Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Likan7 

všechny recenze uživatele

I když se hodnocením držím na Thorových klasických třech hvězdách, tak nějak mi přijde, že to je zatím nejslabší díl. Je tu spousta scén, který by mohly být naprosto fantastický, jenže Waititi to prostě nezvládl a rve humor všude, kde si to divák umí jen představit. Tím je ale úplně zabitá většina scén, který za to stojí. Ať už na Zemi, nebo Hulkův nástup na konci. Přitom by to mohlo být skvělý fantasy, který by se v těchto scénách rochnilo. Místo toho jsem byl z toho fakt otrávený. Největší lákadlo, gladiátorské hry, jsou smrsknutý do jednoho duelu, kde si dají lehce do držky a zničí se při tom pár kulis. Prostě příšerný nic. Hela je zoufale nevyužitá a Karl Urban by měl dostat Zlatou malinu ve všech myslitelných kategoriích. A hlavně...je to zoufalééé ukecanýýýý a roztaženýýýý...Je to furt Marvel, takže to má kvalitu, jakou by jste poslední roky od Marvelu očekávali, jenže je otázka, jestli je to dobře nebo ne. Za mě už pomalu ne a takový 2 a 3/4. Marvel to musí trochu překopat, protože barvičky po sté už nestačí nejen mě. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Každý Thor, jiná režie a pokaždé je to cítit. Prý nejvtipnější Marvelovka. A právě toto vidím jako mínus. Nejvíce se mi líbil první Thor, ze kterého dýchaly osmdesátky. Někomu vadí, ale jsou nesmrtelné. Pokud se to hodí k tématu, tak mě asi nikdy neomrzí. Ty vtípky, hlavně v první části, shazovaly celé téma a vážnost. Protože jsem už plnoletý a chci to brát "vážně". Takže to ostatní, v "normálním" tónu, už patřilo k této sérii. Kromě malé návštěvy v Norsku, je Země tentokrát vyřazena ze hry a užíváme si všech vymožeností vesmíru. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Jo je to prdel, jo je to zábava. Ale taková odlehčená. Byl jsem na projekci 13:40 a seděl jsem v kinosálu s 60 děckama a 5 dospělýma. Už z tohoto důvodu nemůžu dát za 5. Škoda, velká škoda, že do Ragnaroku zařadili motiv a dost postav z Hulk planet. Protože hraná verze Hulk planet už asi nevznikne. A to by byl teprve masakr (Rkovej rating) - prostě komix pro dospělé. Takhle mě nezbývá než těšit se na JL - popřípadě Loba jestli vůbec někdy vznikne. P.S. ty starý vypalovačky se k těmto filmům prostě hodí, Immigrant Song od Led Zeppelin - moc příjemné na poslech. ()

Pafnuc 

všechny recenze uživatele

Takhle si od začátku představuju, že by ty marvelovky měly vypadat. Akorát se obávám, jestli nenastavili tímhle filme laťku až příliš vysoko. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná jízda! Poprvé jsem viděla film ve 4DX (to jak se to všechno hýbe a prská to na člověka vodu) a jsem moc ráda, že jsem si vybrala na premiéru právě Thor: Ragnarok. Waititi nezklamal a podle svého zvyku zaplnil film hromadou slovních hříček a momentů, kdy naprosto nečekaně dostanete záchvat smíchu. Zatímco předchozí thorovské filmy měly sem tam humornou vložku, jinak šlo o klasickou marvelovku, tady si nikdo z hrdinů nic moc nedělá. A to je moc dobře, protože Thor a Loki nikdy nebyli takoví sympaťáci. A Cate Blanchett zase nikdy nebyla tak půvabně prohnilá. Myslím, že nejlepší je, že z celého filmu čiší obrovská pohoda. Jako kdyby si všichni tvůrci natáčení ohromně užívali a ten pocit přenesli i na diváky. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejlepší ze všech dílů. Předchozí filmy byly spíš nemastné neslané a studio asi přemýšlelo, jak dál s Thorem pokračovat. Komediální verze rozhodně sedla. Dospělo to teda do fáze, kdy Thor vlastně paroduje sám sebe, ale když dělat parodii tak takhle. Parodie za posledních 15 let neví jak parodovat dané filmy a od Thor Ragnarok by se mohly hodně učit. Po tolika filmech už divák zhruba očekává, jak bude film vypadat a co se asi stane, nicméně mě Thor velmi překvapil, protože narušuje zaběhnuté standardy. Jediné, co zamrzí je, že záporák opět tuctový a na to, kolik umírá lidí, je to hodně odlehčené. Jinak jsem se ale výborně bavil. ()

