériách. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Dalsi serial na tema apokalypsy, jeste navic s mym oblibenym tematem upiru. Prvni dil se navic pekne rozjel, i tema viru je dost povedena (mrkni na knihu I Am Legend od Mathesona, 1954). A ta nadherna rakev a atmosfera, ze nemuzes nikomu verit...PARADA! Ale co se stalo potom? Hlavni hrdina uplne vyprchal, starec to mel uz davno predat, epidemiolozka se taky uplne rozlozila (ok, beru, potrebuje asi vic casu. Ten ji ale nedam). Vsechny zchrany, ktere me napadaly, tvurci uplne nechali proplout prstama...sory hosi, ale na tohle nemam cas. Zacatek serie naslapnuty, konec uplne vyprchany. Ale dostala jsem se k serialu The Last Ship. To je pohlazeni po dusi po tomhle zklamani. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Guillermov pilot bol fajn (iba fajn), potom to uz islo cele dolu vodou. Del Toro upozornil vsetkych citatelov kniznej serie, ze podobne ako GoT aj The Strain sa bude znacne odlisovat od predlohy, co nie je prekvapive, kedze z kratkej knihy sa 13 dielny serial urobi len tazko. Co sa tyka samotneho serialu, jeho kvalita nedosahuje ani priemer (napr. Sleepy Hollow). Kevin Durand je jedina zaujimava postavicka (naozaj zredukovany na jednorozmernu postavicku), Stroll na hlavnu ulohu nema dostatok talentu, skusenosti, ani charizmy a vacsina osadenstva taktiez prilis vela skusenosti nenazbierala, co sa prejavuje. To vsak nie je podstatne, kedze pokial je zly tvorcovsky tim, ani ackove herecke hviezdy situaciu nezachrania. Lahka jednorazovka, pokial clovek nevie co pozerat, inak strata casu. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Technicky a trikově na vysoké úrovni, obsahově splašky ze všech hororových žánrů (Dracula, zombie, červi, holocaust, spiknutí zločinných snad upírů a podobné nechutnosti splácané dohromady), sice shocker, ale za hranicí nápaditosti a dobrého vkusu. Modernizace se moc nepovedla. ()

Reklama

Reklama