Magnolia666 

všechny recenze uživatele

Vtipný, svižný, na to, že to byl třetí díl, film rozhodně nezklamal. Thora sice ostříhali, takže už to není takovej fešák, ale mě beztak vždycky víc bavil Loki a ten byl prostě zase dobrej! ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale ano bylo to tak. Marvelovka s vlastním ksichtem. Taiku Waititiho mám velmi rád od geniálního What We Do in the Shadows a jeho boží smysl pro humor se vyskytuje i zde. A to v míře vrchovaté. Ten je vydatně podporován přepáleným vizuálem, stylizovaném v popíkových 80-kách. A tato kombinace funguje naprosto geniálně. 90% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Třetí Thor je film, který mě neskutečně pobavil a velmi se povedl, ale taky mě neuvěřitelně na*ral. Každý, kdo trochu sleduje Marvelácké počiny ví, že pro vtípek nejdou daleko, ale snad nikdy z jejich filmu nevznikl až takový sitcom (možná vyjma Strážců). Je to zábavné na sledování, je to všechno krásně barevné, zahrané, ozvučené a všechno, ale Ragnarok je látka, pro kterou je tento směr NEVYHOVUJÍCÍ! Místo epické události, která měla otřást celým vesmírem jsme dostali tuto (ikdyž skvělou) humornou popcornovku, která sice splní účel v podobě dobré zábavy na jedničku, ale totálně propadne v nějakých hlubších emocích. Je to vlastně celé vtip, tak proc to prožívat? Tyhle "ptákoviny" ať si Marvel nechává na Strážce nebo na Spideyho. Ne na Boha Hromu proboha. Nicméně to prostě nic nezmění na tom, že třetí Thor je výborný film, zvláště se mi líbil Thorův "rage mode", který snad uvidíme častěji i u jiných superhrdinů (aby ne když Infinite Wars jsou za rohem - snad to nebude podobná komedie). I přes tu spokojenost s filmem ale mám vzadu v hlavě malého červíčka, který mi potichu pošeptává, že tento námět by si zasloužil jiný směr a mohlo to být ještě lepší. 83% ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Až nečakané zábavné, vtipne a hlavne výborné s funkčnými postavami, ktoré vás bavia. Prekvapenie! PS: Cate Blanchett och jaaaj "in love"... ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování "nejnudnějšího" Avengera dopadlo, podle očekávání, opravdu skvěle. Chris Hemsworth konečně překročil svůj stín a společně s Taikem Waititim stvořili tak trochu parodii Thorova filmu, ale pořád v rámci charakteru a komiksového Marvel vesmíru. Sice já nikdy s Thorem osobně problém neměl, jednička je fajn origin a dvojka taky ujde, proto jsem nový vítr do plachet bral s rezervou. Překvapení to bylo velké, rozhodně jsem Thora neočekával na postu jedné z nejlepší komiksárny roku. Lidé mají problém s humorem, ale mě sedl, Hemsworth toho blbce se svaly hrát umí. Když už píšu o blbech se svaly, Hulk je zpátky. Jedna z nejlepších postav vesmíru konečně dostává nějaký nový rozměr a já jsem opravdu zvědavý, jaká cesta zeleného svalovce čeká příště. Jestli Občanská Válka byla Avengers 2.5 a třetí Thor je Avengers 2.75, ta trojka bude opravdu obrovský film. Toto jako takový předkrm funguje báječně. PS: Režijně je to naprostá špica, některé přechody mám pořád v hlavě. A hlavně skvělá kamera. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Marvel si zobral príklad z Deadpoola a najmä zo Strázcov Galaxie a opäť nám naservíroval odľahčenú verziu komiksovej prerábky. Samozrejme je to stále Marvel a nejde o taký posun ako v prípade už spomínaného Deadpoola, ale stále je to mierny odklon od Marvelovskej šablóny. Humor je tu miestami moc nasilu ale napriek tomu nepôsobí trapne ale naopak príjemne zábavne, takže mu nemám čo vytknúť. Vo filme sa taktiež objaví viac Hollywoodskych hercov ako v Dannyho jedenástke, čo bolo milé prekvapenie. Úloha Cate Blanchet bola príjemná zmena, aj od úloh ktoré hráva aj od zlosynov z Marveloviek. Loki opäť nesklamal, Hulk klasik a Jeff Goldblum potešil. Thor si prešiel asi najväčším vývojom zo všetkých postáv z Marvel univerza, či už sa to týka schopností, ale najmä výzoru a doplnkov. Film teda naplnil očakávania, a som rád, že Thorova séria si stále drží vysoký štandard . 7,8/10. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

No tak tretí Thor neskutočne prekvapil nechýbal humor, hlášky, akcia, perfektne filmové efekty a triky. Film je pestrofarebný na štýl druhých strážcov. Je vidno ako sa zmenili charaktery niektorých postáv z Thora namyslenca sa stal Thor vtipkár. Hulk konečne rozpráva. Nesklamal ani Banner najlepšie bolo ako vyskočil s tej lode veľký macher a dobadol na cestu ja som z toho nemohol úplna pecka. Boj Hulk vs Thor very nice. Hela je úplne top silný zaporak doslova nesmrteľný. Loki ako sa smial Thorovi keď ho Hulk zmlátil bolo super ale Loki celkovo je super postava raz dobrý naj brat a potom zradca. Stan Lee keď strihal Thora bolo dosť cool. Strange tam bol tiež dosť super a bolo vidno že jeho moc zo dňa na deň rastie a s Thorom si tam len tak hral a super bolo jak Loki povedal “pol hodiny som len padal” super to bolo alebo jak Thorovi len tak vytrhol vlasy. Film celkovo na mňa pôsobil aj humorne aj napinavo. Dávam 5* nieje čo vytknúť. A škoda kladivá s ktorým mal “ intímny” vzťah. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jen další kapka v neskutečné superhrdinovské záplavě posledních let.. Já vím, že v těchhle filmech by člověk neměl hledat žádnou logiku, chcete-li si je alespoň trochu užít ale tohle je přeci jenom trochu moc. "Vtipy" jsou jednoduše trapné a nucené, směšné snad leda situačním humorem a to ještě stěží, v jakémkoli jiném filmu na jiné než superhrdinovské téma by nemohly projít, ale tady zkrátka fungují. Ne tedy na mě ale na fanoušky žánru nepochybně. Co mě dostalo, tak jediný alespoň trochu vtipný moment celého filmu vyzradili tvůrci hned v několika trailerech, takže kdo je viděl, přišel dokonce i o tu špetku humoru. Mimoto nebudu zakrývat, že se mi ani trochu nezamlouvá, co Marvel provedl se severskými legendami, které bych rozhodně mnohem raději viděl v nějakém seriózním zpracování podle skutečných severských ság, než tuhle frašku. Film pro fanoušky superhrdinů, kterým já veskrze nejsem, neměl jsem se dívat, uznávám, nejsem cílová skupina. Ale viděl jsem, tudíž hodnotím jako bych hodnotil každý jiný film podobných kvalit. 3/5 ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Marvel je zkrátka mistrná organizace na výrobu stále stejného globálního produktu, který bez ustání nachází odbyt. Tvůrci si chytře spočítali, že předchozí díly Thora byly až příliš nijaké a na objednávku. Jelikož nejvíce v současnosti táhnou odlehčení Strážci galaxie, navlékli Thora do stejného hávu. Funguje to? Funguje. Vesmírný bůh vikingů si o to ostatně říká od samého začátku, těžko se pokoušet o psychologizaci nezničitelného Boha hromu. Děj je zcela vedlejší, ostatně odbočka na planetu Jeffa Goldbluma (nejvíce osmdesátková záležitost od osmdesátých let) zabírající více jak polovinu filmu s ním taktéž vůbec nesouvisí. A mně to - vyjma trestuhodného nevyužití Cate Blanchett - vůbec nevadí. Sice se Thor těžko může resuscitovat jako vážná postava, ale tou v mých očích ani nikdy nebyl. Jelikož běžných comicsových hrdinů již nyní máme opravdu mraky, musí se filmy více odlišovat a toto je jedna z možností. Jednorázová zábava, která neurazí, více v tom nehledejte. ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Degenerace lidí tim nejdementnějším humorem pro 12ti letý děti právě nalezla svůj strop. Ale předpokládám, že další marvelovka to trumfne a přijdou o level „lepší“ vtípky, ze kterejch mi bude ještě víc blbě při pomyšlení, že se nad tim někdo vážně baví. Souhlasim s Jodie Foster - už bylo dost těchhle sraček. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Určite najlepšia Thorovka, prvá, ktorá má naozaj bavila. Bol tu Dr. Strange, bol tu výborný Hulk a hlavne tvorcovia pochopili, že sa ten film nemôže brať tak vážne a riadne pridali na humore (v tom samozrejme jasná inšpirácia Strážcami galaxie). Pridajme celkom konzistentný príbeh a skvelého záporáka v podaní Blanšetky, s ktorou nešlo v určitom smere nesympatizovať, a máme ďalšiu veľmi solídnu marvelovku. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama